Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » apple neden var?

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 01.02.2005   #11 (permalink)
neo_neuro

neo_neuro's Avatar

Yer: Ankara
Re: apple neden var?

Alıntı:
Lautreamont tarafından gönderilen mesaj:
sistemleri inanılmaz stabildir, service pack, update gibi kavramlar yoktur. işletim sistemleri windows gibi kullandıkça şişmez..
Hem PC hem de Mac kullanıcısı olarak şunu söyelemeliyim ki sistemin stabil olduğu konusunda haklısınız ancak update yoktur demek yanlış. Sonuçta kullandığınız sistem de bir yazılım olduğu ve insan elinden çıktığı için bu yazılımda da açıkların olması kuvvetle muhtemeldir ve vardır da . Bu nedenle gider Apple'ın istesinden işletim sisteminize update ve patch yaparsınız. Ayrıca sistemin (ki bu biraz kullanıcıyla da ilintili) zamanla hantallaşması da maclerde gözlenen bir sorun.
neo_neuro şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 01.02.2005   #12 (permalink)
efdal

efdal's Avatar

Yer: Istanbul

grafik alanında görüntü kalitesi, renkler vs. Mac, PC'ye göre üstündür. Ama multimedia uygulamalar için tabii ki PC.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 03.02.2005   #13 (permalink)
Anthro

Anthro's Avatar

Confused'ın dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Çünkü defalarca denememle gördüm ki, aynı grafik dosyalarını 1.3 mhz işlemciye sahip Mac (kimine gore 4 mhz'lik bir PC işlemcisi gücündeki makine), benim 2.8 mhz'lik P4'ten az da olsa daha gec açıyor. Sanırım performans karşılaştırması bir şehir efsanesi.

Biri iddialı bir laf ediyor. Buna karşı -adamın bir bildiği var ki deyip- kimse itiraz edemiyor. Performans farkını iddia eden kisilere hic test ettiniz mi deyince hep "yok" yanıtını alıyorum. Su virus konusunun da aynı olduğunu düşünüyorum.

Öte yandan ise grafik çalışanlar açısından baskı renginin ekrandan ön izlemesi konusunda ise Mac'lerin daha tutarlı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Yani hazırladığınız grafiğin bastığınız zaman ki renkleri, tonları PC'ye oranla Mac'lerde daha cok benzesiyor, daha net ve doğru gösteriyor diye düşünüyorum. Herhalde "bilinçli" Mac kullanıcılarının bu makineleri kullanma nedeni de budur. Yoksa kullanıcı dostu bir arayüz ve donanımlara sahip PC'yi Mac'e tercih etmek pek akıl kârı değil.

Bir diğer Mac taraftarı tavrım ise PC kullanıcılarının Microsoft Co. zengin etmesi yerine artık daha "yoksul" sayılacak Apple'ı kullanması daha uygun geliyor bana. Yoksa devletci ekonomik sistemleri yok edelim derken devlet gibi şirketler kuruyoruz kendi elimizle.

Son olarak ise Yunus ve zero0s'un dedigi gibi kullanıcıları daha cok grafiker ve sanatçılar olduğu için görsel açıdan bana da cazip geliyor. Belki de genelde PC ile iştigal ettiğimiz için farklı olduğundan bana cazip geliyor görünümü.

Ama sonuç olarak AMD gibi işlemci üreticileri 64bitlik işlemciler üretiyor ve de tekelci olmayan Linux'ta yavaş yavaş adam olmaya başlıyor. Bu durum da belki ne Bill Gates'i ne de Steve Jobs'ı zengin etmeden kaliteli bilgisayarlar kullanabiliriz. Belki de önümüzdeki 10 yıllarda biz bu atılımı gerçekleştiririz. Hemen burun kıvırmasın bazıları, Çetin Altan'ın dedigi gibi "enseyi karatmaya" lüzum yok.
Anthro şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2005   #14 (permalink)
schizophrenia

