»
ağ bağlantısı ile ilgili
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
ağ bağlantısı ile ilgili
elimde 16makineli bi ağ war, hepsinde xp professional yuklu, ana makineye aynı anda yalnızca 10 bilgisayar dosya paylaşımı için bağlanabiliyo, bunu artırabilirim???
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: ağ bağlantısı ile ilgili
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
XP Professional 10 kullanıcıya kadar izin verir. Özelliği, küçük işletmeler için pratik çözüm sunması. Kullanıcı için ek lisans alınabildiğini sanmıyorum (tam bilemiyorum ama aklımda öyle kalmamış). Eğer server olarak kullanılan makinede w2k varsa yine aklımda kaldığı kadarıyla 10 kullanıcın üzerindeki her kullanıcı için lisans almak gerekiyor.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
10 makinanın üzerinde Win2K server kurulması isteniyor olabilir (server için kullanıcı başına lisans ödenir). Ama win98 de ve Win 2K da böyle bir problem olmuyordu 25-30 makine sorun olmuyodu (İnternet Cafede (25) ve Müşterilerde(33-32) işyeride (15) ) Komplike networklerde nasıl bir yol izleniyor acaba ??? Büyük ihtimalle sadece XP lerde oluyor. Birde kurulum yaparken hepsi için aynı cd key mi kullanıyorsun???
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Sonuçta komplike networklerde server her zaman XP gibi client makinası değil de server makinesi olur. (NT > 2000 > 2003 gibi)
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Bu konu ile ilgili http://www.turkcenet.org adresinden bilgi edinilebilir.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Alıntı:
Komplike derken işletim sistemi açısından heterojen networkleri kast etmiştim. Örneğin w98- w2k -XP gibi... XPler acaba yine 10 adet makine ile bağlantı kurup geri kalanı ile anlaşamıyorlar mı ???
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
arkadaşlar yüklü olan sistem lisanslı. zaten okulun makinası bunlar.. aslında önemli soru şu. ana makinada olan cd en fazla 10bilgisayar tarafından okunabiliyor. oysaki amaç 16makinanında o cd'den dosya açabilmesi.. bizdeki sorunsa cd'yi bırakın 10kişden fazlanın makinada dosya bile açamaması.. siz çözümü söyleyin uygun olan windows sürümünü okul yükletir zaten. iş sorun çözülsün..
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Brobdingnag
|
Kudak;
yapacağınız iş XP yada W2000 server Edition almak ve onu kurmak. Pro' larda maalesef 10 kullanıcı sınırlaması var. Bu aynı anda 10 kişi bağlanabilir demek. Yani bu durumda sizin isteğinizi karşılayamaz. Kolay gelsin.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Win 2003 Server ...!!!
Size tavsiyem xp işletim sistemleri client olacağı için win 2003 server almanızdır..! tabi xp prolarda 10 kullanıcı fazlası desteklenmiyor... 2000 server de kullanabilirsin fakat ayarları güvenlik yamaları ve bir sürü baş ağırtacak işlemi var.. 2000 artık çok çok eskidi.. Kapı gibi Win2003 alacaksın... Bir süre win2003 server kullandım gerçekten çok hızlı ve diğer server işletim sistemleri gibi karışık değil fakat çok komplike.. ve çok çok daha az RAM kullanıyor Bilginize..!!!
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!