Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Acronis True Image Yedekleme Sorusu

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 10.03.2008   #11 (permalink)
CmlTRN

CmlTRN's Avatar

Yer: Malatya
Re: Acronis True Image Yedekleme Sorusu

Arkadaşlar 10 GB civarında bir yedeği yüklemek ne kadar zaman alır sizce? Benim Acronis True image 8 ile aldığım yedeğin yüklenmesi 2 saat sürüyor, bunun nedeni hakkında bir fikriniz var mı? Daha kısa sürmesi gerekmiyor mu?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.03.2008   #12 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Selamlar,

Benim C sürücüsünde kullanılmış alan 12 GB. C'nin görüntüsü olan .tib dosyası 3.5 GB. Ortalama 2 haftada bir C'yi yedeğinden geri yüklüyorum. Yükleme işlemi 4 dakika sürüyor. İşlemcim 2.65 Ghz, ram 1 GB. Yani ortalama bir bilgisayarım var.

.tib dosyasını aynı hard disk içindeki D sürücüsünde tutuyorum. Şimdi diyeceksin ki aynı hard disk içinde olunca riskli olmuyor mu? Oluyor. Zaten o yüzden harici hard diske de birer kopyasını koyuyorum. Zaten D'de bulunan belgelerimi harici diske kopyalamam gerekiyor. Arada bu tib dosyaları da kopyalanmış oluyor.

Birkaç ay önce harici hard disk ile deneme yaptım. Onda da 4 dakika sürüyor. Değişen birşey yok. Yani ister tib dosyası D'de olsun isterse başka diskte olsun birkaç dakikada yüklenmesi lazım. Sende neden o kadar uzun sürüyor bilemiyorum.

Aldığın yedekte bir sorun olabilir. Onu da bir kontrol etsen iyi olur. Elindeki Acronis'te Validate archieve diye bir özellik varsa onunla kontrol ediyorsun. Eğer elinde daha eski bir yedek varsa bir de onu dene.

Eğer aldığın yedeğin temiz olduğunu düşünüyorsan bir de şöyle dene:

1. Acronis sitesinden son sürümün deneme sürümünü indir.
2. Deneme sürümünü bilgisayarına kurup onunla bir acronis başlangıç CD'si yarat.
3. Yarattığın acronis başlangıç CD'si ile bilgisayarı boot edip eskiden aldığın yedeği geri yükle. Bakalım ne kadar sürecek.

Ben bir ara acronis 9 ile alınmış yedeği acronis 10 ile geri yükemiştim. Eğer elindeki yedek sağlamsa yeni versyon bir acronis de o yedeği geri yükleyebilir.
erdinç şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.03.2008   #13 (permalink)
CmlTRN

CmlTRN's Avatar

Yer: Malatya

Alıntı:
erdinç tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle

Eğer aldığın yedeğin temiz olduğunu düşünüyorsan bir de şöyle dene:

1. Acronis sitesinden son sürümün deneme sürümünü indir.
2. Deneme sürümünü bilgisayarına kurup onunla bir acronis başlangıç CD'si yarat.
3. Yarattığın acronis başlangıç CD'si ile bilgisayarı boot edip eskiden aldığın yedeği geri yükle. Bakalım ne kadar sürecek.
Versiyon 11 ile önceki yedeği yüklemem 10 - 15 dk' yı buldu, 2 saate göre çok iyi.
Old 18.03.2008   #14 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

CmlTRN,

Gayet iyi bir süre. En önemlisi bu geri yükleme uğraştırıcı bir durum değil. bilgisayar başında olmana gerek yok.
Şimdi yapman gerekenleri şu şekilde özetleyebilirim:

1. Hiç bir zaman uzun süre kullandıktan sonra yeni yedek almıyoruz. Yeni yedek alacağımız zaman mutlaka eski yedeği kurup sonra istenilen değişiklikleri yapıp, sonra vakit geçirmeden yeni yedek alıyoruz.

