Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Notebook Isınma Sorunu (Vaio)

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 08.10.2006   #1 (permalink)

David Wenham's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
Notebook Isınma Sorunu (Vaio)

Arkadaşlar, yaklaşık 2 hafta kadar önce aldığım Sony Vaio FE660G Notebook umu yeni yeni kullanmaya başladım. Fakat dikkatimi çeken bir durum sözkonusu. Bu benim ilk laptop deneyimim. Genelde bataryayı çıkarıp direkt adaptör aracılığıyla çalıştırıyorum. Fakat çalışırken laptopun altı baya bir ısınıyor. Yani abartmış olmayı istemem, ama neredeyse el yakacak duruma geliyor. Bu normal bir durum mudur? Ve ayrıca adaptör ile kullanırken -bu ısınma da göz ardı edilmemek suretiyle- ne kadar süre açık tutabilirim. Örneğin dün gece 4-5 saat kullandığım makinayı gece yatarken kapatmak zorunda hissettim kendimi. Oysa PC'mde olduğu gibi yatarken bir şey indirmek için açık bırakıp, sabah da onun indiğini görmek isterdim. Az önce de TV izlerken dalmışım, ama sırf lap topu açık bıraktım, yanar manar diye güzel uykumu bölüp kalktım kapatmak için, o sırada uykum da kaçtı. Vs vs.. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan yardım talep edebilir miyim. Isınma hakkında biraz aydınlatabilir misiniz.. Ve ne kadar süre açık tutabileceğimiz konularında..
David Wenham şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 08.10.2006   #2 (permalink)

enesreyhan's Avatar

Re: Notebook Isınma Sorunu (Vaio)

benim makinam fujitsu siemens dediğin gibi bir ısınma söz konusu olmuyor. yanımdaki arkadaşın makinasıda hp ondada ısı normal. Vaio kullanan manhem'e bir sormak lazım.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 08.10.2006   #3 (permalink)

tuncau's Avatar

benim de bir sürü arkadaşım bundan şikayetçi vaio için değil fakat, hp ve siemens için.

çok basit bir şey söylemek istiyorum yanlış anlamazsan, fanın önünü her zaman açık tutmaya dikkat et. yani kucağında, koltukta veyahut da başka bir yumuşak zeminde iken, masada iken, duvara, kitaplara dikkat etmek gerekiyor.

bir de sony'e telefon edip, sorabilirsin. bir anormallik varsa, yardımcı olacaklardır.
Old 08.10.2006   #4 (permalink)

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7

Bir de yatakta kullananlar var (mesela ben)

Yorgan ve yatak gibi ısıyı saklayan cisimlerin üzerinde aşırı derece ısınma oluyor, açıkcası bundan dolayı eriyen laptop kasası dahi gördüm.
ajemix şu an çevrimdışı  
Old 09.10.2006   #5 (permalink)

manhem's Avatar

Benim Vaio'nun modeli FS415M. Böyle bir sorun yaşamadım. Yaklaşık 4 senedir dizüstü kullanıyorum ve en sevdiğim yönleri yatakta film izleme imkanı vermeleri Bu nedenle ısınma problemi ile ilgili bazı tecrübellerim var. Arkadaşlarımdan kullananlar da var. Genellikle gözlemlerim şöyle:

+ Eski ve kalın olan modeller daha çok ısınıyor. Benim eski bilgisayarım Toshiba'ydı üzerinde iki ayrı fan olmasına rağmen kasa çok ısınmıyordu ama o fan delikleri fön görevi görüyordu ve sürekli alev üflüyordu
+ IBM'lerin kasaları şekilsiz olmasına rağmen pek de ısınma problemi yaşamıyorlar. Dayanıklılık açısından masaüstülere en yakın disüstü markası diyebilirim. Görüntüsü de benziyor zaten
+ Özellikle HP'de problem yaşayan arkadaşlarım oldu.

Yine de bu konuda en sağlıklı yorumları donanımcı arkadaşlar yapabilir. Ben sadece karşılaştıklarımı anlattım.

Şimdiye dek pili çıkartıp sadece adaptörden çalıştırmayı hiç denemedim ama hiç böyle bir problem yaşamadım Vaio'da. Üstelik şimdiye dek kullandıklarım arasında en soğuk kasaya sahip. Tek aklıma gelen: şu yeni Sony pillerindeki Powerbook, Ibook ve bazı HP modellerinde görülen ısınma problemi olabilir. Zaten pilleride geri alıyor Sony bildiğim kadarıyla. Mutlaka bir yetkili servise başvur derim.

Bütün bunlara ek olarak, ne kadar iyi ve konforlu olursa olsun bir dizüstü bilgisayarı asla masaüstü gibi görmeyin ve günler boyu açık bırakmayın. Eski bilgisayarımı az kalsın bu nedenle kaybediyordum
manhem şu an çevrimdışı  
Old 09.10.2006   #6 (permalink)

Punisher999's Avatar

Alıntı:
Tek aklıma gelen: şu yeni Sony pillerindeki Powerbook, Ibook ve bazı HP modellerinde görülen ısınma problemi olabilir. Zaten pilleride geri alıyor Sony bildiğim kadarıyla. Mutlaka bir yetkili servise başvur derim
Sony'nin ürettiği pillerle ilgili çok ciddi bir durum bu. Nette yanmış, patlamış notebook resimleri var bu sorun yüzünden. Dell de sony pili kullandığı modellerinde değiştirmeye gitti bu sebeple. Sony'den beklenmeyecek hatalar bunlar.

Aşırı ısınmaya gelince; özellikle pil ve ram yuvasının olduğu bölgelerde aşırı ısınma normal. Ve hatta el yakacak ısınma bile normal. Isınmayı arttırmamak için düz bir zemine koyarken bile notebooku yükseltmenizi tavsiye ederim. Ben strafor gibi bir köpükten kestiğim 4 parça ile yapıyorum bunu hem ofiste hem evde. Yine internette bir zemin görmüştüm notebooku üstüne koyuyorsunuz ve üstünde ince HD fanlarından var. Sanırım ara ara çalışarak notebookun soğumasına yardımcı oluyor. Böyle bir şey rahatlıkla yapılabilir de aslında.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 12.11.2006   #7 (permalink)

David Wenham's Avatar

Arkadaşlar, benimkisi normal standartlarda bir ısınmaymış. Yani problem yokmuş. İlk notebook deneyimim olduğu için merak etmiştim.. Ama sorun yok sanırım. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.
Old 12.11.2006   #8 (permalink)

blurise's Avatar

Abi isinmak icin UFO yerine kullanabilirsin. Igrencim tamam..
blurise şu an çevrimdışı  
Old 12.11.2006   #9 (permalink)

David Wenham's Avatar

Alıntı:
blurise tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
UFO ile ilgili açmış olduğum başlığı okuyup da mı mesaj gönderdin, yoksa tesadüf mü olmuş..
Old 12.11.2006   #10 (permalink)

tesera's Avatar

Görsel: 28

Alıntı:
blurise tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Elektrikli bir ısınma şekli daha...

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

vaio , sorunu , isinma , notebook

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 12:41.