Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Acronis True Image Yedekleme Sorusu

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.03.2007   #1 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
Acronis True Image Yedekleme Sorusu

Arkadaşlar, bir önceki format sonrası gerekli programları kurup true image ile yedeğimi aldım. Yalnız sanırım windows da sorunlar yaşıyorum. Yanlış kurmuş olabilirim. Sorum şu, ben şimdi PC me format atsam, windowsu yeniden adam gibi kursam, sonra da true image yedeğimi yüklesem, eski yüklenmiş programlarımla beraber eski windows dosyalarımı da yüklemiş olur mu? Eğer böyle birşey olursa boşa format atmış olurum, fikri olan var mı?
David Wenham şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.03.2007   #2 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169
Re: Acronis True Image Yedekleme Sorusu

Alıntı:
eski yüklenmiş programlarımla beraber eski windows dosyalarımı da yüklemiş olur mu? Eğer böyle birşey olursa boşa format atmış olurum, fikri olan var mı?
sorunun cevabi evet. bunu ekran görüntüsü gibi düsün, o anki görüntüyü aliyorsun ya da farkli bir deyisle sistemin o anki halini yedekliyorsun. ben sp2 yüklü bir windows'u bakir halini, acronis ile yedekledim. format ya da yeni bir kurulum gerektigi zaman bu yedegi yeniden yüklüyorum. sonra da ihtiyacim olan programlari...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.03.2007   #3 (permalink)
umeet

umeet's Avatar

Yer: artvin

Eğer aldığın yedekte bir problem yoksa söylediğin şekilde yapabilirsin.
umeet şu an çevrimdışı  
Old 28.03.2007   #4 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Alıntı:
cihangir tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
ben sp2 yüklü bir windows'u bakir halini, acronis ile yedekledim. format ya da yeni bir kurulum gerektigi zaman bu yedegi yeniden yüklüyorum. sonra da ihtiyacim olan programlari...
Ben de bu mantıkla hareket edip önce format çektim. Ardından yedeği yüklemedim. Şu an programları en bakir şekillerinde yüklüyorum. Yüklemelerim bitince topluca yedeğini alacağım. Ben malesef direkt XP yi yedekleyemiyorum, çünkü format yarım saatimi alsa, diğer programları yüklemek 1-2 saatimi alabiliyor.. Bir sürü program(+cık) kullanıyorum. Yardım için teşekkürler.

Bu arada yedekleme için hala GHOST kullanan varsa, kesinlikle onlara da Acronis True image kullanmalarını tavsiye ederim.. Harika bir program.
Old 28.03.2007   #5 (permalink)
nekropsi

Yer: ankara

ama bir sürü program kurup sonra yedekten geri yüklemenin kötü yanı ise programların yeni versiyonları çıktığında harala gürele yenilemek ki en sevmediğim iş.
hiren's boot cd içinden acronis true image ve bilumum image programlarını kullanmak ise ayrı bir zevk.
Old 15.06.2007   #6 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Selamlar,
Az önce başka bir başlıkta yazan bir arkadaş eskiden yaptığı bazı ayarların format ile kaybolduğunu ve sonradan bunların unutulup gittiğini yazmış. Tabii benim aklıma hemen acronis geldi çünkü acronis ile hiçbir zaman en başa gitmiyorsunuz. Her defasında windows'un ilk günkü haline geri gidiyorsunuz ama zaman içinde yaptığınız değişiklikler korunuyor.

Bunu şu şekilde yapmak mümkün:

