Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Notebook'lar hakkında bilgi?

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 19.03.2005   #21 (permalink)

Yer: İzmir
Görsel: 3
Re: Notebook'lar hakkında bilgi?

bir de bu var: http://www.intel.com/performance/res...technology.pdf
15, 16 ve 17. sayfalar lütfen...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 20.03.2005   #22 (permalink)

Anthro's Avatar

Yer: Ankara

Sanırım az çok karar verdim nasıl birşey almam konusunda. bilgi veren arkadaşlara çok teşekkürler. özellikle centrino işlemcilerin daha pahalı ve gittikçe yaygınlaşan işlemci olması nedeniyle performansı daha yüksek olduğunu zannediyordum. Ama Equilibrium, senin dediğine göre centrino işlemcilerin asıl özelliğinin batarya tüketim konusunda iddialı olduğunu anlıyorum. Benim için performans tabiki önemli ama ikincil hatta üçüncül öneme sahip. ortalamanın üzerinde olması gerekir ama benim asıl istediğim mobilite ve evdeki PC'nin âtıl kalmaması. İşyerinde Mac ve PC var zaten, bilgisayarları zorlayan işleri bunlarda yapıyorum. Evde de abime ait bir PC var. kendime ait PC evde seyrek kullanılacağına onu bir notebook'a ceviriyim diyorum. alacağım bilgisayar'a da az çok karar verdim gibi. siz ne dersiniz bilmiyorum ama öğretmen olan abime milli eğitim'in öğretmenlere kampanya ile vereceği Toshiba bilgisayarlardan aldırmayı düşünüyorum. centrino 1.6 işlemci toshiba marka bilgisayar ve eğer anlaşma tamamlanırsa büyük ihtimalle 860 $ gibi bir meblağa vereceklermiş bu makineleri. her halde bu makine (ram'de ve birkaç parçada takviye ile) işimi görür diye düşünüyorum.
Anthro şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 20.03.2005   #23 (permalink)
nothingrows

Alıntı:
Sanırım az çok karar verdim nasıl birşey almam konusund
Bence bu kadar emin olma . Tam 2 aydır nasıl bir dizüstü bilgisayar alacağıma karar veremdim. Nedeni ise tam bir şeye karar veriyorsun, bir de bakıyorsun ki başka bir markanın başka bir modeli az çok önceki beğendiğinle aynı ve az bi fiyat farkı var (+ ya da -) Bu daha iyi diyorsun ama bir başkası çıkıyor karşına ve bu böyle sürüp gidiyor. En iyisi en kararlı anında daha önceden kestirdiğin bir dükkana girip istediğin modeli duraksamadan almak ve koşarak uzaklaşmak. Yoksa olacağı yok yani...

Old 21.03.2005   #24 (permalink)

Anthro's Avatar

Alıntı:
nothingrows tarafından gönderilen mesaj:
En iyisi en kararlı anında daha önceden kestirdiğin bir dükkana girip istediğin modeli duraksamadan almak ve koşarak uzaklaşmak. Yoksa olacağı yok yani...
Aslında en kestirme yol bu ama senin gibi ben de 2-3 aydır araştırma aşamasını bir türlü geçemiyorum dediğin nedenlerden ötürü. Bazen alacağım şeyleri bu kadar titiz araştırıp, internetten soruşturup aldığım zaman bile pişman olduğum durumlar oluyor. ondan senin yukarıda dediğin şeyi bir türlü yapmaya cesaret edemiyorum. Ama olsun, Allah'tan şu internet denen meret var da burası gibi forumlarda insanlar tecrübelerini paylaşıyor. Aldığı şeyi istediği gibi çıkmayınca dumur olmaktan kurtuluyor insan. Eskiden alacağın şeyi kullanmış, "fiziki" olarak temas halinde olduğun kimse yoksa işin şansa kalırdı. ki genelde olmazdı da. artık her aldığım şeyi önce muhakkak internetten soruyorum veya almışsam aldığım şey hakkındaki müsbet-menfi görüşlerimi forumlarda belirtmeye çalışıyorum. işte bu sayede, buradaki arkadaşlar sağolsun, ikilemlerden -üçlem, beşlem vs'lerden- kurtuldum ve az çok alacağım şeye karar vermeye başladım gibi (yukarıda belirttiğim toshiba). bakalım hayırlısı..
Anthro şu an çevrimdışı  
Old 21.03.2005   #25 (permalink)

Yer: İzmir
Görsel: 3

öğretmene dizüstü kampanyasından alacaksan söyleyeyim, fiyat artışı oldu. kdv konusunda anlaşılamadığı için fiyatlara kdv eklendi. ama bence hala iyi bir kampanya. toshiba a50 1070 dolara verilecek, piyasada ise 1650dolar+kdv. özellikleri de güzel, centrino 1.6ghz, 40gb hdd, 512mb ram (normalde böyle satılıyor ama milli eğitim 256mb verebilir), 2.7kg, yaklaşık 4 saat pil ömrü, ... benim bilgisayarıma çok benziyor. kendi bilgisayarımdan çok memnun olduğum için rahatça bu bilgisayarı önerebilirim.

bir de tavsiye, eğer 256mb ram'i varsa, mutlaka 512mb'a yükselt ki kasmadan çalışabilesin...
Old 30.03.2005   #26 (permalink)

bu öğretmene dizüstü kampanyasının şartlarını, detaylarını nereden öğrenebiliriz?

bir internet sitesi yada ona benzer birşey yok mu?
tweaker şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2005   #27 (permalink)

Anthro's Avatar

1 Nisan'dan itibaren kampanya başlayacak (deniyo). Ben de muhtelif forumlarda arattırıyorum ama meb'le ihaleyi verdikleri firmalar, finansörler maliye bakanlığı vs arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle iş uzadıkça uzuyor. Notebooklar şubat mart gibi teslim edilecek deniyodu. Şu an 1 nisan'da başlanacak dendi. En son edindiğim haberi aşağıya ekliyorum.

