Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Mac kullanmak istermiydiniz???

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.06.2007   #21 (permalink)

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17
Re: Mac kullanmak istermiydiniz???

Mac'te sadece sistem değil bir bütün olarak şık tasarım ve uyumlu çalışma performansı önemlidir.
OSX'in eksikleri olabilir. Klasör kullanımında windows'tan eksikleri olmasına rağmen çok önemli artıları da mevcuttur.
PC'de OSX kullanılmasını tavsiye etmem. Windows varken gerek yok bence. Sadece güvenlik eksiği sözkonusu olur ki onu da kullandığımız windows sistemlerde aldığımız önlemlerle çözüyoruz.

Dosya işlemlerinde ne tür sorunlar yaşıyorsunuz bilmiyorum.
Taşımak, kopyalamak, pencereler arası gezinmek, isterseniz her yeni pencereyi yeni bir başlık çubuğuyla açmak, ya da mevcut başlık çubuğu altında ileri geri devam etmek, sütunlar olarak kulanmak, büyük/küçük simgeler olarak kullanmak, 10 düğüm önceki pencereye tek tuşla ulaşmak, mak, mek, mak, mak herşey gayet kolay ve kullanışlı. Windows zor, osx daha kolay demiyorum, sadece sorun yok diyorum tabi ki.

Klasörlere işlemler atamak, içine attığınız belgelere otomatik olarak atadığınız işlemleri yapması mesela...
Arama yaparken bulduğunuz simgeye direk olarak ulaşmak...
Aklıma gelmeyen daha birsürü şey.
Sistemi bilmediğinizden kaynaklanıyor olamaz mı zorluk çekiyor olmanız?
MacOS X Sistem Özellikleri diye bir başlık açılabilir ve herkes sorun yaşadığı konuları sorabilir.
Elbet bir çaresi mevcuttur emin olun.
Hatta bulunan çare Windows'a tercih edilebilir cinstendir.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.06.2007   #22 (permalink)

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7

Muhammet abi, Finder da Kes/Yapistir nasil yapiyorsun, cok denedim yapamadim.
ajemix şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.06.2007   #23 (permalink)

MGoktas's Avatar

Alıntı:
ajemix tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Muhammet abi, Finder da Kes/Yapistir nasil yapiyorsun, cok denedim yapamadim.
Şu linkte kes komutunun aktifleştirilmesi var.

Ama benim kullandığım yöntem: bir dosyayı biryerden başka bir yere taşımak için (yani kesip yapıştırma mantığı) dosyayı tut, elma tuşu basılı iken istediğin yere bırak. Klasör içindeki başka bir klasöre atman gerekirse klasör üstüne gelince beklet, kendisi açılır ya da space tuşuna bas, beklemeden açılır.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Old 16.06.2007   #24 (permalink)

MGoktas's Avatar

HD/Applications/Utility klasöründe Terminal uygulamasını açın ve şu komutu yapıştırın:

defaults write com.Apple.finder AllowCutForItems 1

Herhangi bir uyarı gelmez. Kapatıp bilgisayarı yeniden başlatın, kes komutu aktifleşiyor.
Test edilmiştir, sorun yok.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Old 16.06.2007   #25 (permalink)

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

Alıntı:
MGoktas tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
HD/Applications/Utility klasöründe Terminal uygulamasını açın ve şu komutu yapıştırın:

defaults write com.Apple.finder AllowCutForItems 1

Herhangi bir uyarı gelmez. Kapatıp bilgisayarı yeniden başlatın, kes komutu aktifleşiyor.
Test edilmiştir, sorun yok.
Mac'de de mi terminali görecektik... linux'a o kadar sitem ederken
Old 16.06.2007   #26 (permalink)

Yer: İstanbul

Pek sasirmaman lazim aslinda...
OSX, UNIX'in uzerine gecirilmis bir kilif ne de olsa.
bgul şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2008   #27 (permalink)

Yer: istanbul

Merhaba,
Macosx Tiger kullanıyorum. DVD film den bir kareyi resim olarak kayıt etmek istiyorum. Beceremedim. Grab diye bir yazılım var sistem içinde bilirsiniz, onunla başaramadım.
Yardımlarınız için teşekkurler.
bilgici şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2008   #28 (permalink)

muhammetsevim's Avatar

Yer: Bochum

Alıntı:
bilgici tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba,
Macosx Tiger kullanıyorum. DVD film den bir kareyi resim olarak kayıt etmek istiyorum. Beceremedim. Grab diye bir yazılım var sistem içinde bilirsiniz, onunla başaramadım.
Yardımlarınız için teşekkurler.
Merhaba,

Film oynarken Command (Apple) + Shift + 4 tuşlarına bir arada basın, ardından bir kez boşluk tuşuna basın. Normalde mouse ikonu yerine fotoğraf makinası gibi bir simge gelmesi gerekiyor. O durumda istediğiniz pencereye (dvd oynatıcısı) mouse ile gelip bir kez tıklayın.

Resim otomatik olarak masaüstüne png formatında kaydedilecektir.
Old 17.01.2008   #29 (permalink)

Yer: istanbul

Alıntı:
muhammetsevim tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba,

Film oynarken Command (Apple) + Shift + 4 tuşlarına bir arada basın, ardından bir kez boşluk tuşuna basın. Normalde mouse ikonu yerine fotoğraf makinası gibi bir simge gelmesi gerekiyor. O durumda istediğiniz pencereye (dvd oynatıcısı) mouse ile gelip bir kez tıklayın.

Resim otomatik olarak masaüstüne png formatında kaydedilecektir.
Cevap için teşekkürler. Ancak sizin bana önerdiğiniz yolu biliyorum. Grab onun adı. Ancak denediğim zaman bana ilk önce dvd uyglamasından çıkın diye bir uyarı geliyor. Bu arada ben dvd oynatıcı olarakda Mac sistemindeki standart oynatıcı programı kullanıyorum.. Acaba dvdyi oynattığım programda mı bir yenilik yapmam lazım? Yeni bir oynatıcı program önerebilir misiniz?
bilgici şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2008   #30 (permalink)

ugursamsa's Avatar

Yer: İzmir
Görsel: 3

Macbook Air hakkındaki düşünceleriniz?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

mac , kullanmak , istermiydiniz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:41.