|
|
#1 (permalink) |
|
Notebook Isınma Sorunu (Vaio)
Arkadaşlar, yaklaşık 2 hafta kadar önce aldığım Sony Vaio FE660G Notebook umu yeni yeni kullanmaya başladım. Fakat dikkatimi çeken bir durum sözkonusu. Bu benim ilk laptop deneyimim. Genelde bataryayı çıkarıp direkt adaptör aracılığıyla çalıştırıyorum. Fakat çalışırken laptopun altı baya bir ısınıyor. Yani abartmış olmayı istemem, ama neredeyse el yakacak duruma geliyor. Bu normal bir durum mudur? Ve ayrıca adaptör ile kullanırken -bu ısınma da göz ardı edilmemek suretiyle- ne kadar süre açık tutabilirim. Örneğin dün gece 4-5 saat kullandığım makinayı gece yatarken kapatmak zorunda hissettim kendimi. Oysa PC'mde olduğu gibi yatarken bir şey indirmek için açık bırakıp, sabah da onun indiğini görmek isterdim. Az önce de TV izlerken dalmışım, ama sırf lap topu açık bıraktım, yanar manar diye güzel uykumu bölüp kalktım kapatmak için, o sırada uykum da kaçtı. Vs vs.. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan yardım talep edebilir miyim. Isınma hakkında biraz aydınlatabilir misiniz.. Ve ne kadar süre açık tutabileceğimiz konularında..
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Notebook Isınma Sorunu (Vaio)
benim de bir sürü arkadaşım bundan şikayetçi vaio için değil fakat, hp ve siemens için.
çok basit bir şey söylemek istiyorum yanlış anlamazsan, fanın önünü her zaman açık tutmaya dikkat et. yani kucağında, koltukta veyahut da başka bir yumuşak zeminde iken, masada iken, duvara, kitaplara dikkat etmek gerekiyor. bir de sony'e telefon edip, sorabilirsin. bir anormallik varsa, yardımcı olacaklardır. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Benim Vaio'nun modeli FS415M. Böyle bir sorun yaşamadım. Yaklaşık 4 senedir dizüstü kullanıyorum ve en sevdiğim yönleri yatakta film izleme imkanı vermeleri
Bu nedenle ısınma problemi ile ilgili bazı tecrübellerim var. Arkadaşlarımdan kullananlar da var. Genellikle gözlemlerim şöyle:+ Eski ve kalın olan modeller daha çok ısınıyor. Benim eski bilgisayarım Toshiba'ydı üzerinde iki ayrı fan olmasına rağmen kasa çok ısınmıyordu ama o fan delikleri fön görevi görüyordu ve sürekli alev üflüyordu ![]() + IBM'lerin kasaları şekilsiz olmasına rağmen pek de ısınma problemi yaşamıyorlar. Dayanıklılık açısından masaüstülere en yakın disüstü markası diyebilirim. Görüntüsü de benziyor zaten ![]() + Özellikle HP'de problem yaşayan arkadaşlarım oldu. Yine de bu konuda en sağlıklı yorumları donanımcı arkadaşlar yapabilir. Ben sadece karşılaştıklarımı anlattım. Şimdiye dek pili çıkartıp sadece adaptörden çalıştırmayı hiç denemedim ama hiç böyle bir problem yaşamadım Vaio'da. Üstelik şimdiye dek kullandıklarım arasında en soğuk kasaya sahip. Tek aklıma gelen: şu yeni Sony pillerindeki Powerbook, Ibook ve bazı HP modellerinde görülen ısınma problemi olabilir. Zaten pilleride geri alıyor Sony bildiğim kadarıyla. Mutlaka bir yetkili servise başvur derim. Bütün bunlara ek olarak, ne kadar iyi ve konforlu olursa olsun bir dizüstü bilgisayarı asla masaüstü gibi görmeyin ve günler boyu açık bırakmayın. Eski bilgisayarımı az kalsın bu nedenle kaybediyordum
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Aşırı ısınmaya gelince; özellikle pil ve ram yuvasının olduğu bölgelerde aşırı ısınma normal. Ve hatta el yakacak ısınma bile normal. Isınmayı arttırmamak için düz bir zemine koyarken bile notebooku yükseltmenizi tavsiye ederim. Ben strafor gibi bir köpükten kestiğim 4 parça ile yapıyorum bunu hem ofiste hem evde. Yine internette bir zemin görmüştüm notebooku üstüne koyuyorsunuz ve üstünde ince HD fanlarından var. Sanırım ara ara çalışarak notebookun soğumasına yardımcı oluyor. Böyle bir şey rahatlıkla yapılabilir de aslında. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Arkadaşlar, benimkisi normal standartlarda bir ısınmaymış. Yani problem yokmuş. İlk notebook deneyimim olduğu için merak etmiştim.. Ama sorun yok sanırım. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!