|
|
#11 (permalink) | ||
|
Yer: İstanbul/Balıkesir
|
Re: Hangi Notebook ?
Alıntı:
Alıntı:
Şahsen senin ne istediğini pek anlayamadım. Yaman bir çelişki içerisindesin. Ayrıca ne kadar iyi bile olsa hiç bir bilgisayar 4-5 sene götürmez. Yani götürür de, zamanla performansı seni tatmin etmeyebilir. Bence çok gerekli değilse -ki sen öyle söylüyorsun- modası geçmeye mahkum bir teknoloji için o kadar para vermeye değmez. Sonuçta gazete kağıdı vermiyorsun. Para bu. |
||
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Haklısın,istediklerimi karşılaması için seçtiğim notebook çok pahalı ve lüks denebilicek kadar bir çok özelliklere sahip.
Bu konfigürasyon,modası geçmeye mahkum bi tekneloji içerisinde uzun bir süre götürür. Hem elektronik eşya bu,aldığın zaman bi kere para verip almak iyidir ama bu cidden çok LÜKS Tercihim için notebookları tekrar gözden geçiricem... Mesaj Gökdeniz tarafından 30.10.2004 (22:04) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
eger para basmıyorsan, aldım mı bir kere alıyim en iyisi olsun diye en yüksek model alınmaz.
çünkü 3000$ lık bir notebook ile 2300$ bir notebook arasında çok da bir teknoloji farkı yoktur. genellikle orta karar özelliklerin en yükseğini seçeceksin. demek istediğimi şöyle açılkayım: centrino 1.6 işlemci ile centrino 1.8 işlemci arasında 100-150$ falan oynar. yanlız centrino 1.8 işlemci ile centrino 2.0 işlemci arasında 450$ kadar oynar. (arz-talep ilişkisi nedeniyle) ve sen emin ol aradaki hız farkını anlamazsın bile, 'en iyisini alıyim' diye boşa 450$ vermiş olursun. bu dedigim harddiskde de geçerli, 60 yada 80 gb yerine illa 100 gb diye tutturursan bayağı bir fark ödersin. sen önce istediğin olmazsa olmaz özellikleri belirle, ona göre yardımcı olmaya çalışalım. mesela ben de araştırıyorum ve benim istediğim olmazsa olmaz özellikler: centrino işlemci, 128 mb ekran karti, 15.4 wide ekran Kerim Dündar |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
Merhaba bende dizüstü almayı düşünüyorum asus marka özellikleri asağıda fikireleriniz nelerdir birde bu p4 işlemcilerle centio işlemçilerin farkınedir bu centrio işlemçiler benim gördüğüm daha yavaş . acaba disüstü bilgisayarlarda ısınma sorunu olurmu çünkü ben dizüstüyü masa üstübilgisayar gibi kullanacagım 12 -13saat bazen 24 saat açık kalabilir
AYRINTILAR: YENİ. İlkleri yarattığımız Notebook teknolojisinde Hyper Treading işlemci, kablosuz Network, Dual DVD-RW ve 15.4" Geniş ekranı A4WL modelinide bir araya getirdik. Yanınızdan ayırmayacağınız A4WL kapalı iken bir müzik seti haline dönüşürken, DVD Filmlerini TV' ye aktarabilirsiniz. Stok : Hemen Teslim Ekran : 15.4" WXGA TFT İşlemci : Intel Pentium 4 Dtop 3.2 GHz Sabit Disk : 40 GB Bellek : 512 MB DDR Ekran Kartı : 64 MB DDR Optik okuyucu : 4xDVD-DUAL Ethernet Kartı : 802.11b Kablosuz Birim İşletim Sistemi : Microsoft Windows XP Home Edition Ağırlık : 3.5 Kg Genişleme Yuvası : 1 x IEEE1394, 4x USB 2.0, 1xParalel ,1x PS/2 ,S-video Tv-Out,PCMCIA 2.1,IRDA, Batarya : Li-Ion 8 cell 2 saat Irda : var Ram Desteği : Max. 2GB Diğer : Nero 5 ,Asus DVD 2000 yazılımları Garanti : 2 Yıl Uluslar Arası HEDİYE! : Orjinal ASUS Çanta, Optik Mouse |
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
merhaba,
öncelikle Centrino islemci al derim. madem notebookun cok uzun sure acik kalacak, isinma derdin az olur ve pil omru de daha cok olur. 1.6 Centrino islemci yaklasik olarak P4 3.0 e denk. Daha yavas diye birsey yok. Senin yazdigin modelde ekran karti büyük ihtimalle bütünleşik (paylaşimli). Bu sekilde kesinlikle alma derim. Ekran karti ayri olsun, yine 64 yada bulabilirsen 128 mb. aralarinda 100-150$ arasi oynuyor. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
merhaba,
öncelikle Centrino islemci al derim. madem notebookun cok uzun sure acik kalacak, isinma derdin az olur ve pil omru de daha cok olur. 1.6 Centrino islemci yaklasik olarak P4 3.0 e denk. Daha yavas diye birsey yok. Senin yazdigin modelde ekran karti büyük ihtimalle bütünleşik (paylaşimli). Bu sekilde kesinlikle alma derim. Ekran karti ayri olsun, yine 64 yada bulabilirsen 128 mb. aralarinda 100-150$ arasi oynuyor. Asus yerine baska markayi da secebilirsin. Kendim hic kullanmadim ama baskalarindan da cok da iyi seyler duymadim Asus notebook lar hakkinda. Fiyati hesapli olsun diye Asus seciyorsan, Fujitsu-Siemens modellerine de bir bakabilirsin. Kerim Dündar |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Ekran kartı olayına bende girmek istiyorum çünkü 1-2 ay sonra bende dizüstü almayı düşünüyorum. Bence ekran kartında bütünleşik çözümlerden mutlaka kaçınmalısın. Ama tam istediğin gibi bir dizüstü bulduysan ve bütünleşik ekran kartı varsa iş biraz değişiyor (bana herzaman olan şey!). Bu durumda bana kalırsa ram'i olabildiğince geniş tutmak iyi olur. Örneğin 64mb bütünleşik kartın varsa ram'in en az 512mb olmalı bence...