--------------------------------------------------------------------------------

Tüm öğretmenlere yönelik başlatılan dizüstü bilgisayar kampanyasında KDV indirimi sağlanamaması nedeniyle, fiyatlarda artış oldu.

Öğretmenler, peşin ödemede Toshiba marka dizüstü bilgisayarı 1.062; Sentim, Data Teknik ve Casper konsorsiyumunun satacağı bilgisayarları ise 866 dolara alabilecek. Vakıfbank, bilgisayarları taksitle almak isteyenlere 12 ve 48 ay vadeli kredi olanağı sağlayacak.

Kampanya 1 Nisan 2005 tarihinden itibaren başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın emekliler da dahil olmak üzere tüm öğretmenlerin yanı sıra üniversitelerdeki tüm öğretim görevlileri ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenleri de kapsayan dizüstü bilgisayar kampanyasında ihaleyi kazanan firmalarla kredi kullandıracak olan Vakıfbank arasındaki sözleşme imzalandı. Buna göre, kampanya 1 Nisan 2005'te başlayıp, 1 Ekim 2005'te sona erecek.

KDV SÜRPRİZİ

Toshiba Satellite marka ve model dizüstü bilgisayar satışı yapacak olan TNB bilgisayar Sistemleri A.Ş. ile Casper Prestige, Exper Aktive, KRN Mobilus marka dizüstü bilgisayarları satacak olan Sentim, Data Teknik ve Casper firmalarından oluşan konsorsiyumun satacağı bilgisayarda fiyatlarda artış yaşandı.

Daha önce konsorsiyumun satacağı dizüstü bilgisayarların fiyatı 700, Toshiba marka bilgisayar ise 900 dolar olarak açıklanmıştı. Ancak KDV'ye indirimi için formül bulunamaması nedeniyle fiyatlar peşin olarak 866.12 ile 1062 dolar düzeyine çıktı. 700 dolarlık dizüstü
bilgisayarın fiyatının artışında VCD yerine DVD sürücüsü değişikliği yapılmasının da etkili olduğu kaydedildi.

VAKIFBANK'TAN KREDİ OLANAĞI

Peşin yerine, firmalar ve Vakıfbank arasında imzalanan sözleşmeye göre taksitle dizüstü bilgisayar alacak öğretmenlere Banka tarafından 12 ile 48 ay arasında değişin vadelerde kredi kullandırılacak. Tüm vadelerde aylık 1.60 faiz oranı uygulanacak.

EVE TESLİM

Vakıfbank ile firmalar arasında imzalanan sözleşme uyarınca dizüstü bilgisayar alacak öğretmenler, herhangi bir Vakıfbank şubesine önümüzdeki günlerde ilan edilecek belgelerle başvurularını yapacak. Kullanacakları kredi oranına göre değişecek peşinat miktarını ödemeleri halinde öğretmenlerin bilgisayarları bayiler aracılığıyla en geç 45 gün içinde evlerine teslim edilecek.

Kampanya kapsamında dosya, istihbarat ve haberleşme masrafı alınmayacak, hayat sigortası zorunluluğu aranmayacak.

Öte yandan dizüstü bilgisayarlar öğretmenlerin tercihine göre Q ya da F klavye olabilecek.

Kaynak: internethaber.com / AA
Anthro şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2005   #28 (permalink)

Ceyhun Aksan's Avatar

Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
Re: Notebook'lar hakkında bilgi? [Notebook almayı düşünüyorum]

Notebook almayı düşünüyorum ancak sıfır değil. İkinci el piyasasına az göz attım ancak pek iç açıcı bir durum yok. Tamam ok dediğiniz bilgisayarın son anda mutlaka bir pürüzü çıkıyor. Ayırdığım meblağ da öyle pek fazla değil. Zaten fazla bir pay ayırsam gider sıfır alırım 700 YTL`den fazla olmamak koşulu ile bir notebook alacağım. ancak bu fiyata nasıl bir birim toplasam ve nerden alsam bilemiyorum.

Bu fiyata nereden ikincei notebook bulabilirim?
Ceyhun Aksan şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2005   #29 (permalink)

Angelus's Avatar

Yer: İstanbul

İkinci el notebook tan kesinlikle uzak durmanı öneririm. Zaten adam bıkmış olmasa satmıyor. En yeni olanının bile diskinden traktör gibi ses gelip, pilleri genelde 1 bilemedin 1,5 saat çalıştırmaya yetiyor. Daha önce 2 el notebook tan başı yanan çok arkadaşım oldu.
Old 31.03.2005   #30 (permalink)

Yer: Hannover.DE - Mersin.TR

hastasiyim
tukenik şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

bilgi , hakkinda , notebooklar

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:08.