1. Format atıp işletim sistemini yükleyin.

2. Bütün sürücüleri ve programları yükleyin.

3. Aklınıza gelen bütün değişiklikleri yapın.

4. Bütün kişisel belgeleriniz C dışındaki başka bir sürücüde olsun. Genellikle yapacağınız iş şu iki klasörü D'ye taşımak olacak:
a) belgelerim
b) sık kullanılanlar
Bunları niçin D'ye taşıyoruz? Çünkü acronis ile geçmiş zamana geri gidince C sürücü kopya aldığınız günkü gibi olacak. Tam olarak aynısı olacak. Acronis'i (işe yaramaz) windows restore ile karıştırmayın.
Taşıma işlemi şu şekilde oluyor:
a) Belgelerimin Taşınması:
D sürücüsünde "belgelerim" veya "my documents" isimli bir klasör yaratın.
start/mydocuments(sağ tıklayın), hedef'i D'de yarattığınız klasöre yönlendirin.
b) Sık Kullanılanlar klasörünün taşınması
Windows Explorer (windows gezgini) açın
Burada favorites klasörünü bulun. (C:/documents and settings/ kullanıcı adı/ ... dizini içinde olacak)
Favorites klasörüne sağ tıklayıp bırakmadan D'ye sürükleyin. Sağ tıklayıp sürüklemek çok ender yapılan bir işlemdir ama burada o şekilde yapılıyor. Bırakınca "move here" yazan bir onay penceresi, çıkacak. Onu onaylayın.

5. Acronis True Image 10 Home deneme sürümünü kurup C'nin kopyasını alın. Aldığınız kopyayı başka bir sürücüye örneğin D'ye ve/veya harici sürücüye kaydedin. Bu "ilk kopya" windows'un kurulduğu gün alınırsa daha iyi olur.

6. Yine aynı deneme sürümü ile bir acronis başlangıç CD'si yaratın. Aslında acronis'i windows içinden çalıştırıp geri gitmek mümkün ama öyle yapmayın. Başlangıç CD'si sadece acronsi programını içiriyor. program çalışınca D'de kaydettiğiniz kopyanın yerini soracak.

7. Birkaç hafta boyunca (maximum 4 hafta çünkü deneme sürümünün süresi doluyor) C'nin kopyasını aldıktan sonra yaptığınız bütün değişiklikleri, kurduğunuz bütün programları bir text dosyasına yazın. Fark ettiyseniz burada sadece #5'da yaratılan kopyadan sonra yaptığınız değişiklikler önemli. Öncekiler zaten kayıtlı durumda bekliyor.

8. Deneme sürümünün 30 günlük süresi dolmadan önce C sürücünü gözden geçirin. Text dosyasına yazmadığınız ama sonradan yüklediğiniz bir program varsa onu da listeye ekleyin.

9. Başlangıç CD'sini takın ama CD'yi içeri sürmeden windows restart yapın.

10. Açılışta boot sıralamasını CD ilk sıraya gelecek şekilde değiştirin. Genellikle F12 tuşu ile yapılıyor veya o olmuyorsa bios menusüne girip değiştirin.

11. Adımları izleyip C sürücüsünü görüntüsü ile değiştirin. Kablosuz fare kullananlar farenin çalışmadığını fark ederlerse klavye ile bütün işlemleri yapmak mümkün. Klavyede "tab" tuşu dışında "yön tuşları" kullanılmalı. Ayrıca tickbox seçimi için "ctrl + spacebar" yapılıyor.

12. Acronis, sistemi windows'u ilk kurduğunuz gün aldığınız kopyaya geri götürdü. Kopyayı yükledikten hemen sonra değişiklikleri yazdığınız text dosyasındaki eklentileri yapın.

13. Acronis ile yeni bir kopya alın. (deneme sürümünün çalışması için bu adım ilk 30 gün içinde yapılmalı)

İşin iyi tarafı şu ki yarattığınız acronis başlangıç CD'si 30 gün ile sınırlı değil. #13'da yarattığınız son kopya ve acronis başlangış CD'si elinizde olduğu sürece dilediğiniz her zaman o kopyayı yükleyebilirsiniz.

Ben acronis'ten vazgeçemediğim için amazon'dan acronis 9 oem satın aldım. Acronis 10 ile yarattığım kopyaları tanıyor. Acronis 9 ile 10 arasındaki en önemli fark 9'un vista uyumlu olmaması. Ben XP'den çok memnunum. Asla vista yüklemem. O nedenle 9 işimi görüyor.

