Zoque.Forum
»
2 bilgisayar ve adsl..
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka ~ 1stanbul
|
2 bilgisayar ve adsl..
selamlar..
simdi problem biraz kariişik gibi,anlatmaya çalişicam.. simdi ADSL alicaz ve 2 bilgisayarida bir ADSL modemine baglicaz.sorun şu ki 2 bilgisayar arasinda baya uzun bir mesafe var. yaklasik 20-25 metre kadar. kablo dedik ama performansda sonucta az da olsa dusucek ya onuda istemiyorum. bizde soyle bisi dusunduk: ayni hat üzerinden her iki bilgisayar icin ayri ayri modem alsak ikisinide ayni hata baglasak nasil bi verim aliriz çalişir mi ne olur ? birde baglanti hizi o zaman tam 2 ye mi bolunur? simdiden tesekkür..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: 2 bilgisayar ve adsl..
Ben de yaklaşık bir hafta önce aynı sorunu yaşadım. Bir adet zoom x5 ADSL modem(önemli olanı birden çok çıkışı olması) ve biri 15 metre biri 25 metre olan iki tane ethernet kablosu, bilgisayarlar için ethernet girişleri ve tabiki 128kb ADSL ile çözüme ulaştık. Performans düşüklüğü var mı diye sorarsanız, benim bilgisayar modeme 15 metrelik kablo ile bağlı ve internetten 13.5 kB hız ile download yapabiliyorum. Bilgisayarlar arası transfer hızı ise yaklaşık 4 dakikada 700 mB (yanlış hesaplamadıysam 3 mB/sn ediyor).
Ayrı birden fazla modemi tek hatta bağlamadım ama çalışacağını sanmıyorum. Bağlantı hızı ile ilgili olarak da toplam ADSL hızınız 128 kbit ise birisi dosya indirirse hızın tamamına yakınını kullanır, diğeri de aradaki boşluklardan yararlanıp web sitelerini açar. Tam olarak bölünme gibi bir durum yok. Öyle birşey isterseniz kullandığınız programlardaki hızı limitlersiniz. Örneğin Flashget'te bu seçenek mevcut. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
25 m'de internet hızında nasıl bir performans düşüklüğü olabilir ki? mak. 256 kb/s bir hızdan söz ediyoruz. bana pek mantıklı gelmiyor açıkcası. lablarda çok daha fazlası oluyor üstelik çok yüksek hızlarda, hiçbir problem yok. 25 m'nin internet hızında problem yaratacağına emin misin?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Mesafe sorun teşkil etmeyecek bir mesafe.
Yapacağınız tek şey bir tane routerlı ADSL modem almak. Ben de benzer bir durum ile kullanmaktayım ADSL hattımı ve USRobotics 9105 4 port Routerlı Modem aldım. Böylece daha önce kullandığım switch'ten de kurtulmuş oldum. Şimdi 3 makine direkt bu modem üzerinden ve ana bilgisayardan bağımsız olarak nete çıkabiliyor. (modem açık olduğu sürece, ana bilgisayarın açık olmasına gerek yok) Daha önce son derece pahalı olan bu modem yanılmıyorsam şu anda 80küsür dolar + kdv gibi gayet makul bir fiyata satılıyor. Emin olun dialup modemlerdeki başarısını ADSL'de de devam ettirmiş USRobotics . Ben yazıcıoğlu işhanındaki Karizma Bilgisayardan almıştım 2-3 ay önce ama artık hemen her yerde satılıyor. (internette de) Kolay gelsin. (not : eğer USRobotics alırsanız türkçe kullanma kılavuzu ihtiyacınız olursa internetteki adresi şu : http://www.usr.com/support/9105/9105-tu-ug/installa.htm Özellikle p2p yazılımlarında port açma vb durumlarda işinize yarayacaktır kullanma kılavuzu) |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Hattın kapasitesini paylaşma olayı ile ilgili de bilgi vereyim. Bu amaçla NetLimiter yazılımını kullanabilirsiniz. Genelde p2p yazılımlarında uploadı kısmak için kullanılan bu yazılım aslında bu tarz işler için de şahane bir program. Local network üzerinde şu ip şu kadar, bu ip bu kadar download-upload yapsın diye ayarlayabiliyorsunuz. Tabi bu ayarlar ana bilgisayar açık olduğu sürece geçerli. Arada bir yazılım yokken paylaştırmada böyle bir mantık yok.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
oncellikle saolun varolun cevaplar icin cok tesekkürler.. (sinyol,passion,p999)
yalniz bu 2 modem düsüncem "ayni hat üzerinden her iki bilgisayar icin ayri ayri modem alsak ikisinide ayni hata baglasak nasil bi verim aliriz çalişir mi ne olur ?" hakkinda ne diyosunuz ?"
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bildiğim kadarıyla Telekom telefonunuza port açıyor ve bu port için bi kullanıcı ismi ve şifre atanıyor modemin ikisinede aynı şifre ve kullanıcı ismiyle bağlanmak zorundayız
eğer aynı hat üzerinden kulandığımıza göre ve tek IP miz olduğuna göre mantıken olmaz geliyor ama ADSL de tahmin ettiğimden farklı bir uygulama varsa belki olabilir Aklıma takıldı bi arkadaştan modem alıp denemek en iyisi en kısa zaman da yapıyım. bağlanırlar ve hız düşmezse ADSL modemlerde satış patlaması yaşanabilir ![]()
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
simdi bu ADSL olaylarini tam bilmiyorum.
ama mantik olarak sunu dusunerek bunu sordum : ikiside ayni hat uzerinden baglanicak ve ayni yere baglanicak. bunu biri telefonla konusurken paraleldeki telefonu kaldirip onlari dinlemek ve konusmaya katilmak gibi dusunursek cok mantikli geliyor..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!