|
|
#1 (permalink) |
|
[Acil Yardım]Açılamayan DVD+RW Problemi :(
Arkadaşlar 2 hafta önce bir dvd +rw (philips, double layer, 140 ytl civarındaki)aldım. Ve bilgisayarımdaki verileri 5-6 dvd yazıp formatladım. Daha sonra bazı dvd leri açmak isteğimde açılmadı İşin ters yanı 3 gb lık fotoğraf arşivimi farklı 2 dvd ye kaydetmeme rağmen 2 side açılmıyor Formatlamadan önce katdettikten sonra kontrol amaçlı dvd yi açıp bilgilerin sorunsuz yazılıp-yazılmadığını kontrol ediyordum. Ki bunlardada açılmama gibi birsorun yoktu. Sizlerden umut verici bilgiler bekliyorum. Var mı bu problemin birçözüm yolu? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: [Acil Yardım]Açılamayan DVD+RW Problemi :(
Boş dvdlerinin markası DMS ise bendeki gibi bir sorun olmuş olabilir.
Bendeki NEC marka DVD-RW DMS markada boş 4x DVD-Rlere çok güzel bir şekilde yazıyor ama okutturmaya çalıştığımda okumuyor. Senin sorunun da bu şekildeyse iki şekilde çözüme ulaşabilirsin. 1. Başka bir dvd okuyucuda DVDleri dene. 2. IsoBuster ile DVDlerin içeriğini görüntülemeyi dene. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
DVD'leri cektikten sonra (RW), muhtemelen bilgisayarindan bir yazilim silmen/yada yeniden isletim sistemi yuklemen sebebiyle, dvdlerin icerisini goremiyor olabilirsin. Nero ve EasyCD Creator'un bu tip packleri var. Onlari yuklemeni tavsiye ederim.
Teknik olarask nasil derim bilmiyorum ama, belki firmware demem birsey animsatabilir senin icin. DVD'nin firmware'ini update etmen gerekiyor(sebep ne olursa olsun). Son surum bir firmware ve, son surum bir yakma programi isini cozer. Dedigim gibi, Nero kullaniyorsan ekstra packlari yuklemende fayda var.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Problemi çözdüm
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Sorunu anlattığınız yollardan çözemeyince, (problem benden kaynaklanıyor, büyükihtimal) Kadıköyde bir firmaya götürdüm. 5 gün içerisinde tümbilgileri cd ye kaydederek bana verdiler. Fiyatı biraz tuzlu oldu ama isteyen arkadaşlar için adresini veririm.
mail adresim: halilsahin@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
Re: Problemi çözdüm
ah, ah... cok kotu olmus.
keske basligi daha once gorseydimde, soyleseydim. firmware'ini yukselttikten sonra buyuk ihtimalle problemin cozulecekti. biraz daha ayrintili arasaydin keske arama motorlarindan.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Aradım ancak işe yarar birşey bulamadım :-( önceden...
Ayrıca eksisozluk de böyle bir problemi daha önceden yaşayan birisi sorunun çözümünü tek tek anlatmış. eksisozluk de aranacak kelime : dvd firmware sayfasi Mesaj Komplo tarafından 23.03.2005 (15:36) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!