Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Notebook'lar hakkında bilgi?

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 03.02.2005   #1 (permalink)
Anthro

Anthro's Avatar

Yer: Ankara
Notebook'lar hakkında bilgi?

Selam. Arkadaşlar benim sorum özellikle sürekli notebook kullanan arkadaşlara. Ben grafik dizayn işiyle uğraşıyorum. İşyerinde oradaki bilgisayar ile işimi yapıyorum. Evimde de bir PC var. Ama iş İstanbul'da (genelde İstanbuldayım) ev ise Ankara'da olduğu için ve de İstanbul da farklı farklı yerlerde kaldığım için evdeki PC boş boş duruyor diye satıp onun yerine bir NoteBook almağa karar verdim.

Fakat diğer yandan evdeki PC benim hem müzik setim, hem TV' im hem de stres atıp oyun oynadığım bir multimedya can simidim olduğu icin ikilemde kaldım. Bir notebook alıp işimi mobil olarak gittigim yerlerde de yapmak, ve de zaman zaman oyun oynayıp, harici USB girisli TV kartı ile TV izleyip müzik falan dinlemek bana cok cazip geliyor ama notebooklar bu şekilde kullanılabilir mi?

Muhakkak bu islevleri yerine getirebilir notebook ama evdeki PC hergun 15-20 saat açık olurdu. NoteBokk ların ise huyunu suyunu bilmedigim icin bu kadar yogun kullanıma gelirmi. Makineyi fuzulü ve anlamsız kullanmış mı olurum.

Notebook kullanan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Beni yönlendirirseniz sevinirim.
Anthro şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 03.02.2005   #2 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü
Re: Notebook'lar hakkında bilgi?

365 gün açık kalsa bile sorun olmaz ama tek sorun çıkar o da bataryanız sürekli şarjta kalacağı için her geçen gün ömrü bittikce biter. En son bir bakarsınız 30 dk. gidiyor. 6 ayda bir batarya değiştirirsiniz.
Batarya kurtarmak için bataryayı çıkarmakta olabilir ancak elektrik kesintilerinde ve azalmalarında çok kötü sorunlar çıkabilir. Güç kaynağı yanığı, bad sektör, bilgisayarın açılmaması vs. vs.

Batarya dışında PC 'den farkı yok, hiç birşey olmaz.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 03.02.2005   #3 (permalink)
maver

maver's Avatar

Yer: Istanbul
Görsel: 3

Alıntı:
fatihunal tarafından gönderilen mesaj:
365 gün açık kalsa bile sorun olmaz ama tek sorun çıkar o da bataryanız sürekli şarjta kalacağı için her geçen gün ömrü bittikce biter. En son bir bakarsınız 30 dk. gidiyor. 6 ayda bir batarya değiştirirsiniz.
Batarya kurtarmak için bataryayı çıkarmakta olabilir ancak elektrik kesintilerinde ve azalmalarında çok kötü sorunlar çıkabilir. Güç kaynağı yanığı, bad sektör, bilgisayarın açılmaması vs. vs.

Batarya dışında PC 'den farkı yok, hiç birşey olmaz.
Benim batarya tamamen bitik ve sarj etmiyor.
Cd yerine monta edilebilenlerinden var bende, pil ile calistirmam gerektiginde onu kullaniyorum.
Günün 4-5 saati acik tutuyorum herhangi bir problemle karsilasmadim, ama kucaginizda filan sürekli kullandiginizda isinmadan dolayi kisirliga kadar gidebiliyormus. (arkadasin yalancisiyim)
Old 03.02.2005   #4 (permalink)
Anthro

Anthro's Avatar

Fatih Bey. Yanıt için teşekkürler. Eğer batarya dışında problem yoksa ben de dediginiz gibi sabit bir yerdeysem bataryayı söker elektrikle kullanırım. Zaten nadiren elektrik kesintisi oluyor. PC kullandığımda da PC'min bağlı olduğu UPS olmadığı için onda da problem çıkma ihtimali var zaten elektrik kesildiginde. Hatta acaba bataryayı devre dışı bırakan notebook modelleri yok mudur. bazı mp3 playerlarda oluyorya. O zaman notebook bana gayet makul görünüyor. Bu arada grafik için kullanacağım 512 ram, centrino 1.5 ve üzeri veya P4 işlemcili, 128 mb ekran kartı gibi özelliklere sahip tavsiye edeceğiniz makine var mı?
Anthro şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2005   #5 (permalink)
Anthro

