|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Dell Notebook alacağım ama kafam karıştı (acil)
Merhabalar, Sadık bir HP notebook müşterisi olarak yeni alacağım notebook için yaptığım araştırmada Dell'in Inspiron 5150 modelini gördüm. Fiyatına göre özellikleri gerçekten çok iyi : Intel Pentium M işlemci P4 3,06 Ghz Intel® 855GM chipset 512 Kb L2 CACHE 512 MB DDR 15" SXGA TFT LCD 1400x1050 - 16.7 milyon renk 40 GB EIDE/ATA-100 hard drive 64 MB N-Vidia G.Force Go 5200 Integrated 56K v.92 capable modem Integrated 10/100 Ethernet NIC (4 X DVD+RW/+R1) / CDRW 24x COMBO 3-4 saat pil süresi Microsoft XP HOME TÜRKÇE Fiyat : 1400 Usd + Kdv Bu bilgisayarı Kuralkan Holding/Sentim getiriyor. Neyse, dell.com.tr'ye girip biraz araştırayım dedim, burada kafam bayağı karıştı. Genel merkeze telefon ettiğimde Sentim'in artık distribütör olmadığını ve bu modelin artık mevcut olmadığını söylediler. Servis ve yedek parçayı sorunca desteği var diyorlar ama, dedim ya aklım karıştı bir kere... Hp Türkiye'nin kurumsallığını dikkate alınca Dell bana bayağı zayıf göründü ve bu özelliklere rağmen bu notebook'u almaktan soğudum. Gelelim soruma : - Daha önce Dell'den notebook alan arkadaşlardan tecrübelerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum, - Dell'in servis & yedek parça durumu, kalitesi, özeni hakkında bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini rica ediyorum - Sonuç olarak, tecrübelerinize ve bilgilerinize göre bu bilgisayarı almalı mıyım ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: USA
|
Re: Dell Notebook alacağım ama kafam karıştı (acil)
ben de bu aralar bir laptop alicam ve averatec ile dell arasinda gidip geliyorum.
dell'e guvenirim, zira arkada$im yakla$ik 2 senedir kullanmakta ve cok memnun. bi keresinde uzerine portakal suyu dokulmesine muteakiben 2 gun icinde tamir etmi$lerdi. adamlar kendileri geldiler, ozel bi kutunun icinde goturduler ve 2 gun sora geri getirdiler. dell, bildigim kadariyla sadece online sati$ yapiyor ve teknik servisi normal kalitenin cok cok ustunde. tabi bu anlattiklarimin hepsi amerika'da edindigim izlenimler. bu amerikan markalarinin turkiyedeki kurumsalliklari biyere kadar onemli tabi, ama cozemedikleri bi sorun olunca yurtdi$ina yolluyolar zaten. orda da garanti halloluyor. averatec dedim bi de, turkiye'de distributorleri yok, ama vep sayflarindan sipari$ edebilirsin. bi arkada$im da bundan aldi yeni cok memnun. wireless'indan mobile i$lemcisine kadar her$eyiyle 10 numara ve bin$'a aldi. yeni bi marka. review'larina da baktik herkes cok memnun. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
laptoplarda tavsiyem toshiba yada fujıtsu sıemens olur
alırken ıyı dusunun oyle fıyat ıyı hemen atlayalım yok satıs sonrası servıs nasıl teknık destek ne olcude verılıyor bu gıbı seylerı dusunerek karar verın derım ben |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bahsettiğim Dell Inspiron 5150'yi dün aldım.
Şimdiye kadar 3 HP notebook almış birisi olarak, Dell'in ne kadar iyi/kötü olduğunu zamanla göreceğim. Toshiba'nın iyi olduğu ortada çok yaygın olarak dolanıyor. Bence de iyi ![]() Ama bir de fiyatlarına bakmak lazıım, yukarıdaki özellikler için en az 2000-2200 Usd civarındadır. Tabi ki fiyata bakıp, hemen alayım demek yanlış. Marka da önemli. Seviyeli bir marka olmasa, değerlendirmeye bile almam. Ancak bir markanın ismini piyasaya kabullendirmesi kolay değil. Dell'in büyük bir hata yapacağını pek zannetmiyorum. İleriki dönemlerde göreceğiz, tecrübelerimi de buradan aktaracağım |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Dell 5100 (p4 - 2.66ghz- 512 ram, 30disk, radeon7500...) kullanıyorum ve son derece memnunum. Çözünürlüğü 1024x768 olduğu için şimdilerde satıp üstüne ekleyip D800lü bir modeli var (2400 dolara geliyor kdv dahil) onu almak niyetindeyim satabilirsem tabi. 1920x1200 gibi fantastik bir çözünürlük sunuyor. Hoş 15 inç ekranda 1600x1200'den fazlası çok zor. (toshiba'da bu çözünürlüğün oldukça rahat olduğunu deneyimledim)
Servis vb. konularda birşey diyemeyeceğim çünkü alalı 5-6 ay oldu sanırım ama herhangi bir sorun yaşamadım. Dell, özellikle fiyat/performans olarak diğerlerinden daha çoğunu sunuyor. Ve çok büyük sanılan Toshiba o fiyata rağmen düzgün bir servis sunmuyor. (sorun yaşayanlar çok ve merak ediyorsanız toshiba'nın forumlarına bir girin bakın derim. En ufak şeye para istiyorlar deniyor genelde) |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Anarres
|
Alıntı:
bence dell almakla iyi yaptın.seni yarı yolda bırakacagını sanmıyorum.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Dell' i kullanma şansım olmadı ancak Dell notebook sektöründe hatırı sayılır bir üne sahptir. Özelikle sağlamlık konusunda bence Dell konusunda şüpheye düşme sorun çıkmaz.
Ek olarak fiyatı bilmiyorum ancak notebook özellikleri çok iyiymiş
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul/Balıkesir
|
Ben de Dell'in kalitesine inananlardanım. Özellikle ekran konusunda çok iyi olduğunu biliyorum. Memnun kalacağını sanıyorum. Umarım bir sorunla karşılaşmazsın.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Yok demek istediğim fiyat uygun mu değil mi bilmiyorum, piyasayı takip etmediğimden dolayı
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Fiyat son derece uygun bir fiyat. O ekran çözünürlüğü ve ekran kartını bu fiyata sunan başka bir notebook yok şu anda. Zaten böyle konfigürasyonları Toshiba haricinde sunan da yok pek. Toshiba'da zamanında belki de bu tarz modellerde başarılı satış grafiği tutturamadığı için, bir yerlerden kısarak garip konfigürasyonlar seçiyor hep. Eskiden Dell'in yaptığını Asus yapar, çok uygun fiyata sağlam konfigürasyonlar sunardı ama artık onlar da diğerleri gibiler.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!