Zoque.Forum
»
Canon PowerShot a520
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
Canon PowerShot a520
Canon a520 kullanan var mı? Aslında makinayı çok araştırdım; kötü yönü yok gibi; hakkında bulduğum tüm yazılar gayet olumluydu;
ancak aklıma şu takıldı; bunun bir düşük modeli a510 var; tek fark a520 - 4mp iken a510-3.2mp ; incelemelerde a510 un daha az noise yaptığını yazıyordu; a510 un fiyatı da biraz daha düşük (bulabildiğim en düşük fiyatlar: a520--430ytl, a510--370ytl) acaba 0.8mp fark için bukadar para vermeye ve fazladan noise ile karşılaşmaya değer mi? 3.2 mp ve 4 mp bilgisayrda benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayacaktır; peki baskı yaparken? en çok kaça kaç baskı yapılır: şurdan bakabilirsiniz alete: http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/a520.html |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Re: Canon PowerShot a520
Alıntı:
aslında şimdi de a610 ile a520 arasında kaldım! çünkü a610 ccd si 5mp ve 1/1.8 ebadında; işlemcisi DIGIC II olduğu için çok hızlı, makro mesafesi 1cm! video çekim kalitesi de çok iyi; acaba değer mi 150 ytl fazla vermeye? |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
konuyu bölmüş gibi olucam, fakat bunun sonu yok. bence alışveriş öncesi hep aynı hataya düşüyoruz. evet 500 ml kola 330 ml kutu koladan daha hesaplıdır ama bir kutu kola normalde bir kişinin kola ihtiyacını giderir, 170 ml yi garezine içersin. makinadan beklentin önemli, bunları hiç belirtmemişsin. her şeyden önemlisi, kırk yılda bir 1 cm makro fotoğraf çekicem diye 150 ytl fazla vermene değip değmeyeceği tamamen senin bütçenle alakalı. 10 milyar maaş alıyorsan ver gitsin.
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
aslında şöyle diyelim; a520 ve a510 benim beklentilerimi karşılıyor; ancak beni endişelendiren bir kaç noktaları var; o da DIGIC işlemcisinin eski versiyonlarını kullanmaları sonucu biraz yavaş çalışmaları; yani a520 de bir foto çektikten sonra yeniden foto çekebilmek için 2 sn kadar beklemek gerekiyor, yada işte deklançöre bastıktan sonra anca 0.8sn sonra çekiyor fotoğrafı; oysa a610 çok daha hızlı olduğundan kullanması çok daha pratik olabilir gibime geliyor. ayrıca video kayıt yeteneği kullanışsız olan(sadece 15fps) a520 ye göre çok daha iyi olması da iyi bir şey, her nekadar video çekmeyi düşünmesem de.
şimdi taksitlendirildiğinde aylık 15ytl kadar ekstra masraf anlamına geliyor, ve zengin olmasam da karşılayabileceğimbir miktar; tabi o para bana kalsa çok daha iyi olur; hmm çok kararsızım hala. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
elimden geldiğince yardım etmeye çalışiğim..
2 ay önce aldım a520 yi.. aslında a510 almaya gitmiştim ama aydınlarda yoktu 510 bende biraz farkla 520 aldım.. almadan önde çok araştırdım sordum soruşturdum örneklerine baktım. şimdi sorularına geçiğim. eğer baskı almaya niyetin yoksa 520 almana gerek yok çünkü gerçekten mp dışında hiç bir farkı yok 510 dan. bir arkadaşımda 510 var onuda çok kurcaladım noise değerleri sadece iso yu arttırınca belli oluyor iki makinada da. iso 50-100 kulllanırsa noise u farketmezsin bile fakat 200-400 kullanırsan bariz şekilde noise lar belli oluyor (hem 510 da hem 520 de) Canon 610 tamamen farklı diyebiliriz 5 serisinden. dediğin gibi çok bariz bir hız farkı var (özellikle resimleri browse ederken, manuel focus yaparken, zoom yaparken) kasası 5 serisine göre daha büyük ve biraz da kaba. dönebilen lcd si çok işe yarayabiliyor megapixel değerleride cabası ama feci fiyat farkı vardı ben baktığımda. hızlı çekim olayını çok fazla kafana takma çünkü seri çekim için ayrı bir modu var denklanşöre bastıkça seri çekim yapıyor ve zaman kaybı olmuyor 5 ve 6 serisinde de. son olarak 5 serisi video çekerken zoom yapamıyor, 6 serisi yapabilşiyor ve daha iyi sonuçlar veriyor bu da bir etken olabilir.. ama sonuçta arkadaşında dediği gibi bunun sonu yok mesela ben Nikon d70 e hasta oldum orda para durumum iyi olsa saniye durmaz alırdım (2milyar gibi bi fiyatı var =) ) ben kendimden bir örnek veriğim eğer biraz daha param olsaydı 610 alırmıyım? ben almazdım şahsen çünkü zaten aldığımız makina compact bir makina olduğu açık amaölarıda belli bunu bilerek alıyoruz, 6 serisinin farkları okdr masraf için değmez bence ben olsam almazdım ama bu kişiden kişiye göre değişir. ben senin yerinde olsam 510/520 almaya giderim orda 610 u da incelerim ve kafama hangisi eserse onu alırım.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
ben Canon a510 aldım temmuz ayında çok memnunum.
fiyat olayına gelince aradaki tek fark 0.8 mp ben de düşündüm ve değmeyeceğine karar verdim. yalnız a610 falan çıktı dikkat et biraz bekle istersen... bir de Canon a510 diyaframı fazla kısmıyo o kötü yanı var
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
a520 almaya gittim, kalmamıştı; a610 u biraz daha inceledim ve aşık oldum alete
sonra ailemden ek ödenek sağlayıp a610 aldım; nefis bir alet gerçekten; şimdilik çok memnunum. herkese teşekkürler yardımları için |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Canon PowerShot a520
Canon PowerShot A520
+1
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!