Bu arada, yapılan değişiklikleri text dosyasına kaydetmekten bahsetmiştim. İşte, kendi text dosyama bakıyorum da, şu an 76 değişiklik kaydetmişim. Bunlardan işe yarayabilecek birkaçını aktarayım:

10. disable hibernate on control panel/power options/hibernate. hiberfil.sys is eating 1 gb
23. change exit windows and windows startup sounds
31. Make Google default search engine: http://www.google.com/google_rsearch.reg
37. clear items from start menu, ungroup smillar items
42. right click my computer/properties/advanced/error reporting/ disable error reporting.
43. right click my computer/properties/remote/ Here disable remote assistance.
44. remove 2 files limit: http://support.microsoft.com/?kbid=282402
45. Remove shared documents.
HKEY_CURRENT_USER \ software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer \
Right-click an empty space in the right panel and select New > DWORD Value
Name the new value NoSharedDocuments. Double-click this new value, and enter 1 as its Value data
Close the registry editor Log off, or restart Windows for the changes to take effect.

46. Disable thumbnail cache.
Click on "CONTROL PANEL" from the Start menu.
Click on "FOLDER OPTIONS" in the Control Panel.
Click the view tab
Finally - tick the "DO NOT CACHE THUMBNAILS" box and then click APPLY.
erdinç şu an çevrimiçi  
Old 16.02.2008   #7 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Arkadaşlar, ben daha önce başarılı bir şekildeyedeklediğim dosyayı tekrar yüklemek istiyorum. Fakat reboot ettikten sonra PC restart atarken siyah ekranda yükleme "failed" oluyor. Her seferinde bu oluyor, ve ben bir türlü yedeklediğim dosyayı tekrar yükleyemiyorum. bu konuda bilgisi olan var mı? bu sorunu nasıl halledebilirim.. Bu arada yükleme durduğunda BUG hatası veriyor. Hata mesajı şu;

kernel BUG at generic.c:115!
invalid operand: 0000

diye devam ediyor.. Nedir problem?

Mesaj David Wenham tarafından 16.02.2008 (16:31) yeniden düzenlendi..
Old 16.02.2008   #8 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Merhaba,
O hata konusunda bilgim yok ancak ne şekilde boot ettiğinizi merak ettim. Acronis CD'si ile mi boot etmeye çalışıyorsunuz?

Yapmanız gereken şey şu:
1. Acronis CD'sini (programı yüklediğiniz orjinal CD'yi veya o yoksa acronis ile yarattığınız boot CD'sini) takın. Eğer program çalışmaya başlarsa kapatın.
2. bilgisayarı yeniden başlatın.
3. CD'den boot etmesini sağlamak için boot sıralamasını değişin.

Normalde bilgisayar önce hard diskten (biosta "ide0" olarak geçer) boot etmeye çalışır. Onu değiştirip CD'yi ilk sıraya koyun. Bu sıralamayı bios'a girip değiştirebilirsiniz. Çoğu bilgisayarda "del" tuşu veya "F2" tuşu. Bazı bilgisayarlar bios'a bile girmeden sadece bir defalık boot sıralaması değişikliği yapılabiliyor. Eğer bilgisayarınızın böyle bir özelliği varsa ilk başlıngıçta hangi tuş olduğunu yazacaktır. Ben bu şekilde, F12 ile yapıyorum.

Acronis CD'si takılı olduktan sonra ve CD'den boot etmeye ayarlandıktan sonra neden hata mesajı alıyorsunuz hiç bir fikrim yok. Hata vermemesi lazım bu durumda çünkü bu aşamada önceden aldığınız yedeğin hiç bir önemi yok. Herhangi bir yedek olmasa bile düzgün bir şekilde CD'den boot edip, acronisi başlatıp sonra yedek nerede diye sorması gerekiyor.

Elinizde acronis CD'si varsa onunla boot edin. CD yoksa herhangi bir bilgisayarda acronisin deneme sürümünü yükleyin. Onunla başlangıç CD'si yaratın. Acronisin deneme sürümleri bile başlangıç CD'si yaratmaya imkan veriyor. Ben programı satın almadan önce o şekilde kullanıyordum.

Geri yükleme işleminde CD'den boot etme dışında acronisi başka şekillerde kullanmayın. Sadece yedek alma işleminde acronisi windows içinden çalıştırıyoruz.

