Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » apple neden var?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 31.03.2004   #1 (permalink)

DrMcCoy's Avatar

Yer: somewhere over the rainbow
apple neden var?

aslinda amacim varligini sorgulamak degil ama,

pc den kullanim kolayligi disinda ne tur farklari var? tanidigim bir gazeteci kullaniyordu eskiden,

bunun disinda bir filmde satici , film karakterine muzik eseri yapmasinda en gerekli alet diyordu,

peki ben profesyonel sayilabilecek film yapiminda post production kisminda felan kullanabilirmiyim?

islemcileri pentiumlara kiyasla nasil ?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 31.03.2004   #2 (permalink)

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul
Re: apple neden var?

yanlis bilmiyorsam G5 ile 64bit mimariye gectiler (yanlissam düzeltin lütfen)
sadece bu bile yeter.
emremer şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 31.03.2004   #3 (permalink)

yunus::t's Avatar

Yer: İstanbul

64bit mimari doğrudur,

bunun dışında işlemci gücü MHZ olarak Pentiumlara yaklaşamaz ama bütün parçalar birbirleri ile çalışmak için üretildiği için tam performans ile çalışır ve pentium 3.x Ghz bir makina G5'in yanına bile yaklaşamaz,

yalnız sektörde önemli...
grafik, reklam sektöründe Apple tek geçer, performansı Photoshop vb. programlarda tepeye vurur çünkü,
video editing, post production işlerinde kullanılabilir ama benim bildiğim bu iş için özel istasyon benzeri devasa makinalar var onlar varken Apple'a söz düşmez...
Cad-Cam sektöründe Apple kullanılmaz yazılımların hepsi PC kökenli,
Ofis işleri içinde süperdir ama insanlar aşina olmadıklarından korkarlar.

Bunun dışında bir kere Apple kullanan bir daha PC demez,
Her ürün bir fetiş objesidir, bkz. Ipod, Cube, Ibook, Powerbook....vb.
Kullanıcısını Bill Gates ile muhattap etmez...
Genelde tasarımcılar ve sanatçılar kullandığından extraları çok güzeldir, iconlar, desktoplar.... (bu da yazılır mı dersiniz ama öyle...)
ayrıca Apple Co. ürünlerini geliştirirken kullanıcıyı düşünür, kar marjlarını değil... (temel neden bu zaten...)
yunus::t şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2004   #4 (permalink)

abacus's Avatar

Yer: Londra
Görsel: 7

ayrıca bakınız neden apple
Old 27.01.2005   #5 (permalink)

maver's Avatar

Yer: Istanbul
Görsel: 3

ilk kişisel bilgisayar için yazılmış olan bir işletim sistemine motorola'nın rakip olmasından ortaya çıkmıştır. windows'un kullandığı ilk pencere sistemi onlardan (ç)alınmıştır. norton'dan sonraki dönemde olmuş tabi.
Old 31.01.2005   #6 (permalink)

Lautreamont's Avatar

Yer: smyrna
Görsel: 2

ayrıca bugüne kadar Apple işletim sistemleri için yazılmış hiçbir virüs yoktur. sistemleri inanılmaz stabildir, service pack, update gibi kavramlar yoktur. işletim sistemleri windows gibi kullandıkça şişmez. fiyat-kullanım performansı incelendiğinde pc'den daha pahalı değildir. donanımları sanılanın aksine rahatlıkla yenilenebilir. herseyi üstüste koyduğunuzda pc'ler tofaş şahinse Apple'lar ferraridir.
Old 31.01.2005   #7 (permalink)

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun

Alıntı:
Lautreamont tarafından gönderilen mesaj:
ayrıca bugüne kadar Apple işletim sistemleri için yazılmış hiçbir virüs yoktur.
zaten bunu reklamlarında da bolca kullanıyorlar. peki yazılmamış mıdır, yazılamaz mı? ayrıca neden yoktur?

p.s: gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Old 31.01.2005   #8 (permalink)

zer0os's Avatar

Yer: Afyon

ayrıca tasarımı piyasadaki hiç bir ürünün Apple ler gibi bir tasarımı yok. görüp görebileceğiniz en sanatsal elektronik ürünleri arasındadırlar..
Old 31.01.2005   #9 (permalink)

