|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: somewhere over the rainbow
|
apple neden var?
aslinda amacim varligini sorgulamak degil ama, pc den kullanim kolayligi disinda ne tur farklari var? tanidigim bir gazeteci kullaniyordu eskiden, bunun disinda bir filmde satici , film karakterine muzik eseri yapmasinda en gerekli alet diyordu, peki ben profesyonel sayilabilecek film yapiminda post production kisminda felan kullanabilirmiyim? islemcileri pentiumlara kiyasla nasil ?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: apple neden var?
yanlis bilmiyorsam G5 ile 64bit mimariye gectiler (yanlissam düzeltin lütfen)
sadece bu bile yeter.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
64bit mimari doğrudur,
bunun dışında işlemci gücü MHZ olarak Pentiumlara yaklaşamaz ama bütün parçalar birbirleri ile çalışmak için üretildiği için tam performans ile çalışır ve pentium 3.x Ghz bir makina G5'in yanına bile yaklaşamaz, yalnız sektörde önemli... grafik, reklam sektöründe Apple tek geçer, performansı Photoshop vb. programlarda tepeye vurur çünkü, video editing, post production işlerinde kullanılabilir ama benim bildiğim bu iş için özel istasyon benzeri devasa makinalar var onlar varken Apple'a söz düşmez... Cad-Cam sektöründe Apple kullanılmaz yazılımların hepsi PC kökenli, Ofis işleri içinde süperdir ama insanlar aşina olmadıklarından korkarlar. Bunun dışında bir kere Apple kullanan bir daha PC demez, Her ürün bir fetiş objesidir, bkz. Ipod, Cube, Ibook, Powerbook....vb. Kullanıcısını Bill Gates ile muhattap etmez... Genelde tasarımcılar ve sanatçılar kullandığından extraları çok güzeldir, iconlar, desktoplar.... (bu da yazılır mı dersiniz ama öyle...) ayrıca Apple Co. ürünlerini geliştirirken kullanıcıyı düşünür, kar marjlarını değil... (temel neden bu zaten...) |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
ilk kişisel bilgisayar için yazılmış olan bir işletim sistemine motorola'nın rakip olmasından ortaya çıkmıştır. windows'un kullandığı ilk pencere sistemi onlardan (ç)alınmıştır. norton'dan sonraki dönemde olmuş tabi.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
ayrıca bugüne kadar Apple işletim sistemleri için yazılmış hiçbir virüs yoktur. sistemleri inanılmaz stabildir, service pack, update gibi kavramlar yoktur. işletim sistemleri windows gibi kullandıkça şişmez. fiyat-kullanım performansı incelendiğinde pc'den daha pahalı değildir. donanımları sanılanın aksine rahatlıkla yenilenebilir. herseyi üstüste koyduğunuzda pc'ler tofaş şahinse Apple'lar ferraridir.
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Samsun
|
Alıntı:
p.s: gerçekten merak ettiğim için soruyorum. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
bunun olmayışının en büyük nedeni hiç kuşkusuz arz dengesidir. dünyadaki kişisel sistemlerin sadece yüzde üçü Apple. ancak bu rakam da sayısal olarak oldukça fazla bilgisayara denk geliyor ve aslında bu sistemler için de virüs yazılıyor. hatta dünyada yazılan ilk virüslerden biri Apple sistemler için yazılıyor. Apple'cıların iddiası da bugüne kadar Mac os x işletim sistemine sızabilen virüs yazılamadı şeklindedir ve doğrudur. buradan rahatlıkla anlayabiliriz ki Mac os x sistemler o kadar iyi kodlanmış, o kadar stabil sistemlerdir ki bir tane virüs sisteme bulaşamıyor. bugüne kadar en az hata yakalanabilen sistem bildiğim kadarıyla solaris 9'dan sonra Mac os x işletim sistemidir. bu da onu kişisel kullancılar liginde birinci sıraya çıkarmaktadır.
konuyla ilgili açıklayıcı bir link: http://www.corante.com/apple/archive..._x_viruses.php (yazının tarihine dikkat; taze bir haber)
Je ne veux pas être flétri de la qualification de poseur. Je ne laisserai pas des Mémoires. La poésie n'est pas la tempête, pas plus que le cyclone. C'est un fleuve majestueux et fertile. (...) Mesaj Lautreamont tarafından 31.01.2005 (22:17) yeniden düzenlendi.. Açıklama: link eklendi |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |||
|
Alıntı:
Kriterleriniz nelerdir? Macintosh bilgisayar ile yapilabilen ve PC ile yapamayacagimiz veya zorlanacagimiz ne vardir grafik tasarim ve reklam sektorunde? [Quark'in rakipsiz oldugu donemlerde turkce tireleme icin gerekli uzatma sadece Mac versiyonu icin yazildigindan PC tercih edilmezdi dizgi icin. Fakat alternatif programlar bu sorunu halletti]. Benim tanidigim tum ajanslarda ve servis burolarda PC makineler calisiyor. Alıntı:
Alıntı:
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!