Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Hangi Notebook ?

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 19.11.2004   #21 (permalink)
hizir

Yer: istanbul
Re: Hangi Notebook ?

@maestro nun mesajına kadar neden kimse HP den bahsetmiyor diyordum, acaba yanlış mı yaptım diye düşünmeye de başlamıştım hani, geçen ay hp den du 429EA (amd 3000 işlemcili) modeli notebook aldım , ben çok memnunum, biraz ağır ama sırt çantası şeklinde olan notebook çantalarından alarak bu sorunu da hallettim. bu arada fiyat ta suna da dikkat etmenizi öneririm, ben world cardla aldım, çanta + bir yıl ekstra garanti (care logic) + 130 milyonluk world puan alarak hediyeleri düştüğüm zaman bulduğum en düşük rakama hiç aklıma gelmeyecek bir yerden bimeks ten aldım.
hizir şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 20.11.2004   #22 (permalink)
tweaker

Yer: Ankara

eheheh. neden kimse hp den bahsetmiyor... hizir acaba du429ea yi kac dolara aldin?

burada asus ile, fujitsu-siemens ile kiyasliyoruz. biraz bütçeyi asiyor hp
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 20.11.2004   #23 (permalink)
Punisher999

Punisher999's Avatar

Alıntı:
Herkes için önemli olmayabilir ama, bence HP laptopların estetik açıdan tasarımları da diğer markalara göre çok güzel. Performans vs. tamam ama, insan 2000 dolar verince laptop'un biraz da yakışıklı olmasını istiyor
Önceliğim gücü, fiyatı gibi kriterler olsa da estetik kaygıları da inkar edemem aynı şekilde. Sonuçta tasarım, yaratım içinde olan herkes çok doğal olarak cihazlara bu açıdan da bakarken bulacaktır kendini.

Bence IBM bu sebeple diğer notebook markalarına göre kayıp yaşayan bir markadır. Çünkü gerçekten çok vasat tasarımlar sunuyor. En güzel "kütük gibi" tabiri anlatır heralde IBM Notebookları.
HP notebookların tasarımları genel olarak benim de hoşuma gider. HP zaten bence tasarım konusunda başarılı bir firma. Compaq'tan gelen IPAQ'leri hiç bozmadan daha da güzel tasarımlara taşımaları da buna bir ek kanıttır.

Dell için bir çok modelinde quick snap kapak diye bir kavram var yeri gelmişken bundan da bahsedeyim. Yani notebookun üstündeki genelde mavi yada gri parça değiştirilebiliyor. Türkiye'de var mı diye araştıracağım çünkü Dell'in sitesinde bir kırmızı kapak gördüm ki tek kelime ile insanı aşık edecek güzellikte.
Aslında notebook üreticilerinin bu eğilimi görebilmeleri lazım. İnsanlar PC kasalarına yüzlerce dolar veriyorlarsa demek ki büyük çoğunlukta bu estetik arayış zaten mevcut.
Satılan notebookun paketine, müşterinin seçeceği 1 yada 2 tane de ek kapak gibi bir promosyon eklense (ki maliyet açısından bunlar en fazla 5-10 dolarlık şeyler. Satış fiyatı 30 euro misal dell kapaklarının) önemli bir çıkış yakalayacağına eminim o üreticinin.

Bu açıdan marka olarak taktir etmesem de çok niş noktaları görmeleri yüzünden beğendiğim Acer markası var örneğin. Acer notebooklar hakkında hiç iyi şeyler duymamışımdır ama 2 ürün ile bu işi biliyorlar dedirtmişlerdi bana. Bir tanesi tablet pc'si diğeri de Ferrari tasarımlı notebook modeli. Özellikle Ferrari kırmızısı, logosu ile donatılmış notebook gerçekte güçlü de bir notebook olsa da elinize alıp incelediğinizde aslında kaliteli ve o markaya yaraşır bir malzeme kullanımı olmadığını farkediyorsunuz. Ama eminim sırf bu yüzden bu model çok satılmıştır. Türkiye'de de bir çok yerde denk geldiğime göre böyle bir çıkarım yapabilmek olası.

Toparlayacak olursam notebookun tasarımı da aslında önemli bir kriterdir ve buna dikkat eden bir üretici diğerlerine göre daha avantajlı olacaktır.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
notebook , hangi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 17:50.