Zoque.Forum
»
Grafiker Bilgisayarı Nasıl olmalı ?
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Grafiker Bilgisayarı Nasıl olmalı ?
Arkadaşlar makinemi yenilemeyi düşünüyorum.
Amd ve Asus'ta karar kıldım, yanlız sınırlı bütçem var, çünkü monitöre biraz fazla para ayırmak istiyorum... İşlemcide sorun yok az çok belli parama göre (amd) ama Asus Anakartlarda bayağı bir zorlanıyorum ne almam lazım diye.. Açıkça iyi fiyat açısından fazla zorlamayacak şekilde olması lazım. Hatta ilk planım, onboard ses ve ekran kartlı anakartlar, çünkü Monitör daha önemli şimdilik, daha sonra ekran kartını falan da alırım artık.. Sizce hangi anakart ve konfigrasyon ? Tşk.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ANKARA
|
Re: Grafiker Bilgisayarı Nasıl olmalı ?
yapmaman gereken şey onboard ekran kartı taşıyan bi anakart almak bence . zaten en önemli şey grafiker için ekran kartı. bence ekran kartı ve anakart konusunda 100$ altına düşmeyecek bi çözüm aramalısın ve RAM' lerinde 512 den aşağı ve OEM olmamalı.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
amd athlon 1.8 ve asus a7s333'te 1 seneden beri sıkıntı yaşamıyorum. 40-50 MB'lı ps dosyalarında rahat çalışabiliyorum. ekran kartım 64 MB geforce mx440. monitörüm samsung ve memnunum.. iş yerinde philips kullanıyorum, o da iyi ama sanki benimki daha iyi
belki flat olduğundandır.. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
yapmaman gereken şey onboard ekran kartı taşıyan bi anakart almak bence
loribseta biraz idare ederim diye düşünüyorum sonra bir şekilde ekran kartı almam şart zaten onboard la gitmez
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
nForce chipseti kullandım bir süre. Gerçi ben yazılımcıyım ama işlemci ısınması dışında hiç problemim olmadı. Onuda 25$ lık bir fanla hallettim. VIA chipseti almaktansa nVidia almanı önerebilirim..
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ofiste ben amd 2.4 ile beraber onboard ses karti ve ekran kartli asus kullaniyorum.. 512 de ram (32 sini ekran karti yiyor) var ustunde..
evde kullandigim bilgisayarda intel 1.6 512kb li msi anakartim ve saglam bir ekran kartla beraber 216 ram var.. evdeki makina ofistekine gore %50 daha fazla performansli.. ozellikle bir cok grafik programini kaldirmiyor ofiste.. belki 1gb ram bu sorunu cozer.. bu arada ofisteki makinayi toplamak monitor haric 300 dolar civari.. ama bence en onemlisi monitor.. evde ve ofiste samsung var.. cok memnunum.. diger donanimlar sabrini olcer belki ama dusuk bir monitor ciddi anlamada sagliga zararli.. ![]() kolay gelsin..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Alternatif
İyi bir anakart (Asus-) İyi bir ekrankart (HIS ATI RADEON) İyi bir Ram(TWINMOS) İyi bir Kasa (Gerçek 350 watt çıkış veren bir kasa (power suplie sonradan alınabilir 45-50 $ civarındaydı yanılmıyorsam)) İyi bir Monitör (SAMSUNG)
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!