|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
hazır bilgisayar önerisi ??
merhaba, Kardeşime bir bilgisayar almam gerekiyor, ben de pek donanım takipçisi değilim, fikrinizi almak istiyorum. bilgisayarı kuracak, problem çıkarsa baş edecek bilgisi yok, sadece içini 15-20 oyunla doldurup, sürekli oyun oynayacak. O yüzden pek toplama bilgisayar alasım yok, onun yerine markalı komple bir set alayım diyorum. İstedikleri özelliklere uyan şu var mesela; http://www.hp.com.tr/multimediapc/mmpc3.htm Ama biraz pahalı, bana toplam da 1200$ civarı tutan bir makina lazım. Merak ettiğim şu, bu hazır setlerde sistem kurulumu, dizüstü bilgisayarlar gibi, direk tek Cd'den mi halloluyor, yoksa yine parça parça sürücüleri ayrı ayrı tanıtmak gerekiyor mu? İkincisi, alternatif, bir ucuz model şu var; http://www.hp.com.tr/multimediapc/mmpc2.htm Ekran kartı ve hız farklı, oyun oynayacağının göz önüne alırsak, bu makinaya ne dersiniz? Benim az da olsa donanım bilgim, standart kullanıcının 2.6 ile 3.0 arasındaki hız farkını ayıramayacağı yönünde, doğru mudur, bu ekran kartının belleği içinde geçerli mi? Ya da kdv dahil, 1200$'a hazır hangi sistemi önerirsiniz, başka marka da olabilir.Arana özellikler tartışmaya açık olmakla beraber şöyle; P4 3.0 80Gb HD 512MB Ram 128GF FX 5600 ekran kartı 17 flat monitör Teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: hazır bilgisayar önerisi ??
Hocam Selam,
Okudugum kadariyla sadece oyun oynayacakmis gidip bir ps2 alsan ustune chip taktIrsan 15 tanede DVD oyun hediye etsen bence super mutlu olacaktIr.Ben olurdum yani Teknosoda 599 milyon + iki orjinal oyunlu sekilde bir kampanya vardI.Chip FiyatlarI icin ise,www.endem.net www.antikoyun.com DVD player olarak kullanIr, divx izler,mp3 dinler oyun oynar cok islevsel bir cihaz... hatta belki xbox da dusunebilirsin, www.hepsiburada.com da satIlIyor. |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Ne kadar soruna tam cevap olmasada fikir olarak "Bence toplama bir bilgisayarı teknik destek verecek lokal bir mekandan al çok dhaa uyguna çok daha sağlam bir bilgisayar alırsın"
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Haklısın, ancak buradaki satıcıların kar oranları o kadar yüksek ki, göz göre göre 1 liralık malı 3 liraya da almak koyuyor insana.Kendim için olduğunda, Ankara'dan getirtiyorum parçaları, buradakiler enayi yerine koyuyorlar adamı.Ama dediğim gibi kardeşim uğraşamaz toplama ile, o yüzden öncelikle hazır makina peşindeyim ,olmazsa onu düşüneceğiz.
Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
eger bol bol oyun oynucaksa ekran kartının Ati olmasina dikkat et bide p4 HT olsun. Ama bana sorarsan toplama pc de daha iyi performans alırsın.Mesala p4 harcicağin para ile amd bir sistem toplayip cikan fiyat farkını monitore yatirabilirsin.bi cok arkadasima Amd topladik eger amd sistem dusunuyorsan en dikkat etmen gereken şey kasanın power suplysi gercek 300 W degerini vermeli.
toplamada tavsiye edecegim markalar AMD ATHLON XP 2500+333Mhz SOKET A,640Kb ASUS A7V600-X (VIAKT600,SOKET462,1AGP8X,3DDR400,6PCI,6K CODEC,LAN,SATA,6*USB 2.0,Wi-Fi,400 MHZ) AOPEN H600B-B12 300W SİYAH KASA 128 MB ATI RADEON 9600SE/TD DDR,AGP8X,TV-DVI OUT 17" SAMSUNG 753DFX DYNA-FLAT 1280x1024, 0.20mm dpi 512 MB 400 MHz DDRRAM KINGSTON |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Bir kaç gün önce bende kendime (hatta açmış olduğum konular bir 2 konu aşağıda
) AMD sistem topladım. melancholy nin verdiği sistemin tamamen olmasa kımsen aynısı...AMD XP 2500+ İşlemci ASUS A7V600-X Anakart üzerinde 400w Power Supplies olan bir kasa 128 MB ATI 9000 (Daha önceden almıştım) 17" Samsung 763MB Flat 256 MB KINGSTON 400Mhz DDRRAM Ram olayının biraz daha yüksekletmem gerekiyor bir 256 lık daha düşünüyorum. Onun dışına memnunum bilgisayardan.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Teşekkür ediyorum,
Şu anda benim sorunum, hangi parçaları alacağımdan ziyade, bunları kuracak, problem çıkarsa halledecek bilgi olmadığından hazır bir markalı set alıp almamak aslında ama başka forumlarda da konuşulanlardan sonra gidişat yine toplamaya döneceğimiz şeklinde gibi ![]() O zaman sormak istiyorum, ikinizin sisteminmde de anakart aynı, bu anakart AMD ,için mi yoksa P4ler içinde kullanılıyor mu, büyük ihtimal cahilce bir soru ama bilgim yok ne yazık ki? Onun dışında dediğiniz gib setlerininz hemen hemen aynı zaten... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: somewhere over the rainbow
|
merhaba,
benim fikrim bu hazir bil. kelimesinin anlami olmamasi eninde sonunda bilgisayar gocucek sonra tekrar kurmaniz gerekecek, eger bilgisayarla ugrasmissaniz bilirsiniz, bilgisayar hayati okadarda kolaylastirmiyor,kendine ozgu sorunlar cikartiyor. bilgisayarin mi var derdin var. ![]() yani bilgisayar alacaksaniz onu kurmayi, duzenlemeyi, bakimini yapmayi da ogrenmelisiniz, yazilimsal olarak yani.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Haklısınız ama benim söylemek istediğim şu,
masaüstü bilgisayarımın her parçası için ayrı bir cd, ayrı sürücü disketleri, kitapçıklar falan var.Bir parçayı tanıtıyorum, öbürünün sürücüsünü yükleyince diğeri çalışmıyor.Sonra ses kartını tanıtıyorum, maus kilitlenmeye başlıyor vs. Ama laptopta 5 tane cd var, birinci cd'yi koyuyorsunuz, bitince, diğerini istiyor, sonra hop, hazır windows XP. Hazır HP masaüstü bilgisayarda da aynı kolaylığın olduğunu varsayarak hareket ediyorum.Yok onda da ayrı ayrı uğraşılacaksa, zaten baştan işler değişiyor. Yoksa hiç bozulmayan, süper bir bilgisayardan bahsetmiyorum, filmlerde oluyor öyle şeyler
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!