»
Mac kullanmak istermiydiniz???
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Re: Mac kullanmak istermiydiniz???
Mac'te sadece sistem değil bir bütün olarak şık tasarım ve uyumlu çalışma performansı önemlidir. OSX'in eksikleri olabilir. Klasör kullanımında windows'tan eksikleri olmasına rağmen çok önemli artıları da mevcuttur. PC'de OSX kullanılmasını tavsiye etmem. Windows varken gerek yok bence. Sadece güvenlik eksiği sözkonusu olur ki onu da kullandığımız windows sistemlerde aldığımız önlemlerle çözüyoruz. Dosya işlemlerinde ne tür sorunlar yaşıyorsunuz bilmiyorum. Taşımak, kopyalamak, pencereler arası gezinmek, isterseniz her yeni pencereyi yeni bir başlık çubuğuyla açmak, ya da mevcut başlık çubuğu altında ileri geri devam etmek, sütunlar olarak kulanmak, büyük/küçük simgeler olarak kullanmak, 10 düğüm önceki pencereye tek tuşla ulaşmak, mak, mek, mak, mak herşey gayet kolay ve kullanışlı. Windows zor, osx daha kolay demiyorum, sadece sorun yok diyorum tabi ki. Klasörlere işlemler atamak, içine attığınız belgelere otomatik olarak atadığınız işlemleri yapması mesela... Arama yaparken bulduğunuz simgeye direk olarak ulaşmak... Aklıma gelmeyen daha birsürü şey. Sistemi bilmediğinizden kaynaklanıyor olamaz mı zorluk çekiyor olmanız? MacOS X Sistem Özellikleri diye bir başlık açılabilir ve herkes sorun yaşadığı konuları sorabilir. Elbet bir çaresi mevcuttur emin olun. Hatta bulunan çare Windows'a tercih edilebilir cinstendir. |
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Alıntı:
Ama benim kullandığım yöntem: bir dosyayı biryerden başka bir yere taşımak için (yani kesip yapıştırma mantığı) dosyayı tut, elma tuşu basılı iken istediğin yere bırak. Klasör içindeki başka bir klasöre atman gerekirse klasör üstüne gelince beklet, kendisi açılır ya da space tuşuna bas, beklemeden açılır. |
||
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
HD/Applications/Utility klasöründe Terminal uygulamasını açın ve şu komutu yapıştırın:
defaults write com.Apple.finder AllowCutForItems 1 Herhangi bir uyarı gelmez. Kapatıp bilgisayarı yeniden başlatın, kes komutu aktifleşiyor. Test edilmiştir, sorun yok. |
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Merhaba,
Macosx Tiger kullanıyorum. DVD film den bir kareyi resim olarak kayıt etmek istiyorum. Beceremedim. Grab diye bir yazılım var sistem içinde bilirsiniz, onunla başaramadım. Yardımlarınız için teşekkurler. |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) | |
|
Yer: Bochum
|
Alıntı:
Film oynarken Command (Apple) + Shift + 4 tuşlarına bir arada basın, ardından bir kez boşluk tuşuna basın. Normalde mouse ikonu yerine fotoğraf makinası gibi bir simge gelmesi gerekiyor. O durumda istediğiniz pencereye (dvd oynatıcısı) mouse ile gelip bir kez tıklayın. Resim otomatik olarak masaüstüne png formatında kaydedilecektir.
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
|
|