»
Laptoplar hakkında
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Laptoplar hakkında
Laptoplar hakkındaki görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Daha önce bi tecrübem olmadığı için masaüstüyle karşılaştırıcak olursak performans, ısınma, kullanışlılık, nekadar süre açık kalabilir vs. gibi daha aklıma gelmeyen birçok konuda bildiklerinizi söylermisiniz. Ve tabiki önerebileceğiniz markalar nelerdir? sony, hp vs..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
merhabalar.
performans olarak laptopların neredeyse masaüstü sistemleri yakaladığı söylenebilir. gerek ekran kartı gerek işlemci olsun neredeyse eşzamanlı olarak masaüstünde gördüğümüz herşeyi üreticiler laptoplara adapte ediyorlar. ilk çıktığında fiyatları yüksek olsada zamanla ucuzluyorlar. laptoplarda fiyatı genelde ağırlık ve boyut belirliyor. biraz daha kaba ve ağır modelleri 1000$ a varan farklarla almak mümkün. ısınma mevzusuna geldiğimizde aşırı ısınma ile karşılaşmak diye birşey yok. kullanılan aktif ve pasif soğutma yöntemleriyle ısınma problem olmaktan çıkmış durumda. fan sürekli çalışmadığı içinde gürültü sürekli değil. lcd barındırdığı için crt monitörlere göre daha uzun süre göz kızarması, yorulmaı olmadan çalışmak mümkün ve belki de en güzel yanı da bu. pil kullanımı modelden modele değişmekle birlikte ek pil yoksa ortalama 3 saat civarında. tabi bu rakam dvd, cd-rw, cd-rom kullanımı ekran parlaklığının artması ve performans isteyen işlemlerle azalmakta. mobile cpular gerekli olmadığında hız keserek pil süresini uzatmakta. laptop alımı sırasında ağırlığın önemi kullanım amacınıza göre önem taşıyor. sürekli yanınızda taşıyorsanız ağırlık önemli. makine herşeyi üstünde barındırıyorsa ek olarak ağırlığa adaptörü de ilave etmek gerekirken üzerinde cd rom, disket sürücü barındırmayan modeller de bunları da ağırlığa katmak gerekli. marka konusuna gelince fujitsu-siemens in fiyat performans olarak rakiplerine oranla süper fırsatlar sunduğu söylenebilir. bunun dışında compaq(hp satın aldığından beri kişisel alanda laptop kısmını yüklendi), toshiba(alt modeller kaba olmakla birlikte 2000$ ve üstü seviye modelleri tercih edilebilir), dell tercih edilebilir. sony'ler pahallı olmakla beraber arada yapılan kampanyalarda denk getirilirse alınabilir. en önemlisi ne için aldığınıza baştan karar vermek. parçaları pahallı ve genişleme olanakaları kısıtlı olduğundan seçimde ince eleyip sık dokumak gerek. Apple kullanmak isterseniz powerbook en şahanesi. gönlümde yatan aslan .aklıma genel olarak gelenler bunlar. başka merak ettiğiniz bir mevzu olursa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
schizophrenia alakan için çok teşekkürler.
çok güzel bilgiler vermişsin fakat öğrenmek istediğim bi konu var.Cep telefonlarında olduğu gibi laptoplarda da adaptör takılıyken 3 saatden fazla çalışma imkanı varmı? Bu herhangi bi zarara yol açarmı? pc olarak laptopı kendim için değil bi tanıdığımız için sordum yoksa yakın bi gelecekde bende Mac kervanına katılıp powerbook alıcam.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
tekrar merhaba.
laptopları adaptöre takılı iken istediğiniz kadar kullanmanız mümkün. üreticilerin tavsiye ettiği şey eğer pili kullanmaya başladıysanız en azından yarısını kullanmadan adaptör kullanmamak gerektiği. bunun faydası da pilin daha uzun ömürlü olması. bunun dışında bir zarara yol açtığı konusunda birşey duymadım. bir arkadaşım sürekli pil kullanıp bittiğinde adaptöre takıyor ve sonra tekrar pilden kullanıyor, ben elektrik bulduğum müddetçe adaptör kullanıyorum iki makinedede bugüne kadar bir probleme rastlamadım.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!