Anthro's Avatar

Maver uyarın için saol bilgisayarı aldığımda bir erkek için çok önemli olan bu hususa hiç unutmadan riayet edecegim. Maazallah, bir elektronik alet için istikbalimizi karartmayalım.
Anthro şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2005   #6 (permalink)
neo_neuro

neo_neuro's Avatar

Birde şöyle bir sorun yaşayabilirsiniz. grafik design işiyle uğraştığınız için notebook bir bilgisayar ekranındaki renkler sizi yanıltabilir bu da yaptığınız ilşler basılı işlerse ya da bir web sayfasıysa kötü sonuçlar doğurabilir. O nedenle yaptığınız işleri CRT bir monitorde kontrol etmeyi atlamayın başınız ağrımaz
neo_neuro şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2005   #7 (permalink)
mracibadem

Yer: Istanbul

Benim mesleğim farklı ama, uzun yıllar masaüstü kullandıktan sonra 1,5 yıldır notebook kullanan birisi olarak fikirlerim :

(Aşağıdakilerin hepsi kişisel görüşlerimdir, doğru veya yanlış olabilir)

Notebook'u sadece ihtiyacı olanlar almalı. Yani, işi gereği seyahat edenler, bilgilerini yanında taşımak isteyenler, gittikleri farklı yerlerde çalışma yapanlar gibi. Tabi hobi amaçlı, sadece ev içinde kullanmak için de alınabilir. Ancak, bu çok rasyonel bir karar olmaz.

Artılar ve Eksiler :

+ Taşınabilir olması

-- Notebook'ların performansı masaüstü bilgisayarlar gibi olmaz (çok uçuk paralar vermedikçe)

-- Oyun da oynarım diyenler için pek ideal değiller, ekran kartları çoğunlukla paylaşımlı ve hard-disk'in 4200-5400 rpm olması.

-- Eğer bir sorun çıkarsa notebook da, hiç müdahele etme şansınız yok. Sıkıysa, bir vidasına dokunun... Cihaz servise gider ve duruma göre 1 günde de gelebilir, 3-4 haftada da. Bu arada, ben hard-disk'imi söküp bilgilerimi alayı diyemezsiniz (Eğer bu iş için ilave para ödemezsiniz, ki Hp servisleri kapıyı 50 usd'den açıyorlar)

-- Pil sorunu. Pilin ömrü bittikten sonra üreticiler çok abes paralar istiyorlar. Bu durumda tek ümidiniz pilin garanti süresi olan ilk 1 yıl içinde bozulması olabilir.

-- Herhangi bir parçası bozulursa marka notebook'lar çok yüksek fiyatlar istiyorlar : bir güç kablosu 45 usd, sistemi oluşturan 3 board'dan bir tanesi 300 usd, 40 gb hard-disk 135 usd. Bu fiyatlar markaya göre değişir, ama bir gerçek var ki, masaüstünden çok daha pahalı.

-- Upgrade imkanının sınırlı ve pahalı olması.

-- Notebook'a vereceğiniz para ile inanılmaz bir masaüstü sistem kurabilirsiniz.

