Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Disk Okuma Hatası

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.08.2005   #1 (permalink)

fincir's Avatar

Yer: istanbul
Disk Okuma Hatası

Arkadaşlar P III 1000 768 mb ram bir bilgisayarım var.
80 gb lık harddisc im var.

Cd rom master harddiskim ise slave idi. Ben ikinci bir harddisk için cd romum kablolarını çıkararak bu ikinci harddiske taktım.Daha sonra;

Normalde herhangi bir sorun olmadan kullanırken cd rom a ihtiyac duydum ve takmış olduğum ikinci harddisc in bağlantılarını çıkarıp eski yerine cd roma taktım. Bundan sonra harddiscimi artık açmamaya başladı.

Ben kabloları defalarca değiştirdim ama bir netice alamadım. Bir hafta sonra ise bilgisayarı açtığımda açılış sayfasını geçtikten sonra disk okuma hatası Ctrl+Alt+Delete hata mesajını vermeye başladı. Bu diskimdeki bilgilerin kaybolduğu manasına mı geliyor acaba?

Eğer bilgilerim kaybolmuşsa bunun geri getirilme şansı var mı?

Mesaj fincir tarafından 15.08.2005 (14:00) yeniden düzenlendi..
fincir şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 15.08.2005   #2 (permalink)

pureEvil's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
Re: Disk Okuma Hatası

diskin icin birsey diyemeyecegim ama kurtarma programlariyla sanirim verilerinin pek cogunu geri alabilirsin, tabi bolca ugrasarak.. bir arastir istersen, daha once sanki vardi bu konu ustune basliklar.
pureEvil şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.08.2005   #3 (permalink)

En iyi ihtimal, BIOS ayarlarındaki bilgisayar açılışında sürücülerini okuma sırasında bir yanlışlık olmasıdır.

BIOS'unun türüne göre bilgisayar açılırken DEL veya F2 tuşuna basarak BIOS'a girebilirsin ve yine BIOS'unun türüne göre 'boot' ayarları kısmından gerekli değişikliği yapabilirsin.

Diğer ihtimalleri şimdilik düşünmesen, moralini bozmama açısında daha iyi olur.

Kolay gelsin.
SiNYoL şu an çevrimdışı  
Old 17.11.2005   #4 (permalink)

Yer: Eskişehir

Aynı sorun benim de başıma geldi. Şu an o dertle uğraşıyorum. Ancak buradaki cevaplar realiteden uzak. Daha farklı çözüm önerileri olan var mı ??? ( en acilinden )

Edit: Aslında belki de sorunu biraz daha ayrıntılı anlatmakta fayda var.

bilgisayar normal açılışını yaptığında "disk okuma hatası Ctrl+Alt+Delete" hatası ile karşılaşıyorsunuz. Windows cd sile formatlamak da mümkün olmuyor. Hard diske artık ulşamayacağınızı düşünmeye başlamışken, sistemi bir de Pardus Çalışan Cd ile açmayı deniyorsunuz. Ve karşınızdaki görüntü enteresan. Çünkü harddiskinizdeki tüm dosyalar karşınızda...

Mesaj Maxicoder tarafından 17.11.2005 (20:18) yeniden düzenlendi..
Maxicoder şu an çevrimdışı  
Old 17.11.2005   #5 (permalink)

emresumer's Avatar

Alıntı:
Maxicoder tarafından gönderilen mesaj:
Aynı sorun benim de başıma geldi. Şu an o dertle uğraşıyorum. Ancak buradaki cevaplar realiteden uzak. Daha farklı çözüm önerileri olan var mı ??? ( en acilinden )

Edit: Aslında belki de sorunu biraz daha ayrıntılı anlatmakta fayda var.

bilgisayar normal açılışını yaptığında "disk okuma hatası Ctrl+Alt+Delete" hatası ile karşılaşıyorsunuz. Windows cd sile formatlamak da mümkün olmuyor. Hard diske artık ulşamayacağınızı düşünmeye başlamışken, sistemi bir de Pardus Çalışan Cd ile açmayı deniyorsunuz. Ve karşınızdaki görüntü enteresan. Çünkü harddiskinizdeki tüm dosyalar karşınızda...

Evet aynı sorun arkadaşın bilgisayarda da oldu. Yeniden yüklemeye çalışınca biryerde takılmaya başladı sonra da. Allahtan 2 hdd vardı arkadaşta diğerine yükledik işletim sistemini. Boot sektörler ile alakalı olabilir galiba. fdisk mbr gibi birşeyler vardı yapıyorduk bir aralar ama uğraşamadım şimdi.
emresumer şu an çevrimdışı  
Old 18.11.2005   #6 (permalink)

Gezdiğim bir çok forumda benzer sorunu olanlar kablo değiştirerek olayı çözmüşler. Bi de biz deneyelim bakalım ne olacak...
Old 18.11.2005   #7 (permalink)

zombi's Avatar

Yer: Ankara

Benzer bir sorun yaşamıştım. bilgisayar hiç açılmıyordu ya da Windows başlamıyordu. Harddiskin öldüğünü düşünerek, kurtarabileceklerimi kurtakmak amacıyla başka bilgisayara taktım. Bir scandisk yapayım diye düşündüm ve diskte bir sürü hata buldu. Tekrar geri taktığımda diskim sorunsuz çalıştı
zombi şu an çevrimdışı  
Old 19.11.2005   #8 (permalink)

Farklı bi kablo ile denediken sonra gördük ki, sorun kabloda falan değil. Bi de scandisk deneyelim bakalım ne olacak ...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

hatasi , okuma , disk

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 22:24.