|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Dma, idetool, dvd raytır SORUNSALI !!!
Sorunu kısaca anlatmak gerekirse; şu an sisteme bağlı olan dvd yazıcı ve cd yazıcıyı sadece cd-rom olarak görüyor aygıt yöneticisi. aygıt yöneticisinden "ide ata/atapi denetleyiciler" bölümünün altındaki "primary ultra" ile "secondary ultra'ya" özellikler olarak bakmak istediğimde önce bana bir aygıt yöneticisi hata mesajı geliyor. mesaj şöyle: "Windows, hdc için yükleyici yükleyemedi" buna tamam diyip girdiğimde ise gelen pencerede sadece 3 sekme görülüyor. birincisi genel, ikincisi sürücü, üçüncüsü kaynaklar. doğal olarak gelişmiş sekmesi görünmediğinden dma olaylarını da kontrol edemiyoruz. nero'nun tool programcığından tarama yaptığımızda ise cd ve dvd yazıcılara ait dma özelliği satırının görünmediği görülüyor. bunlardan sonra; sisteme anakartın cd'sünden olsun, internetteki yeni sürücüsü olsun yükleme girişimimiz sonucunda bize "sistemde miniport ide tool var, önce onu kaldırın sonra resetleyip gelin" uyarısını veriyor. idetool normalde görünmüyor. ama tekrar idetool kurmaya kalktığımızda install yerine uninstal seçeneği çıkıyor karşımıza. iyi güzel diyip uninstal edip resetlediğimizde ise xp bir daha açılmıyor. güvenli kipte öyle. açılırken mavi ekran geliyor en başta. doğal olarak "en iyi çalışan son ayarlar" ile xp'ye geri dönebiliyoruz ancak. ama bu seferde bu döngü tekrarlanmış oluyor. yeni bir xp kurmadan bu sorunu atlatabileceğimiz bir yöntem var mı ? şimdiden yardımlar için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Dma, idetool, dvd raytır SORUNSALI !!!
Bende Toshiba DVD-Writer var, bir faydası olur mu bilmiyorum ama ilk aldığım zaman yaşadığım deneyimi anlatmak istiyorum.
DVD-Writer bırakın DVD yazmayı, normal DVD'leri veya CD'leri bile tam olarak okuyamıyordu, DVD yazdırmak istediğimdeyse sürekli hata veriyordu. En sonunda bir sürü yol denedikten sonra Nero ile sürücüyü test etmeye kalkıştım ve test sonucunda nihayet Writer olarak tanıdı ve daha sonra DVD yazmaya başladı. Belki bir yardımı olur.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Dma, idetool, dvd raytır SORUNSALI !!!
Madem kimselerin fikri yok bu konu hakkında Gri hariç
o zaman ben çözüm yolumu vereyim de başına bu sorun gelen arkadaşlar benim kadar strese girmesinler.Olaydan sonra epey bir karıştırmıştım sistemi. Xp hiç açılmamaya başladı. Üzülerek xp cd'sini taktım ve yeni xp kurmaya başlayacaktım. Ki hd içinde epey gerekli dosyam vardı ve onların silinmesine bile razı olacaktım. Ama xp kurarken orada başka bir seçenek daha gördüm. Onarma şeklinde. onu seçip aynı xp'i gösterip xp'mi onardım. Açılışta hiç bir dosyam gitmemişti ve dma sorunları da ortadan kalkmıştı. cd raytır ile dvd raytır görünüyordu artık. Xp'nin bu tarz yararları olması çok güzel. bunun dışında yeni xp kurmadan önce "dosya ve veri sakla" gibi bir seçeneği var. onu da daha önceleri kullanmıştım ve sonuç yüzde yüz başarılı. outlook express altındaki imza dosyanızı bile olduğu gibi saklayıp geri yerine koymayı başarıyor. neyse... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!