Zoque.Forum
»
eski PS2 mouse baglanti problemi
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
eski PS2 mouse baglanti problemi
eski PS2 mouse kablo araciligiyla anakarta baglanıyor, ancak kablo renklerinin ne anlama geldigini bilmedigim için PS2 mouse'u gördürtmeyi başaramadim. Anakart üzerine soket baglanti semasi asagidaki gibi.
1 - VCC 2 - NC 3 - MS_DATA 4 - GND 5 - MS_CLK Buradaki kodların anlamini ve kablo renklerini biliyorsaniz, lütfen yaziniz. Bu bilgisayar arkadasimin ama bu baglantiyi kurmayi ondan daha çok istiyorum. Şu anda mouse'u seri baglanti üzerinden kullanmakta. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
Re: eski PS2 mouse baglanti problemi
Merhaba,
Eğer anakartın üzerinde PS/2 ile ilgili çıkışı varsa (kasaya monte edilen adaptörden bahsediyorsunuz; en azından öyle anladım.) bu anakartın kitapçığında bulunur. Benim bildiğim; VCC (+5V) MS_DATA (Mouse Data) MS_CLK (Mouse Clock) NC (Not Connected) GND (Ground = Şase) şeklinde. Dediğim gibi. Bağlantı şekilleri anakartın kitapçığında yazmalı. Belki de anakartın üzerinde ufak şekilde belirtilmiştir. Saygılar, kolay gelsin.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Verdiginiz bilgilere tesekkür ederim.
Elimdeki adaptörün kablolarini tek tek dogru yerlere baglayabilmem için her kodun kablo renk karşiligi ne oldugunu bilmem gerekiyor. yardımci olabilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Edirne
|
Alıntı:
![]() Tavsiyem; anakartın kitapçığı yoksa internetten manuelini bulabilirsin. Bu bağlantı renkleri sende değişik olabilir. Ama geneli bu.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!