schizophrenia's Avatar

Yer: denizli

Alıntı:
Grafik alanında görüntü kalitesi, renkler vs. MAC, PC'ye göre üstündür
Alıntı:
Öte yandan ise grafik çalışanlar açısından baskı renginin ekrandan ön izlemesi konusunda ise mac'lerin daha tutarlı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Yani hazırladığınız grafiğin bastığınız zaman ki renkleri, tonları PC'ye oranla Mac'lerde daha cok benzesiyor, daha net ve doğru gösteriyor diye düşünüyorum.
ben bu görüşe katılmıyorum, zira Mac'lerde kullanılan ekran kartı pc de kullanılandan farklı değil.
doğru renk olayını ise şöyle açıklamak mümkün sanırım, grafik ve baskı gibi işlerde kullanılacak monitörlerin kalibre edilerek kullanılması. doğru kalibre edilmiş bir pc monitörüde aynı işi görecektir.
Old 19.03.2005   #15 (permalink)
Equilibrium

Equilibrium's Avatar

Görsel: 12

Fiyat/Performans?
Apple iyidir, gerçekten iyidir. Hızlıdır, kalitelidir, en ufak parçasında bile Elma logosu vardır. Zekice tasarlanmıştır, (99 model monitörlerinde bile USB ve kulaklık girişleri var). Ancak tıpkı diğerleri gibi Apple'da bir bilgisayar üreticisi ve kar amaçlı bir firmadır. Ayrıca, MacOS da diğerleri gibi bir işletim sistemidir. Az kullanıcısı olması daha az sorunlu olması demektir ya da birilerinin bu sistemle Windowsla olduğu kadar uğraşmamaları demektir. Çfit işlemcili bir G5 günümüzde 3200€ kadardır. Yani evimde oyun oynayım, internette foruma yazı yazayım diye G5 alınmaz. Bunu 800 dolarlık makine ile de yaparsınız. Ha 70x100 cm ebatta grafik çalışayım harikalar yaratayım demek içinde 800 dolarlık bir PC yetmez. Bunu 800 dolarlık bir makineyle yapamazsınız. Mesele ihtiyaç meselesidir. 3200€ ile çok iyi bir PC toplarsınız ama Mac karizmasını ve performansını alamazsınız...Aynı performansı alamazsınız çünkü Microsoft'un hiç bir yazılımı size aynı performansı vermez, işlemciler verecek olsa bile.
Old 19.03.2005   #16 (permalink)
wanadoo

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

Alıntı:
Lautreamont tarafından gönderilen mesaj:
service pack, update gibi kavramlar yoktur. işletim sistemleri windows gibi kullandıkça şişmez. fiyat-kullanım performansı incelendiğinde pc'den daha pahalı değildir. donanımları sanılanın aksine rahatlıkla yenilenebilir. herseyi üstüste koyduğunuzda pc'ler tofaş şahinse Apple'lar ferraridir.
http://www.macupdate.com/

yavaş diyelim uçmayalım fazla ayaklarımız yere bassın biraz

bana göre Apple'lar her zaman pahalıdır imaj meselesi
türkiye'de imac kullanan 2.kişi olarak söyleyebilirim ki -o da üst komşumuz sayesinde- ilk başta anlaması zor geldi düşünün bi kere mouse bile farklı anlaması güç... güvenlik tabii ki ms dan daha iyi teknik servis ve destek te aynı ölçüde

zevk ve renk olayı

Mesaj wanadoo tarafından 19.03.2005 (15:03) yeniden düzenlendi..
wanadoo şu an çevrimdışı  
Old 20.03.2005   #17 (permalink)
GAF

GAF's Avatar

Yer: Bodrum

Olay arkadaşın açtığı konudan çıkıp Mac vs PC kavgasına döndü galiba...
Soru profesyonel film-prodüksiyon yapımı üzerineydi.

Mac bu konuda tabiki çok profesyonel. www.bilkom.com.tr > Sektörel Çözümlerin altında bunu çok iyi anlatmışlar zaten. PC de ise bu işi daha hızlı olarak WorkStation sistemlerde yapmak daha iyi > www.basari.tv
Bunun dışında ben kendi istediğim gibi bir pc toplayıp yapacam dersen profesyonel capture kartı ile yine bu işi yapabilirsin (ben öyle yaptım)...
Yanıt

Etiketler
neden , apple

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 23:56.