|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Hangi renkli laser yazıcıyı alsam acaba ?
Merhaba, Renkli lazer yazısı almayı düşünüyorum. Ancak baskı örneklerini heryerde görme şansım olmadığı için sizlerin tecrübelerine danışmak istiyorum. Bu iş ayıracağım bütçe çok yüksek değil. Büyük olasılıkla hangi marka alırsam alayım en ucuz modelini alacağım. Gerçi bunların ucuzu bile pahalı da ... Gözüme çarpan iki model var. Biri Hp, Biri Xerox. İşte linkleri : 1) Xerox Phaser 6100 Bunun fiyatı 700 - 730 Usd gibi. 2) Hp Colorlaser 2500 Bu yaklaşık 650 Usd gibi. Benim için önemli olanlar : - Renkli yazıcı aldığımıza göre öncelikle fotoğraf içeren kapak niteliğindeki sayfaları kaliteli basabilmesi, - Toner maliyetinin düşük, kapasitesinin yüksek olması, - Uzun süre sorun çıkarmaması vb. Öneriler ? Tavsiyeler ? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Hangi renkli laser yazıcıyı alsam acaba ?
Tüm renkli yazıcılarda toner maliyeti malesef ancak yüksek adetli ofis kullanımları için ekonomik sayılabilir. Öteki türlü durumlarda maliyet biraz can yakabiliyor.
Aynı şekilde aldığım bir Xerox Phaser 8200'ü kullanmıyorum pek. Çünkü günlük baskı ihtiyacım en fazla 8-10 sayfadır. (neden aldın dersen para dürtmüştü diye özetleyebilirim )6100 modelini bilmiyorum ama eğer katı sarf şeklinde ise toneri (taş şeklinde tonerler) toz olanlara göre daha ekonomik oluyorlar. Bu konuda yanılmıyorsam macworld dergisinin türkiye sitesinde bir de yazı vardı Google.com'da aratarak bulabilirsin. Bu arada ben Xerox Phaser 8200'ü satıyorum. Yeri değil ama eğer çok fazla kullanılmamış 2.el bir cihaz da ilgini çekerse bana özelden erişebilirsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Merhabalar, üzerinden uzun bir zaman geçmiş ama benim de şimdi bir yazıcıya ihtiyacım oldu. Daha önce HP Laserjet 1010 siyah beyaz laser yazıcı kullandım. Şimdi ise bir tane renkli lazer yazıcı almayı düşünüyorum. Hangi modeli fiyat performans olarak önerirsiniz.
Şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
İşyerinde EPOSN CU1100 ve HP 3500 kullanıyoruz. Epson'dan çok memnunum ancak HP'yi hiç tavsiye etmem. HP 3500 renkleri hatalı basıyor, Word ve Excell'de sorun yok ama autocad çıktılarında ve pdf'lerde kalem kalınlıklarını hatalı basıyor, fotoğraf çıktı kalitesi çok düşük.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!