Zoque.Forum
»
harici harddisk / lazer yazici
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
harici harddisk / lazer yazici
selamlar.
------------------- ilk sorum harici harddisklerle ilgili. bir harici harddisk almayi dusunuyorum. harici harddisk almak yerine, normal harddisk ve bir sata-usb veya ide-usb donusturuculu kutulardan almak dahami mantikli? harici harddiskler daha az guc tukettiklerinden ve elektrik ihtiyacini usb portundan sagladiklarindan daha stabil calistiklari ve dizustu bilgisayarlarda kullanim icin daha uygun olduklarini duymustum. bahsettigim diger ucuz yontem sorun olurmu dizustu bilgisayarda, bilgisi olan varmi? vede tavsiye edeceginiz marka model nedir harici diskte. ------------------- ikincisi, hepsi bir arada [yazici, tarayici, faks, fotokopi] tabir edilen yazicilardan almam gerekiyo bir tane. siyah beyaz lazer yazicisi olmasli, tarama kalitesi cok onemli degil, bilgisayardan bagimsiz faks ve fotokopi ozellikleri kullanilabilmeli. soyle birkac model cikardim; - Xerox PE220 - 295 $ + KDV - Xerox PE120/120i - 390 $ + KDV - HP 3055 - 450 $ + KDV - Samsung SCX-4521F 295 $ + KDV Xerox 'un ucuz modeli ile Samsung tipatip ayni makineler, fiyatlarida ayni. HP nin islemcisi, optik yazma ve tarama cozunurlugu yuksek fakat pahali. Xerox 'un PE220 modelinde karar vermek uzereyim. sizin onerebileceginiz baska bir model veya "suna dikkat et" diyebileceginiz konu varmidir? ------------------- tesekkur ediyorum simdiden.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: harici harddisk / lazer yazici
Harici disklerde eğer disk 2.5" ise, yani notebook diski ise evet gücünü USB'den alır. Ama 3.5" bir hard disk ise USB'nin gerilimi (voltajı da diyebilirsiniz) o diski beslemeye yetmez, dolayısı ile benim bildiğim 3.5" harici hard disklerin veya hard disk kutularının hepsinde adaptör olur, fişe takarsınız.
All-In-One ise Xerox her zaman Samsung'a tercih edilebilir, hem firmanın eskiliği, hem ürünlerinin sağlamlığı (ama yedek parçalarının pahalılığı da var) yüzünden Samsung'dan kesinlikle daha iyidir. Ama Samsung da son yıllarda büyük aşamalar kaydetti, özellikle kartuşu Xerox'dan daha ucuz ise Samsung'u da tercih edebilirsin.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
ben harici disk almak isterken arkadaşım harici disk alacağına bir disk bir de kutusundan al demişti daha ucuza mal olur ikisi de aynı şey demişti. ben de öyle yaptım ama disk kutunun içinde sabit değildi sağa sola sallanıyordu. sanırım aldığım kutu kötüydü.
şahsen bir daha alacak olsam ya kaliteli bir kutu var mı onu araştırırım; büyük ihtimal içim rahat etmez ve gider harici disk alırdım. marka konusunda bilgim yok ne yazık ki...
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
cok tesekkur ediyorum arkadaslar. yazici xerox 'un ucuz modelini almaya karar verdim. harici diskide zannediyorum 2,5" lik, farkli bir elektirik kaynagina ihtiyac duymayan 80-120 gb arasi modellerden birini alacagim daha tasinabilir olduklarindan.
peki onerebileceginiz bir disk markasi varmidir? smartdisk, WD, lacia ve seagate piyasada rahatlikla bulunabilir markalar.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
WD ilk diskimdi. Bozulmuştu zor zahmet verileri kurtarabilmiştim. O zamanlar kafa sürtme problemi vardı şimdi aşmışlardır belki. Seagate disk konusunda çok çalışan bir marka ama en son aldığım Seagate elektrik düzensizliğinden yanmıştı ama yine de bana cazip geliyor.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!