Ekleme:
Acronis forumunda biraz dolaştım. Sanırım senin hard diskinle ilgili uyumsuzluktan kaynaklanan bir problem var. Bu konu burada tartışılmış: http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=151380
BIOS'ta JMB363 olayını iptal edin diyor.
Ayrıca o forumda arama yaparsan aynı konuda birkaç başlık daha bulabilirsin.

Mesaj erdinç tarafından 16.02.2008 (18:04) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimiçi  
Old 17.02.2008   #9 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Bende acronis hard diskte yüklü. setup dosyaları da hard diskimde. şimdi onu CD ye mi yazdırmam lazım recovery için? Yoksa yedekleme dosyamı mı CD ye yazdıracağım. Bu CD den çalıştıracağım şey nedir yani?

Ayrıca o linkteki hatanın aynısını alıyorum. İnternette araştırma yaptım. BIOS tan bişeyleri kapamamı öneriyorlar fakat benim BIOS umd aöyle bir şey yok. Dolayısıyla kapatamıyorum..

Benim yaptığım ilem aynen şu, daha önce HDD min bir yerine yedeklediğim yedek dosyasına (full_sistem_ocak2008.tib) sağ tıklayıp "recovery" diyorum. Ondan sonra PC me kurulu olan Acronis programı açılıyor. ve birkaç aşamada tercihlerimi belirliyorum. Sonra reboot etmem gerektiğini söylüyor bana, reboot ettiğimde ise o ekranda (http://img146.imageshack.us/img146/5482/acronistf5.jpg) takılı kalıyor...
Old 17.02.2008   #10 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Alıntı:
Bende acronis hard diskte yüklü.
Onu kullanmayacağız. Geri yükleme işlemi sırasında acronisi CD'den çalıştıracağız. Yalnız CD'den çalıştırırken CD'yi windows'un içinden çalıştırmayacağız. Acronis CD'si ile boot edip çalıştıracağız.

Hiç windows XP CD'sini takıp bilgisayarı onunla boot ettiniz mi? O CD nasıl çalışıyor?

Windows XP CD'si çalışırken hard diskin içinde ne var ne yok veya herhangi bir şey varmı diye bakmaz. Doğrudan çalışır. İşte acronis CD'si de aynen o şekilde çalışıyor. Hard diskin içinde hiç bir şey olmasa bile acronis CD'si çalışır. Buna boot özelliği diyoruz.

Acronis CD'sini takıp bilgisayarı yeniden başlatınca daha windows hiç açılmadan acronis'e geçiş yapıyoruz. Yani acronisi windows'un dışında çalıştırıyoruz. Tabii bunu yapmak için boot sıralamasında CD ilk sırada olmalı.

C sürücüsünün tamamen boş olduğunu hayal edip işlemleri o şekilde yaparsanız sizin için daha anlaşılır olur.

Alıntı:
Setup dosyaları da hard diskimde.
Setup dosyası dediğiniz nedir? Eğer.tib dosyalarından bahsediyorsanız onların hard diskin neresinde olduğu önemli. C'den farklı bir partisyonda olması gerekiyor. Eğer .tib dosyası dışında bir şeyden bahsediyorsanız onu boşerin. Bize sadece .tib dosyası lazım.

Alıntı:
şimdi onu CD ye mi yazdırmam lazım recovery için?
Hayır. Acronis programını CD'den çalıştırınca zaten size soruyor. Önce, "Hangi sürücüyü geri yüklemek istiyorsun?" diye soruyor. Buna "C" diyoruz. Sonra C'yi geri yüklemek için kullanılacak .tib dosyası nerede diye soruyor. Onun da yerini gösteriyoruz. Örneğin bende D:\Backups\yedek15_04_07.tib diye işaretliyorum. Zaten browse edip dosyayı görerek işaretliyorsun.

Alıntı:
Yoksa yedekleme dosyamı mı CD ye yazdıracağım
Hayır, onları CD'ye yazdırmayacaksınız.