Ben ilk yedeğimi bilgisayara format attıktan sonra aldım. Yani o yediğin yaşı bir saat bile değil. Sonra yeni programlar kurmak ve ayarlarda değişiklik yapmak için ilk yedeğe geri gidip onun üzerinde değişiklik yaptım. Bu geri gidip değişiklik yapma işlemini 2 ayda bir yapıyorum. Nereden baksan elimde 8 tane farklı yedek var. Yine de elimdeki son yedeğin yaşı bile birkaç saatten fazla değil.

2. Bilgisayarda değişken ve sabit içerikleri kesin bir şekilde ayırıyoruz. Bu şu demek: canın sıkıldıkça anında ve kolayca geri yükleme yapabilmelisin. Ben C sürücüsünü geri yüklüyorum. O nedenle C'nin içinde bilgisayarı kullandıkça değişen şeyler bırakmıyorum. Örnek vermek gerekirse sık kullanılanlar klasörü kullanıma göre değişiyor. Dolayısıyla C yi geri yükleyeceğim zaman sık kullanılanlar klasörü bana problem çıkaracak. O nedenle onu D'nin içine taşıdım. Windows Gezginin'de herhangi bir klasörü sağ tıklayıp sürükleyebilirsin.

Tabii ki bütün programları C'ye kuruyoruz. O nedenle yeni bir program kurduktan sonra yeni bir görüntü almak gerekiyor ancak ilk başta söylendiği gibi geri gidip programı öyle kurmak lazım.

3. Yeni program kuracağım veya ayarlarda değişikli yapacağım zaman her defasında eski yedeği yüklemek, programı kurmak, yeni yedek almak işime gelmez. O nedenle değişikliği hemen yapıyorum ve basit bir text dosyasında yaptığım işlemlerin kaydını tutuyorum. Sonra, iki ayda bir, eski yedeğe geri gidip onun üzerinde değişiklikleri yapıp yeni kopya alıyorum.

a. D'nin içinde bir text dosyası yaratıyorsun.
b. Kurman gereken programı kuruyorsun veya yapman gereken değişikliği yapıyorsun.
c. Bu yaptılan değişikliği oraya kaydediyorsun. Örneğin şu şekilde:
#126. zoque forumuna yeni şifre ile yeniden giriş yap
#127. antiviris programını güncelle
#128. son iki siteyi Dreamweaver'da tanımla
#129. Ms excel'de kopyalama asistanını iptal et

4. Sonra iki ayda bir yeni yedek alma vakti gelince elindeki son yedeği geri yüklüyorsun
5. Onun üzerinde önceden yazdığın değişikleri yapıyorsun.
6. Vakit geçirmeden yeni yedek alıyorsun.

Bu yönteme göre C'üzerinde yaptığım her değişikliği iki defa yapıyorum. İlk olarak hemen ihtiyacım olduğu zaman yapıyorum. Sonra, elimdeki yedeğin yaşı eskimesin diye geri gidip aynı işlemi yeniden yapıyorum. Bana bu şekilde çok kolay geliyor.

Şimdiya kadar 138 değişiklik yaptım. Acronisin bana sağladığı en önemli şey windows ile sorun çözmekten beni kurtarmış olması. Ben bir sorunu sadece bir defa çözüyorum.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 20.03.2008   #15 (permalink)
ClavicuLa NoX

ClavicuLa NoX's Avatar

Yer: Bursa

Yaklaşık 1 yıldır bilgisayar azıttığında Acronis ile imaj yüklüyorum. İmajı, windowsu ,tüm sürücüleri ve standart programlarımı kurduktan sonra alıyorum. Yedeklenmesi, 10 dakika; yedeğin yüklenmesi 25 dakika sürüyor. İmaj yüklendikten sonra pek çok program sorunsuz çalışıyor ama istisnalar da olmuyor değil. Onları tekrar kırmak zorunda kalıyorum. (:

İmajı geri yüklemek için DVD'ye yedeklediğim .tib dosyasını, programı çalıştırıp Backup/ Yedekleme btonuyla yüklüyorum. Acronis, deneme sürümü olsa dahi yedeği geri yükleyebiliyorsunuz. Sadece deneme süresi bittiğinde yedek alma sorunu oluyor.
Yanıt

Etiketler
sorusu , yedekleme , image , true , acronis

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:04.