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
|
Asus, Toshiba, Dell kullandım bugüne kadar. Asus ile aram gayet iyiydi ve memnun bir halde satıp Dell'e geçmiştim artık miladını doldurduğu için. Bu süreçte hiçbir şikayetim de olmamıştı.
Şimdilerde artık eskisi gibi saldırgan bir fiyat politikası gütmüyorlar ama misal ben alırken işletim sistemsiz satıyorlardı ki bence çok mantıklı. İnsanlar mecbur mu Windows kullanmak konusunda da bunu dayatıyorlar ve boş yere 50-60 dolar farka sebep oluyorlar anlamıyorum. Dell 5100'dan sonra şimdi 5150 kullanıyorum. 5100'dan da çok memnundum ama aradığım herşeyi tam anlamıyla 5150'de buldum diyebilirim. (HT işlemci, dvd yazıcı, 1400x1050 çözünürlük, 64mb geforcefx5200 gibi) Ve çok araştırmış biri olarak diyebilirim ki şu anda Türkiye'de en iyi fiyat/performansı Dell sunuyor. Bu arada sürekli kullanacaksanız ekran çözünürlüğü çok önemli bir kriter. 1024x768'de ne Photoshop adama benziyor ne de macromedia'nın amiral yazılımları benden söylemesi. Not: Eğer bulabilirseniz Dell Inspiron 5150 en son 1400 USD + KDV idi. Bu kadar özelliğe bu fiyat şahane. Hatta ben de forumdan bir arkadaş sayesinde bu modelden haberdar olmuş, piyasada kalmayacak korkusu ile elimdekini de satmadan, TeknoSA taksime kadar gitmiş ve ellerindekini (tek kalmıştı) almıştım. Ve o da koca teknosa'da sondu. 2 ay boyunca da 5100 öylece bekledi kutusunda satılmayı. Garantili oluşu sayesinde sonunda satabildim de aldığım riske değdi. (yakın özelliklerdi ve o da çok iyiydi ama sonuçta çözünürlük ve ekran kartı bizlerin işinde belirleyicidir) Bu vesile ile +400 usd'ye beni 2 yıl rahat ettirecek bir ara upgrade yapmış gibi oldum. Mesaj Punisher999 tarafından 19.11.2004 (10:09) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben de öncelikle Centrino konusuna dikkat çekeceğim. Eğer uzun süre kullanacaksanız mutlaka centrino almalısınız, yoksa özellikle HT'li bir işlemcisi olan bir laptop'un şarjının ne kadar az dayandığına inanamayabilirsiniz.
Centrino işlemcilerin hızları konusunda ise söylenenler doğru, bu işlemciler daha yavaş değiller. Güç tüketimi nedeniyle daha düşük işlemci saatleri kullanıyorlar, bu yüzden model anlamında hızları düşük gözüküyor. Halbuki performans açısından benim bildiğim en hızlı olanı 1.8, 3.2'ye denk geliyor. Buna göre karşılaştırabilirsiniz. Son olarak laptop'u masaüstü olarak kullanıp uzun süre açık bırakacak olmanız iyi bir marka alıyorsanız herhangi bir sorun çıkarmayacaktır. Çünkü hepsinin hava akışı düzenlemeleri oldukça iyi. Düşünmeniz gereken laptop'unuzu dizinizin üstünde (gerçek anlamda ) ne kadar kullanacağınız. Eğer Centrino işlemcili almadıysanız, 45 dk üzerinde kullanımlarda dizinizde oluşan ısı sizi oldukça rahatsız edebilir.Marka olarak düşününce de, aslında Dell'in fiyat / performans oranının yüksek olduğunu söyleyebilirim. Biraz daha fazla vermek sorun olmayacaksa ben kendim HP aldım, tavsiye ederim bütün beklentilerimi karşıladı. Herkes için önemli olmayabilir ama, bence HP laptopların estetik açıdan tasarımları da diğer markalara göre çok güzel. Performans vs. tamam ama, insan 2000 dolar verince laptop'un biraz da yakışıklı olmasını istiyor. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!