|
|
#1 (permalink) |
|
Cd yazıcının yazma kalitesi nasıl ölçülür?
Merhaba; Yeni bir Plextor CD yazıcı aldım. İlk yazdığım cd'ler bir müşterinin interaktif cd projesiydi. CD'lerin zor okunduğu gibi bir izlenim yarattı (dönüş hızı düşük, ışık yavaş yanıp sönüyor vs.) ve müşteriden benim bilgisayarımın okuduğu cd'lerin başka bigisayarların çoğunda okunamadığı gibi bir şikayet geldi. Fakat Cd'ler müşterimin bilgisayarından daha kötü bilgisayarlarda çalışıyordu, denedim... Başka birkaç çeşit cd yazdım ama belirgin bir problem yoktu. Cd yazıcının "yazma kalitesi" gibi birşey var mıdır, ve varsa bu nasıl ölçülür? Cd'leri düşük hızda yazmanın ve kaliteli cd kullanmanın dışında CD yazıcı ile ilgili bir fark nasıl olabilir (bana pek mantıklı gelmiyor ama ortada bir gariplik var sanki...) |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
Re: Cd yazıcının yazma kalitesi nasıl ölçülür?
hola.
sorunun cdnin yazılmadan önce programda yaptığınız ayarlarla ilgili olduğunu düşünüyorum. cdnin kapatılıp, kapatılmaması vs. gibi birşeyden kaynaklanıyor olabilir. kullandığınız programın help dosyasına bakmanızda da fayda var. (redbook ne olduğunu hatırlamıyorum, yazma formatıyla alakalıydı galiba) bugüne kadar kullandığım bütün cd-rwlar kendi yazdıkları cdleri okumakta başarılıydılar, başka cd-rwlarda da okuma problemi yaşadığımı hatırlamıyorum fakat cd-romlar inatçılık yapabiliyorlar yada hiç okumuyorlar. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!