Zoque.Forum
»
D: Sürücümü C: Yapmak İstiyorum (Çift HDD)
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
D: Sürücümü C: Yapmak İstiyorum (Çift HDD)
Arkadaşlar, elimde iki adet HDD var. (Seagate ve Maxtor) Maxtor eski bir HDD, ben şu an Maxtor'da yer alan C: sürücüsünü, daha yeni ve hızlı olan Seagate'de yer alan D: sürücüsü ile yer değiştirmek istiyorum. Seagate de yer alan D: sürücüsünün ismini C: yapıp sistemimi de Maxtor'dan SEAGATE e aktarmak istiyorum.
Bunu Partition Magic ile yaptım. İsimlerini değiştirdim, fakat PC yi yeniden açmak istediğimde PC açılmadı, mecburen format attım, bu işlemi birkaç kez tekrarlamak zorunda kaldım. Başka bir forumda arkadaşlar fiziksel bir işlem ile olması gerektiğini söylediler, sanırım jumper larla ile ilgili birşeyler dediler. Fakat karışık geldi. Şimdi tam olarak C: sürücünü SEAGATE'e nasıl taşıyabilirim (ya da birincil HDD).. Jumperlarla ilgili birşeyse bunun nasıl yapılacağına dair bir fikri olan var mı, ya da Partition Magic ile yapılabilecek birşeyse o konuda da fikre ihtiyacım var. Teşekkürler..
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Re: D: Sürücümü C: Yapmak İstiyorum (Çift HDD)
Alıntı:
İlgili linkte yer alan jumper girişi benim MAXTOR yani eski olan HDD me benziyor. Linkteki şekilde değiştirdim. Fakat bir etkisi olmadı.. Öte yandan daha yeni olan SEAGATE de böyle bir jumper girişi yok. Mesela alttaki fotoğrafta 5 x 2 dişli var. Benim SEAGATE de ise 5 x 1 (yani tek satır-ya da dizi-) dişli var. Şimdi bir de Maxtor daki jumper ı çıkarıp oraya takıp deneyeceğim. İnşallah yanlış birşey yapmam..
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Re: D: Sürücümü C: Yapmak İstiyorum (Çift HDD)
Ben sadece SATA kablolarını değiştirerek (maxtor'u seagate'e, seagate'i de maxtor'a taktım..) sorunu çözdüm. Jumperlarla da oynadım ama ondan sonuç alamamıştım açıkçası.. Sonra da format çektim, zaten o noktada birincil olan SEAGATE olduğu için otomatik olarak D: yi C gördü.. Yardımlarınız için teşekkürler.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!