Lautreamont's Avatar

Yer: smyrna
Görsel: 2

bunun olmayışının en büyük nedeni hiç kuşkusuz arz dengesidir. dünyadaki kişisel sistemlerin sadece yüzde üçü Apple. ancak bu rakam da sayısal olarak oldukça fazla bilgisayara denk geliyor ve aslında bu sistemler için de virüs yazılıyor. hatta dünyada yazılan ilk virüslerden biri Apple sistemler için yazılıyor. Apple'cıların iddiası da bugüne kadar Mac os x işletim sistemine sızabilen virüs yazılamadı şeklindedir ve doğrudur. buradan rahatlıkla anlayabiliriz ki Mac os x sistemler o kadar iyi kodlanmış, o kadar stabil sistemlerdir ki bir tane virüs sisteme bulaşamıyor. bugüne kadar en az hata yakalanabilen sistem bildiğim kadarıyla solaris 9'dan sonra Mac os x işletim sistemidir. bu da onu kişisel kullancılar liginde birinci sıraya çıkarmaktadır.

konuyla ilgili açıklayıcı bir link: http://www.corante.com/apple/archive..._x_viruses.php (yazının tarihine dikkat; taze bir haber)

Mesaj Lautreamont tarafından 31.01.2005 (22:17) yeniden düzenlendi.. Açıklama: link eklendi
Lautreamont şu an çevrimdışı  
Old 01.02.2005   #10 (permalink)

Yer: Istanbul
Görsel: 25

Alıntı:
yunus::t tarafından gönderilen mesaj:
..pentium 3.x Ghz bir makina G5'in yanına bile yaklaşamaz..
Bunu bir G5 makine ile pentium 3.x makineyi yanyana test ederekmi soylediniz bilmiyorum. Fakat Apple'in en iddiali oldugu resim editoru PS'de bir G4-450 ile bir P3-500 [P3-800 veya 1000 demiyorum] esit sartlarda [PS'de esit ram orani ile ayni filtreleri uygulayarak] test etmistim. Benim P3'um bariz onde idi.
Alıntı:
..grafik, reklam sektöründe Apple tek geçer..
Kriterleriniz nelerdir? Macintosh bilgisayar ile yapilabilen ve PC ile yapamayacagimiz veya zorlanacagimiz ne vardir grafik tasarim ve reklam sektorunde? [Quark'in rakipsiz oldugu donemlerde turkce tireleme icin gerekli uzatma sadece Mac versiyonu icin yazildigindan PC tercih edilmezdi dizgi icin. Fakat alternatif programlar bu sorunu halletti]. Benim tanidigim tum ajanslarda ve servis burolarda PC makineler calisiyor.
Alıntı:
..Kullanıcısını Bill Gates ile muhattap etmez..
Dogru. Kullanicisi sadece Steve Jobs ile muhattabtir. Birde yetkili saticisi ile.
Alıntı:
Lautreamont tarafından gönderilen mesaj:
..service pack, update gibi kavramlar yoktur. işletim sistemleri windows gibi kullandıkça şişmez. fiyat-kullanım performansı incelendiğinde pc'den daha pahalı değildir. donanımları sanılanın aksine rahatlıkla yenilenebilir. herseyi üstüste koyduğunuzda pc'ler tofaş şahinse Apple'lar ferraridir..
Zannediyorum cok iddiali yazdiginizin farkindasiniz. Service pack, update gibi kavramlar yoktur, cunku zaten 3 ayda bir isletim sistemi cikar [8, 8.5, 8,6.x, 9, 9.1...]. Sistemleri tipki windows versiyonlari gibi kullanildikca siser. Eger all-in-one tabir edilen modellerden birine [imac, emac gibi] degilde G4, G5 gibi pahali modellerden birine sahip iseniz sistemin genisleme olanaklari vardir. Cunku artik PC 'ler gibi HDD 'ler icin ide veriyolarini, ram'ler icin sd-ram ve ddr-ram slotlarina ve grafik kartlari icin agp slotlarina sahipler. Boylece kullanicisi bu tur donanimlari Apple distributorunden degilde benim yaptigim gibi herhangi bir bilgisayar magazasindan birkac kat daha ucuza alabiliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

neden , apple

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 07:02.