Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Mac kullanmak istermiydiniz???

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 03.06.2007   #1 (permalink)
cansurmeli

cansurmeli's Avatar

Yer: istanbul
Mac kullanmak istermiydiniz???

Merhaba.

Uzun süre Windows(98,XP) kullandıktan sonra artık Mac kullanıyorum.Tiger ile başladım ve gerçekten de çok memnunum.Windowslarda yaşadığım çoğu sorunu Maclerde yaşamadım.Hatta çok daha fazlasını aldım.Yani ben Macimden çok memnunum.Türkiye'de Apple Centerlar açıldığından beri Mac kullanımının arttığını biliyorum ama sizlerinde Mac üzerindeki düşüncelerinizi merak ediyorum.

"Kullanmayı düşünürmüsünüz?,Hiç kullandınız mı?,Kullandıysanız düşünceleriniz neler?" gibi sorulara ne cevap vereceğinizi merak ediyorum.Yani hedefim Mac'i her yönden eleştirmek.
cansurmeli şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 03.06.2007   #2 (permalink)
MGoktas

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17
Re: Mac kullanmak istermiydiniz???

1998'de aldığım ilk bilgisayarım Mac idi. Daha öncesinde babamın 91 yılında aldığı ilk bilgisayar da yine Mac idi. Halen Mac kullanıyorum.
Uzun süre hem Mac hem pc de kullandım. Benim için aslolan Mac'tir.
Geçenlerde satıyordum, formatlayıp götürdüm evden. Bir gün evde macsiz kaldım.
Ertesi gün geri getirdim vazgeçtim satmaktan
Mac'e geçeceklere tavsiye, bağımlılık yapar.

Gelelim eksiklerine...
-Pahalı. (Aslında parça kalitesine bakılırsa PC den ucuz)
-Windows'a karşı çok büyük artıları olmasına rağmen bir kaç can alıcı noktası eksik. Safari'den direk FTP desteği mesela benim için en önemli eksiklerinden birisi.
Başka da yok sanırım.
Virüs programına ihtiyaç yok.
Kilitlenmez, çökmez, ses çıkarmaz, ısınmaz, bozulmaz.
Aldığın gün aç, satacağın güne kadar açık dursun
MGoktas şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 03.06.2007   #3 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

artık osx işletim sistemini gelişkin pc'lerde ve laptop'larda çalıştırabiliyorsunuz...
Old 04.06.2007   #4 (permalink)
muhammetsevim

muhammetsevim's Avatar

Yer: Bochum

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
artık osx işletim sistemini gelişkin pc'lerde ve laptop'larda çalıştırabiliyorsunuz...
Hem yasal değil, hem de birçok eksikle çalışıyor diye biliyorum.. Kaldı ki işin can alıcı noktası sadece Mac OS X değil, hem donanım, hem yazılım ortaya Mac'i çıkarıyor...

Donanım kalitesine ve beraber gelenlere bakılırsa gelişmiş PC'lere göre pahalı değil bence...

Sistem alışkanlık yapıyor, Windows kullanmak adeta işkence haline geliyor. Bunun asıl nedeni de Mac OS X'te neredeyse tüm programların birbirlerine entegre olarak, gerçekten iyi bir şekilde çalışması.
Old 04.06.2007   #5 (permalink)
ajemix

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7

Uzun suredir Mac kullaniyorum. Bence cok abartildigini dusunuyorum. Hersey cok guzel mukemmel.
Fakat buz daginin gorunmeyen kismini ise su an en iyi Ethem Tolga yanitliyor diye dusunuyorum. Yakinda Mac OS X kalmayabilir. Apple artik pc sektorune dondu daha dogrusu Mac kalmadi, bunca sene yerden yere vurulan windows artik Mac tarafindan desteklenir hale geldi. Mac duygusu koreldi gitti. Apple ise Microsoftun bile yapmadigi seyi, cikardigi guncellemenin guncellemesinin guncellemesini guncelledi. Sebep su an icin Mac OS X e zaman ayirmamalari cunku iPhone ile mesguller. Hatta Leopar ekibi bile iPhone ekibine katildi, bu yuzden de Leopar gecikti. Diye uzayip gidiyor. Apple eski Apple degil.
ajemix şu an çevrimdışı  
Old 04.06.2007   #6 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Yakin donemde laptop umda MacOS kullanmaya basladim hem yeni bir kullanici olarak kabul edilebilirim, hem de yillarin windows kullanicisi olarak.

Ilk olarak en ciddi sorun internetteki yazilarin kalitesi. Nasil bir ayar yaparsaniz yapin Windows' taki anti-alias kalitesine yaklasamiyorsunuz. Cesitli browserlar ve ayarlar denedim maalesef olmuyor. Bunun yaninda kendi arabirimi super ve temiz. External monitorlerden bahsetmiyorum bile gene neye ayarlarsaniz ayarlayin dusuk anti-alias kalitesi var.

