|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Microsoft kablosuz klavye ve fare
ben rahatına çok düşkün bir insan olarak bu tarz ürünler çıkınca hemen alıyorum.. şu an Microsoft'un kablosuz mouse klavye seti ile kablolu optik mouseunu kullanıyorum.. klavye ve mouse konusunda microsoftun dışındaki dünyanın yalan olduğunu düşünüyorum.. nasıl kimisi düşük bel kimisi yüksel bel ile daha rahat ediyorsa mouse konusuda öyle birşey, bana para verseler Microsoft'tan başka ürünü kullanamam heralde.. ürünlerde bir problem yoksa atlama filan söz konusu olmuyor ben en ilkel optik mouseları bile çok uzun süre kullandım. ama insan huylanırsa olayı sorun haline getirebilir.. geçen sene şu mouse'un bluetoothsuzunu uzun süre kullandım, hayatımda elime en iyi oturan şeylerden biri bu mouse'dur heralde.. ancak kablosuz konusunda herkesin gözünden kaçan ve bence kablosuz olayını en büyük sorun haline getiren başka bir durum söz konusu: ağırlık. bu kablosuz mouse'lar pillerle beraber çok ağır oluyorlar. Ancak ilk başlarda kablosuz teknolojinin hevesiyle insan bunu farketmiyor. çalışmaya yönelik 2 engeli var; birincisi uzun çalışmalarda mouse gittikçe ağırlaşıyormuş gibi oluyor. ağırlığından dolayı mouse'a hassas hareketleri yaptırmak bazen zor olabiliyor.. özellike mouse'un bulunduğu zemin kirlendiyse, elinizde terleme olduysa veya mouseun altında birşeyler biriktiyse filan bu durum beter bir hal alıyor.. bunların dışından en büyük sorunu 5-6 ay sonra farketmeye başlıyorsunuz: malesef ben o mouse yüzünden ağır bilek ağrıları çekmeye başladım, bileğim çok güçsüzleşti ve özellike uzun çalışmalarda elime kramplar girmeye başladı.. o yüzden bilgisayar başında uzun zaman geçiren insanlara kesinlikle kablosuz pilli mouse önermiyorum. ben şu an kablolu optik kullanıyorum ve inanılmaz rahatım, bileğimle ilgili bir sorunum kalmadı.. mouse ufak bir dokumayla elimin altında kayıyor.. tabi kablosuz teknolojisine karşı olmuş değilim, pil kullanmayan, kablolular kadar hafif mouse'ların çıkmasını hevesle bekliyorum özellike şu microsoftun ele oturan tasarımlarını.. |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Logitech'in yeni ürünü hakkında bilginiz var mı acaba? Almayı düşünüyorumda : http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=4376
|
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
@ugursamsa
Eğer Türkçe tuş takımlı hali geldiyse Türkiye'ye (-ki ben daha göremedim) hiç düşünmeden al derim... uzun zamandır bu klavyenin takibindeyiz.. hastası olduk. Ama olayı biraz daha abartmak istersen ki bu şuan son nokta sanırım .. Microsoft olayı abartmış, şuna da bir bak derim; http://www.microsoft.com/turkiye/don...s.aspx?pid=080 Bu klavyeyi özellikle Vista kullanıcıları için tavsiye ederim yalnız çok pahalı o paraya değermi tartışması yapılabilir. |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Türkçe tuş takımı olanı ben şu yüzden söyledim, birkaç alış-veriş sitesinde gördük bizde fakat resimlerinde ingilizce olan halinin resimleri vardı ve sizin gösterdiğin alışveriş sitesinde olduğu gibi "Ürün Açıklaması" bölümüne ürün ile ilgili öğrenmek istediğin belkide en son 2 şeyi bulup yazdıkları için... açıkçası ben Türkçe Q Klavye ibaresini görmeden almam
ama tabi siz satıcı ile irtibata geçip konuştuysanız veya konuşursanız orasını bilmem. Estetik olarak bakıldığında bencede Logitech daha iyi. Microsofy fonksiyonelliğin dibine vurmuş
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!