Zoque.Forum
»
MAC adresi ve Routing Problemi
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
MAC adresi ve Routing Problemi
Merhaba Arkadaşlar,
Apartmanımızda geniş bantlı internet tüm evlere bir merkezden veriliyor ( Moskova'da yaşıyorum). Bağlantıya ulaşmak için Mac adresinizi kaydettiriyorsunuz. Ben hem ADSL modem olan hemde wi-fi router özelliği olan D-Link DSL-G604T http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=372 modem aldım. Mac adresinide kaydettirdim. Lakin router bir türlü dağıtımı gerçekleştirmedi. Bunun üzerine ben kendi notebook'umun Mac adresini kaydettirdim, ilk önce routerı internet ağına, sonra da kendi makineme bağlayınca bu sefer router üzerinden internete çıkabildim. Lakin bu sefer de router a daha önceden ulaştığım adres olan 192.168.1.1 den ulaşamaya başladım. Ve router bilgisayarlar olan bağlantımı koparınca interneti wi-fi üzerinden vermiyor. Yani herşey data kablosu ile bilgisayara bağlı olunca çalışıyor. Sizce burada problem nedir?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: MAC adresi ve Routing Problemi
Tam olarak anlamadım son durumu fakat modeme ethernet kablosu ile bağlanmayı deneyin. Eğer olmuyorsa cdsinden çıkan bir yazılım varsa onu kurun ve tekrar deneyin. Olmadığı taktirde cihazı 10-15 dk kadar fişten çıkarın ve sonra tekrar çalıştırın. Gene olmadıysa birkez de modemi resetleyin. Eh bunda da olmazsa cihazınız maruz kaldığı şoktan zarar görmüş veya adaptörü bozulmuş olabilir. İşyerimde bu sebepten dolayı değişime giden onlarca modem var.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!