Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » ADSL eMule ve Güvenlik

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 22.12.2004   #1 (permalink)
alp

alp's Avatar

Yer: Ankara
ADSL eMule ve Güvenlik

Arkadaşlar merhaba, kolaylar gele

Yeni ADSL bağlantım fully functional ve ben mutluyum. Sormak istediğim şey eMule için önerildiği gibi birçok ayar yaparak bir dizi port açtım. bilgisayar virüslerinden ağzı yanmış biri olarak şimdi biraz tedirginim. eMule kullanılarak başıma neler gelebilir kestiremiyorum. bilgisayarımın açıklarını test etmek için bir yol var mı. Bir site vardı bu iş için ama adını hatırlayamıyorum. Win Xp SP2 + norton 2005 ( internet worm protection ile) kullanıyorum. spybotlar falan şimdiye kadar bir uyarı vermedi. Önerileriniz rica olunur.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.12.2004   #2 (permalink)

Kudak's Avatar

Yer: izmir
Re: ADSL eMule ve Güvenlik

öncelikle bir dizi port demişsin, abartmadığını varsayarsak bir dizi port çok fazla.. 2 tane açıcaktın
yaklaşık 4aydır ADSL ile bağlanıyorum, bunun çoğunluğunda makinam 24saat açıktı. ne virüs giriyor nede birşey oluyor (en azından bende olmadı birşey) korkulacak bir durum söz konusu değil yani..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 22.12.2004   #3 (permalink)

neo_neuro's Avatar

Yaklasik 3-3.5 yildir eMule ve/veya eDonkey kullaniyorum.. İçin rahat olabilir bu süre içerisinde clientlarin çalıştığı tüm makinalar neredeyse hiç kapanmadı hala da kapanmiyor Üstelik makinamda zone alarm vs yok... Güle güle kullan
neo_neuro şu an çevrimdışı  
Old 23.12.2004   #4 (permalink)

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir

@alp,
dostum yaa bu portları nasıl açtın? mesela eMule 4662 nolu portu istiyor, ben bikaç deneme yaptım ağ ayarlarımdan ama olmadı sanırım. benim yaptığım ayarlar ekteki resimde. eğer sen başka şekilde yaptıysan ek olarak gönderebilirmisin?
Old 27.12.2004   #5 (permalink)

freeblue's Avatar

Yer: İstanbul

Modeminde virtual server da

4662 4662 TCP 10.0.0.5
4672 4672 UDP 10.0.0.5
ayarlarını gir

Norton kullanan Arkadaşlara tavsiyem bilgisayarınız da zaten bi tane bela almış olmalarıdır Norton pek çok virüsle kardeş çalışıyor eternet kartınızdan internete çıkıyorsanız zaten size ulaşmak zor. Eğer USB kullanıyorsanız direk ilgisayarınızdan internete bağlanmış gibi oluyorsunuz yani risk artıyor.
Old 27.12.2004   #6 (permalink)

oxigen's Avatar

Alıntı:
4662 4662 TCP 10.0.0.5
4672 4672 UDP 10.0.0.5
açıkcası bunları modeme eklemek hiç aklıma gelmemişti , zaten modemin ayarlarını pek kurcalamadıım için bilmiyodumda

bu arada ben 10.0.0.5 yerine 10.0.0.2 yazdım. çünkü modeme http://10.0.0.2 ile ulaşıyorum.

ve son olarak teşekkür ederim..

-------
ufak bi ekleme;
bu arada eMULE 'de (plus) HIGH ID nasıl alınıyor? ben genelde modemimi kapatıyorum (günde 4-5 saat), dolayısıyla IP değişiyor, HIGH ID 'nin IP numaram ile alakası varmı?
------

Mesaj oxigen tarafından 27.12.2004 (23:50) yeniden düzenlendi.. Açıklama: ufak bi ekleme
oxigen şu an çevrimdışı  
Old 28.12.2004   #7 (permalink)

freeblue's Avatar

Yer: İstanbul

Eklemeyi unutmuşum 10.0.0.x senin emulenin olduğu bilgisayarın IP si olacak O zaman High ID ile bağanabiliyorsun.
Modemini kapatıp açman bi şey değiştirmiyor ama bazen high ID alamıyorsun nadirde olsa. ama emule kullanıyorsan her kapatıp açmanda yeniden sıraya girmen gerekiyor tekrar kaynakları yokluyor bu zaman kaybına yol açıyor vs...
Old 28.12.2004   #8 (permalink)
alp

alp's Avatar

sevgili oxigen

Windows firewall ayarların doğru görünüyor. ADSL modem ayarlarınıda söylendiği gibi yap yalnız 10.0.0.2 (kşi benim kisi de öyle) yerine 10.0.0.x yazmalısın sanırım. 2 dışında 2 den büyük herhangi birşey. 2 çünkü iç server gibi bir şey için seni direk modem kurulumuna bağlıyor.

High ID için bu ayarların tam çalışması lazım. E mule tercihlerinde bağlantı bölümünde portları sına diye bir düğme var. Tıklanınca gelen sayfa TCP uDP ayarlarını doğru yapıp yapamadığını söylüyor. Ek olarak eğer yüklü başka bir software varsa ki bende norton system works var onunda ayarlarını, çıkışlarını, girişlerini ayarlaman gerekiyor.

High Id için birinci şart bağlantı diğerleri ise bilgisayarın açık kalma süresi, paylaştığın dosya boyutu. İlginç olarak bir sitede şöyle yazıyordu. Eğer High ID istiyorsanız eMule ü seyretmeyin bırakın arka planda çalışsın...

Kolay gele
Old 29.12.2004   #9 (permalink)

oxigen's Avatar

yanıtlar için herkese teşekkürler. bende norton 2003 kullanıyorum bu arada modem ayaralrını tekrar yaotım, evet 10.0.0.2 benim modeme erişmek için kullanıdığım IP. benim makine 10.0.0.3 kullanıo. eMULE için söylenileni bende duymuytum. bu arada ben yaklaık 5000 dosya paylaşıyorum, ama altta bana bi uyarı veriyo "bukadar çok dosya paylaşma, sakıncalı" gibisinden

birazdan çalıştırcam eşşeei, bakalım nolcak. tekrar herkese teşekkürler

-------
şimdi çalıştırdım programı;
HIGH ID aldım, yani dünya üstündeki oklar yeşil oldular. bu arada bendeki eMULE 'de portları sına gibi bi düğme yok ama artık önemli diil
-------

Mesaj oxigen tarafından 29.12.2004 (00:53) yeniden düzenlendi.. Açıklama: çalıştırdım
oxigen şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

guvenlik , emule , adsl

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 07:56.