Alıntı:
Bu CD den çalıştıracağım şey nedir yani?
Acronis programı. Acronis CD'sinin boot özelliği vardır. Acronis CD'si ile boot edip CD'deki acronis programını çalıştıracaksınız. Boot etmek demek bilgisayar açılırken neyle açılacağını söllemek demektir. Normal bir bilgisayar açılışında bilgisayar windows ile boot eder. Yani windows ile açılır. Biz windows ile açılmasına engel olmak ve aconis CD'si ile açılmasını sağlamak istiyoruz. O nedenle önce bios'a girip boot sıralamasını değiştirin, sonra acronis CD'si ile boot edin.

Windows'un içindeki acronis bizi ilgilendirmiyor. Onu görmezlikten gelin. Windows'u çalıştırmadan acronisi çalıştıracağız. Dediğim gibi, windows kurulmamış olsa bile, C sürücüsü boş olsa bile, acronis çalışır.

Alıntı:
Ayrıca o linkteki hatanın aynısını alıyorum. İnternette araştırma yaptım. BIOS tan bişeyleri kapamamı öneriyorlar fakat benim BIOS umd aöyle bir şey yok. Dolayısıyla kapatamıyorum..
O hata konusunda bir şey diyemem. Önce acronisi CD'den çalıştırıp deneyin bakalım ne oluyor.

Alıntı:
daha önce HDD min bir yerine yedeklediğim yedek dosyasına (full_sistem_ocak2008.tib) sağ tıklayıp "recovery" diyorum.
Sağ tıklamayı boşverin. O şekilde yapmıyoruz. O tib dosyasının C'nin dışında bir yerde olduğundan emin olun. Eğer C'nin içindeyse o zaman dışına, örneğin D'ye, cut-paste ile taşıyın.

Alıntı:
Ondan sonra PC me kurulu olan Acronis programı açılıyor.
Onu açmayacaksınız. Onu unutun.

Şu bilgileri verir misiniz?
1. Elinizde acronisin mavi renkli CD'si var mı?
2. Tib dosyası C'de mi yoksa başka bir yerde mi?
3. Yedek alırken neyin yedeğini aldınız? Bütün hard diskin mi yoksa sadece C'nin yedeğini mi aldınız? Sadece C'nin yedeğini almanız gerekiyordu.
4. Belgeleriniz nerede? C'nin içinde mi?
5. bilgisayarınızında bir tane mi hard disk var? Harici hard diskiniz veya ikinci bir hard diskiniz var mı?
6. Boot sıralaması nasıl değiştirilir biliyor musunuz?

Eğer,
1. elinizdeki tib dosyası sadece C: sürücüsünün kopyası ise,
2. tib dosyası C dışında bir yerde ise,
3. Belgeleriniz C nin dışında bir yerde ise,
4. Mavi renkli Acronis CD'sini veya aşağıda açıklanan boot CD'sini bilgisayara takın. Eğer acronis programı çalışmaya başlarsa kapatın.
5. bilgisayarı yeniden başlatın ancak daha açılırken boot sıralamasını değiştirin. bilgisayar açılırken windows logosu çıkar. O logo çıkmadan boot sıralamasını değiştirmeniz lazım. Eğer windows logosu çıkarsa bilgisayarı yeniden başlatın. Bu sefer daha hızlı davranıp "del" tuşu ile veya ne tuş kullanılıyorsa onunla biosa girin. Boot sırasında CD'yi ilk sıraya koyun.
6. CD ile boot edip işlemlere devam edin.

Boot CD'si oluşturma:
Eğer elinizde acronsin kendi CD'si yoksa o zaman bir Acronis Boot CD'si yaratmanız lazım. Acronis buna rescue media adını veriyor. O CD'yi acronis programı ile yaratıyoruz. Deneme sürümü ile bile bu CD oluşturulabilir. Windows'u açın. Start/ All Programs/Acronis/bootable rescue media builder seçin veya acronisi çalıştırıp aşağıdaki büyük resimdeki yeri seçin.
Eğer elinizde acronisin mavi renkli CD'si varsa boot CD'si yaratmaya gerek yok.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: gif boot.gif (29.9 KB, 4 defa görüntülendi)
Dosya Uzantısı: gif cd.gif (39.0 KB, 3 defa görüntülendi)

Mesaj erdinç tarafından 17.02.2008 (10:07) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimiçi  
Yanıt

Etiketler
sorusu , yedekleme , image , true , acronis

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi: