Zoque.Forum
»
VHS'leri dijital ortama aktaralım..
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
VHS'leri dijital ortama aktaralım..
arkadaşlar,
Elimdeki VHS kasetleri dijital ortama aktarmak için (VCD veya DivX olabilir) iyi bir yer arıyorum. Kalitelerini yitirmeden film arşivlerimi nasıl saklayabilirim. Bunları dijital ortama aktarabilecek -çalıştığınız, iyi bildiğiniz veya aramızdan arkadaşlar var mı? kendim yapmak istersem.. tam olarak ne gibi bir donanıma ihtiyaç var. ek: elimde s-vhs bir video player mevcut
just read it! Mesaj maver tarafından 13.02.2004 (02:44) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: VHS'leri dijital ortama aktaralım..
Amatör olarak kendin yapmayı düşünüyorsan, elinde o VHS kasetlerin oynatıcısı olmalı ve bilgisayarında da tv (capture) kartı olması gerekir. TV kartın mpeg2 destekli olursa daha kaliteli sonuçlar alırsın. VHS oynatıcıyı tv kartına bağladıktan sonra bir adet video düzenleme programı ile (örnek: xpdeki Movie Maker) kayıt yapabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Alıntı:
- MPEG2 destekli ekran kartlarını incelemeye çalışacağım. Bu iş için özel tv kartları var mı peki ? - Kablo olarak neleri kullanacağım yazılım konusu için henüz erken bence ![]()
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Leadtek'in tv kartlarından bir tanesi direkt olarak div-x capture yapiyordu. Bunuda ek olarak belirteyim. Mpeg kartı olarak snazzi kullandım. yazılımı iyi değildi bence. Audio - video kablosundan (üç tane ucu olan biri kırmızı biri beyaz biri sarı olan) başka bir şey ihtiycın yok gibi. birde stereo ses kablosu elinde olursa iyi olur.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!