Eksileri çok fazla yazdım. Eğer sizin için taşınabilir olması gerekiyorsa, tüm eksileri gözardı edebilirsiniz.
mracibadem şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2005   #8 (permalink)
Karanlık

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün

Bencede grafik ile uğaraşan biri için notebookların ekranı en büyük sorun. Çünkü notebook'ta gördüğünüz renkler ile CRT bir monitorde gördüğünüz renkler birbirini tutmuyor. Acaba bu sorunu çözmenin bir yöntemi varmı? Yada böyle bir sorun vermeyen notebook modeli? Bu konuda daha fazla bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bilgilerini bizlerle paylaşırsa sevinirim.
Karanlık şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2005   #9 (permalink)
Anthro

Anthro's Avatar

bir-iki gündür, bir arkadaştan aldığım dell marka ortalama bir notebook'u kullanıyorum. bu görüntü meselesini gerçekten şimdi anladım. kesinlikle bire bir tutmuyor crt ekranla. su görüntü açısı olayı da çok mühim herhalde. bu bilgisayarın saglıklı görüntüleme açısı çok dar geldi. yaptığım bir çalışmayı birine göstermek için aldım bilgisayarı. Allahtan ozalit çıktısını da almıştım gitmeden. ekrandaki görüntüyü hic beğenmedi arkadaş. ama çıktıları beğendi. ekran kalitesine de dikkat etmem lazım o zaman. zaten bir de blue tooth gibi bir şey de alırım. neo_neuro'nun dediği gibi bulunduğum yerdeki herhangi bir bilgisayarda ara sıra kontrol ederim. ama mracibadem, bol eksilerin gözümü korkuttu açıkçası. ama bu eksiler aslında teknoloji ile ilgilenecekseniz artık göze almanız gereken bir şey. en nihayetinde bir beşer icadı bu. ama masaüstü'ne göre tabii daha çok masraf çıkarıyor anlaşılan. ama mobil olmayı göze aldığım için eksileri görmezden gelmem lazım herhalde. yoksa evdeki PC çok nadir kullanılarak daha masraflı ve israflı olacak benim için. en azından ihtiyacımı en iyi giderecek (ve de ekonomik olarakta uygun olacak) olan bir aleti almalıyım o zaman. Tavsiyeler için teşekkürler. Umarım notebook almayı düşünen başka arkadaşlar içinde faydası olur bunların.
Anthro şu an çevrimdışı  
Old 08.02.2005   #10 (permalink)
mavimor

mavimor's Avatar

Yer: İstanbul

asus m6wr'yi önerebilirim.. tek yapman gereken 256 olan ram'ini 512'ye çıkarmak..(alette 128 ekran kartı olduğu için ramı ekran kartı ile paylaşıyor, bu durumda da 512 'yi $art kılıyor..) bir çok sitede neredeyse fiyatı 1399 $+kdv bu aletin.. peşin alacaksan en ucuza pcdepo.com 'da (1300 $ +kdv) bulabilirsin.. taksitle alacaksan 1399 $ +kdv 'ye 12 taksitle (cardfinans) vatan bilgisayarda.. ben 12 taksit ödemeyeceğim 6 taksitte i$i bitireceğim diyenlere de %6 indirim yapıyor vatanbilgisayar.. bu durumda olu$an fiyatı : (1315 $+kdv) .. 256 ram'a de 52+kdv istiyorlar..

gelelim özelliklerine:

işlemci mobil intel® pentium m725 dothan 1.6(a) ghz, 400mhz fsb, 2mb l2 ön bellek
chipset ati rs2300mb+ixp150
sistem belleği 256mb ddr (max 2gb 2x sodimm)
ekran kartı ati mobility 9100 128mb ( paylaşımlı )
ses kartı ac 97 stereo
modem / faks 56k
network 10/100mbps
pcmcia 1xtip i/ii
sabit disk kapasitesi 40gb
disket sürücü yok
optik sürücü dvd/cd-rw combo
batarya ~ 4.5 saat (li-ion)
klavye q türkçe,touchpad
ekran 15.4' wxga (1280x800)
işletim sistemi windows® xp home türkçe
boyutlar 354x273x22-34mm , ~ 2.6kg
geliştirilmiş port'lar 4x usb2.0 ,paralel port ,firewire , irda ,tv-out (s-video)
kablosuz haberleşme 802.11g wireless lan
aksesuarları çanta ve mouse hediye,audio dj, power4gear teknolojisi , dahili sd/mmc/ms card reader

bence bu fiyata en makulu
Yanıt

Etiketler
bilgi , hakkinda , notebooklar

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi