Zoque.Forum
»
Harddisk - Veri Kurtarma - Acil, Eş-Dost, Arkadaş Aranıyor !
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Harddisk - Veri Kurtarma - Acil, Eş-Dost, Arkadaş Aranıyor !
Düzenli kullandığım bilgisayarım olan Notebook' umun Harddiski dün gece uçtu.
Data kurtarma için diğer bir desktop a bağladım. Bootta HDD' ye erişim esnasında çok ciddi sorun çıkıyor. Bazen görüyor, bazense göremiyor. Makina açıldığınan ise hiç bir şekilde görmüyor. Açılış işlemi de tabii ki erişmeye çalıştığından çok yavaş. Sonuç itibarı ile mekanik destekli bir veri kurtarmaya ihtiyacım var. Bu konuda çalışan veya fikir verebilecek olan vs. arkadaşlar varsa şiddetle yardımları bekleniyor. Ek olarak profesyonel bi4r firma olan İbas' ı aradım ancak telefonları cevap vermiyor. Şahsen data recovery konusunda deneyimliyim ancak konuya mekanikte girince iş boka sardı. Zaten mekanik olmasa herkes yapar ![]() Özetle konu hakkında yardım edebilecek kişiler benimle temasa geçebilirse sevinirim. Bir süre normal e-mail adresime de bakamayacağım fmavituna@gmail.com u kullanırsanız sevinirim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Harddisk - Veri Kurtarma - Acil, Eş-Dost, Arkadaş Aranıyor !
şu an benim de içindeki verilere erişemediğim bir harddiskim var, harddisk takılıyken bilgisayarı açtığımda takır tukur
sesler geliyor, harddiski ya görmüyor, ya da içeriğini okuyamıyor, aynı şekilde bende sorunun mekanik bir problemden kaynaklandığını düşünüyorum, knoppix cdsini kullanarak linux ile açılış yaptığımda ise harddiski görebiliyorum, içindeki bilgilere erişebiliyorum, (ama knoppix ntfs formatlı diske yazamadğı için kopyalayamıyorum ) elinde knoppix varsa veya linux kurulu bir bilgisayara harddiski takabilme imkanın varsa bir denemeni öneririm.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Uzay Elektronik
Tel : (0212) 217 99 29 benim entegreleri patlamış olan harddiskimden data kurtarılmışlardı ![]()
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: li yersiz
|
Alıntı:
easy recovery prog. var onu tavsıye edebılırım @soul: buyuk ıhtımalle diskin fat veya ntfs bolumunde problem cıkmıs olabılır ya da kazayla sızın ıcın cok onemlı bır dosyayı sıldınız ve copude bosaltıktan sonra farkettınız.öncelıkle söz konusu disk açılıs dıskı degılse disk uzerınde işlem yapmadan easy recovery prog kurmanı tavsıye ederım. fakat cok onemlı bır husus daha problemlı dısk uzerınde işlem yapmamıs olmanız yada defrag yapmamanız buyuk onem tasıyor @absconer gecenlerde yılmaz guneyın yazısını gormustum kullanayım dedım sen benden once davranmıs napalım artık :-) |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ferruh.mavituna.com da O harddiskin markası ve başına açtığı belayı haber yaparsan vatandaşlar kendileri bile yardım edebilirler.
Data Recovery fiziksel bozukluklar yüzünden meydana geldiği zaman verilerin kurtarılması bayağı bi masraflı olmakta ibas.com dan fiyat alanlar iyi bilir. Direk O markayla irtibat kurup gereği hakkında görüşsen onlar ın üretebilecekleri bir çözüm olacağına inanıyorum. Bilgisini bilgisayar da yoğuran ve üreten bir insanın başına gelebilecek en berbat olaylardan bir tanesi Hele uzun bir süredir backup almıyorsa. Bir daha Olmaması dileğiyle
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
dün ne yapmayı denediysem olmadı, önce sata kablosu değiştirip denedim sonrada başka bir hd kapağı değiştirip denedim yine olmadı belki anakarttan olabileceğini düşünüp başka bir bilgisayarda deneyincede olmadı ama birde bilgi kurtarmaya yarayan aletle varmış onları nasıldır bilmiyorum ama acaba bu yöntemle kurtarılabilr mi ne şekilde olur bilen varsa lütfen yazabilirse..
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
@wanadoo
sağol ancak sanırım mesajımı okumadın sanırım, sorun fiziksel yani software bazlı bir muhabbetimiz yok. @hizir ayni konuyu bende düşündüğm linuxa ntfs okutturabiliriz zaten forensic kitlerde var ancak bu şekilde hdd okutmak bana çok mantıklı gelmiyor. bu arada senin mevzu "head crash" denilen olay. Kafa vurması diyorlar. Çok klasik bir sorun o da.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Hizir unutmadan o iş için yani HDD yi linux görüyorsa biçilmiş kaftan SleuthKit;
http://www.sleuthkit.org/ Bunu dene
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
soul dostum İbas 'a ulaşmaktan başka bir mantıklı yol görünmüyor. Hdd nin aynı markasını bulup entegresini değiştirmende çözüm olmayacaktır sanırım. Data kurtarma konusunda oldukça canım yanmıştı benimde ama İbaş yanmış olan diskleri bile kurtarabiliyor. Tüm diski değilde diskin içinden belirttiğin dosyaları kurtarmaları daha bir ucuza patlar sana ama bu bile oldukça pahalı.
Aklıma gelen tek çözüm İbas. ferruh.mavituna da reklam felan vereyim diye bir anlaşma yapabilirsen baya bir ucuza sıyırmış olursun sanırım ama kabul ederlerse tabi. Sende biliyorsun ki dünya çapında çalışıyorlar.Kolay Gelsin Bir an önce datalarına kavuşman dileğiyle. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql |