Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Kablosuz Bağlantı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.03.2005   #1 (permalink)

Equilibrium's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 12
Kablosuz Bağlantı

Annem'le olan uzun kavgalarımızdan sonra (sonucta onlar ev sahibi , evdeki kablo yükünü hafifletmek üzere, kablosuz ağa geçmeyi uygun gördüm. Kısa bir araştırmadan sonra Zyxel 620HW gibi bir üründe karar kıldım. Ancak, hala emin olamadığım ve çekindiğim bazı noktalar. Örneğin, modem ile client arasındaki mesafe en fazla ne kadar olabilir gibi. Evimde kablosuz mucizesi yaşıyorum, hem de Zyxel modemim de var (-ki bu önemli değil) diyen varsa, bana bir akıl versin. Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.03.2005   #2 (permalink)

Binus's Avatar

Re: Kablosuz Bağlantı

teknik bir bilgi veremiyecem ama sana şöyle bir örnek vereyim. USR Robotics'sin wireless özellikli bir ADSL modemi ile apartmanın aynı cephesinden (pencere kenarı tabiki) 5 kat yukarsına gayet yeterli bir hızda servis verdiğini ben kendim biliyorum. Gerisin geriye, artık kendin karar verebilirsin
Binus şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 09.03.2005   #3 (permalink)

Musdi's Avatar

Yer: Viyana, Wien, Vienna

Bizim bir arkadas Linksys (54 mbit 2.4GHz) wireless router ile yaklasik 4 bina asagiya baglanti sagladi. Her bina yaklasik 10 metre olursa mesafe iyi gibi. ama arkadas kendine güclü bir anten sistemi (Peynir tenekesi) kurdu. Bizden kullaniyo gariban. Avrupanin ortasinda İnternet baglatamadiginiz bir bina olursa bunu deneyin. Türkiyede normal olabilir ama viyanada interneti nerede ise yürürken hissediyorsunuz...
Musdi şu an çevrimdışı  
Old 11.03.2005   #4 (permalink)

Yer: Istanbul/Türkiye

Benim de bu konuda ciddi çekincelerim vardı. U.S. Robotics 9106'yı seçtim. Araya giren 4 duvara rağmen sinyal oldukça güçlü, bağlantıda herhangi bir kesilme veya hız düşüşü yaşanmıyor. Ürünü 115$+KDV gibi bir fiyata satın almanız mümkün. Tercih ederseniz diğer sorularınız için bana ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin...
Ozan şu an çevrimdışı  
Old 16.03.2005   #5 (permalink)

Equilibrium's Avatar

Görsel: 12

Yorumlarınız için teşekkür ederim. ASUS kablosuz 6020VI aldım. Fiyatı çok uygun geldi, KDV dahil 200 YTL 4 taksit. USB ethernet bu fiyata dahil. Başka modem kullanmadığım için bilmiyorum ama asus'u gayet tatminkar buldum. Evin olabilecek en kötü yerine koyduğum modem'e her yerden ulaşabiliyorum, bağlantı kimi zaman zayıflasa da bu internet bağlantı hızını etkilemiyor. Ev yaklaşık 140m2 ve duvarlar da kalın sayılır. İşin ilginç yanı iş yerimde usb etherneti taktığım zaman birden çok kablosuz ağa erişiyorum ve kaynaklarını bilmiyorum. Hiç biri şifrelenmiyor. Sanırım Türk Misafirperverliği bu olsa gerek. Biz bu işi öğrenene kadar bu tür paylaşımlar olacak gibi gözüküyor. Her ne olursa olsun kablosuz bağlantı benim başıma gelen en güzel şeylerden biri teknoloji anlamında...
Old 16.03.2005   #6 (permalink)

Yer: Istanbul/Türkiye

Equilibrium tebrikler. Umarım modemini hiçbir sorun çıkmadan keyifle kullanırsın.

İşyerinden birçok kablosuz ağa ulaştığını ve hiçbirinde şifreleme olmadığını belirtmişsin. Teknoloji yeni yaygınlaşmaya başladığı için kullanıcılar bu konuda yeterli bilgiye sahip değiller. Ancak tek sebep bu değil sanırım... U.S. Robotics modemimin kablosuz bağlantısını şifreleyebilmek için 3 gün uğraştım

Ayarlarından WPA-PSK'nın uygun olduğunu düşündüm, şifreledim. Fakat taşınabilir bilgisayarımdan ağıma ulaşamadım. Sonra baktım ki bir güncelleme yapılması gerekiyormuş, onu bulup kurdum, tuhaf hata mesajları almaya başladım. Yamayı silip Service Pack 2 yükledim. Bu kez şifreleme ekranında WPA-PSK çıktı ve bağlantıyı kurdum. Derken bir java uygulaması açtığımda mavi ekranla karşılaştım. Yeniden açtım, yeniden mavi ekran görünce ne yapacağımı bilemedim. SP2'yi silmek, güvenlik ayarlarını da kapatmak üzereydim ki Intel'in sitesinde konuyla ilgili bir yama buldum, onu kurdum ve sorunu çözdüm. Fakat beni bu yamaya yönlendiren forumda sorunu bu şekilde de çözülmeyen insanlar vardı.

Intel'e e-posta gönderip şikayetlerini dile getiren kullanıcılar "yeni bir yama üzerinde çalışıyoruz, kısa süre sonra sunacağız" yanıtını almışlar. Anlaşılan kablosuz internet erişimi sadece Türkiye için değil bütün dünya için yeni ve geliştirilmesi gereken bir teknoloji. Tabii bu, heyecan verici olduğu gerçeğini değiştirmiyor
Ozan şu an çevrimdışı  
Old 16.03.2005   #7 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

Bende liksys var ucuz bir modem özellikle de notebook üzerinde wireless olmadığından PCMCI kartı ile geldiğinden seçtim.

Şöyle diyebilirim ki hiç LAN bağlantısı kurmadan, direk wireless full şifreleme ile 20dk. içerisinde konfigüre ettim. Ek olarak Mac filtreleme de çok önemli.

Çekim alanı düşük ama ev içerisindeysen işini görür, desktop bilgisayarsa zaten hiç bir sorun yok. Kontrol Paneli süper, özetle tavsiye edebilirim.
Old 08.06.2005   #8 (permalink)
pet

pet's Avatar

Yer: istanbul

iyi akşamlar ben bir us robotics 9106 modem satın aldım, fakat wep şifrelemesinin nasıl yapılacagını bilmiyorum ayrıca notebook ile baglanmak istedigimde baglantını gerceklestigini söylüyor fakat sayfalarda bir degisiklik olmuyor, bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yanıt versin ve bu sifreleme olayını mümkünse maddeliyerek en kolay dilde bana acıklaya bilirseniz sevinirim bu arada notebookta sp2 yüklü degil, fakat baska modemlerden gelen baglantıları görüyor ve calıstırıyor.İlginize tesekkür ederim
pet şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

baglanti , kablosuz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:53.