Zoque.Forum
»
Hangi İşlemci?
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Hangi İşlemci?
merhaba arkadaşlar,
aslında eskiden bu işlerden çok iyi anlardım ama son bi kaç senedir donanımdaki gelişmeleri takip edemiyorum, iş yerine ofis amaçlı (internet, ofis uygulamaları, e-posta vs...) bilgisayarlar aldıracağız, hp marka olacak ama işlemciler kafamı karıştırdı, pentium d, pentium core duo, dual core, core 2 duo gibi ifadeler var, ben şu linkteki bilgisayardan aldırmayı düşünüyorum. biliyorum ofis uygulamaları için zaten yeterli ama işlemcilerdeki bu farklılık kafamı karıştırdı hafiften, aradaki farkı kısaca izah edebilecek olursa sevinirim, saygılarımla |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Hangi İşlemci?
Pentium D ve Pentium Dual Core aynı ürün olup, intelin 1.nesil çift çekirdekli işlemcileridir,
Core 2 Duo ise 2.nesil çift çekirdekli işlemcileridir. Belirttiğiniz ürünün sistem konfigürasyonu ofis bilgisayarı için yeterlidir ancak marka olarak HP öneremiyorum çünkü HP alıpta rahat etmiş bir tanıdığım yok malesef; Casper da aynı şekilde(!). Mesaj Darksist tarafından 10.11.2006 (23:35) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Yazım hatası |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Kütahya
|
İntel Pentium 4 531 size rahatlıkla yetecektir. Fiyatı 110dolar + kdv civarında, core 2 duo çok yüksek performans gereken pc ler için düşünülebilir. Şu an kullandığım celeron 1.7 ile her türlü ofis uygulamasını rahatlıkla çalıştırabiliyırum. Pentium 4'le uçarsınız. Aşırı kaçmanız para israfı olur.
Amd düşünürseniz Athlon 64 3200+ 92 dolar + kdv işinizi fazlasıyla görür
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
teşekkürler arkadaşlar,
core 2 duo lar oldukça pahalı dolayısıyla bu işlemciyi içeren pc lerde pahalı olacaktır, pentiumd ler daha uygun, zaten ofis uygulamaları içinde fazlasıyla yeterli görünüyor, yakın zamanda kendime almayı düşündüğüm pc de sanırım core 2 duo yu tercih edeceğim, tabi o zamana eskimezse... amd ler de uygun olabilir fiyat açısından ama amd lerin macromedia yazılımları ile sorunu olduğunu duymuştum bi kaç yerden, o nedenle amd ye biraz soğuğum |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!