Bunun harici MacOS kullanilabilirlik adina super gene de mukemmel sacma yanlari var. Mesela her file menusunun in en ustte olmasi gibi. Bu kesinlikle kullanisli degil sadece sacma bir ozellik ve alisilmis o sekilde gidiyor diye dusunuyorum. Her menu hareketi icin mouse u taaa oraya goturmek sadece sacma, hele ki multi-monitor setuplarda tam sacmalik

Bunun yaninda bence MacOS en iyi yani kaliteli yazilimlar, Parallels, Quick Silver, Cord, Tunnel Blick ve daha bir cok parali parasiz yazilim. Oyun konusu ise sifir, gercek bir oyuncuysaniz MacOS hic bir ise yaramaz.

Benim gorusum su,
Eger ana isiniz bilgisayar degilse, bilgisayar hayatinizin yogun hobisi degilse ama bilgisayar ile takiliyorsaniz bence guzel. Mesela hic bir zaman masaustumde MacOS e gecmeyi dusunmuyorum ama keske MacOS programlarini Windows umda guzel bir sekilde calistirabilseydim bu guzel olur.

Ek olarka Vista Aero ya biraz detayli pluginler yazilarak hatta daha iyisi KDE ye yuklenerek basit sekilde MacOS arabiriminden daha guzel bir arabirimde elde edilebilir diye dusunuyor. Bu arada expose siddetli derecede zekice bir seymis. Herseyden ote her windows kullanicisinin bir tatmasi ve ogrenmesi gereken bir sey. Ama tabii ki mesela tasarimciysaniz Photoshop fireworks vs. hepsi gayet guzel calisiyor dolayisiyla gene mantikli ama atiyorum. Herkes programlar var vs. diyor programlar yok, windows a 1 milyon varsa macOs e 10 bin tane var. Bir de piyasadaki programlarin pekte iyi olmayan portlari var. Bir cogu da resmi degil bunun yaninda MacOS e ozel cok seksi yazilimlarda var dogrusu.
Old 04.06.2007   #7 (permalink)
bgul

Yer: İstanbul

Eger derdiniz arayuzse, Linux (Ubuntu) Gnome kurun, OSX'in sahip olmadigi bircok ozellik elinizin altinda olsun. Yok donanimsa, Mac'i ovmekten cok PC'nin donanimini oiusturan kisinin isini iyi yapamamasini elestiriyorsunuz bence. Ayrica Windows yuzunden olusan bir suru sorun da cabasi.

program eksikligi vs. bunlara katiliyorum. Ancak bu Mac'in ileri duzeye gecis asamasinda oldugu icin. Su an Mac, gunluk kullanicilar icin mukemmel durumda(ydi, Intel chipset'e gecmeden once, niye gectikleriyse ayri bir tartisma konusu). Internete girebiliyosunuz; mp3 dinliyosunuz; film izliyosunuz; office yazilimi mevcut; takilmiyor, sorun cikartmiyor, virus neyim yok... Bunun biraz ilerisine gidildiginde sorunlar olusmaya basliyor yavas yavas, text editor eksikligi bunlarin basinda mesela. EMACS bir yere kadar; ancak kani isinmayinca insanin olmuyor, olamiyor. Iste bu noktada Windows'un Mac hakkinda yaptigi reklam devreye giriyor ve soylenenlerin tek tek dogru oldugunu goruyorsunuz...

Son olarak da belirtmeliyim ki bu sorunlarin en buyuk sebebi Mac'in tekel olmaya calismasidir. Mac parcalarini sadece Mac uretir. Bu belki uyumluluk sorununu ortadan kaldiriyor ama gelisme acisindan oldukca kisitliyor. Mac'in Intel'e gecmesi bu politikanin degistirilmeye calistigi anlamina geliyo tabi... Ileride ne olur bilinmez.
bgul şu an çevrimdışı  
Old 04.06.2007   #8 (permalink)
wanadoo

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

Türkiye'de imac kullanan 2.kişinin kapı komşusu olmuş biri olarak evet Mac güzeldir ama her ne yaparsak yapayım ben windows gibi o hazzı alamadım, alamıyorum.belki ilk olarak Mac ile tanışsaydım bu fikrim değişirdi ama linux bile beni sarmadı pardus kurmuştum denedim, beğendim ama windows'suz yapamadım.
eğer işiniz sadece net olursa Mac ve linux işe yarar,fazlasıya görür ama oyun da oynarım derseniz malesef olmaz işte.
Herşeye rağmen Amerika'dan gelecek arkadaşıma da ibook siparişini verdim...
Old 04.06.2007   #9 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
bgul tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
program eksikligi vs. bunlara katiliyorum. Ancak bu Mac'in ileri duzeye gecis asamasinda oldugu icin. Su an Mac, gunluk kullanicilar icin mukemmel durumda(ydi, Intel chipset'e gecmeden once, niye gectikleriyse ayri bir tartisma konusu). Internete girebiliyosunuz; mp3 dinliyosunuz; film izliyosunuz; office yazilimi mevcut; takilmiyor, sorun cikartmiyor, virus neyim yok... Bunun biraz ilerisine gidildiginde sorunlar olusmaya basliyor yavas yavas, text editor eksikligi bunlarin basinda mesela. EMACS bir yere kadar; ancak kani isinmayinca insanin olmuyor, olamiyor. Iste bu noktada Windows'un Mac hakkinda yaptigi reklam devreye giriyor ve soylenenlerin tek tek dogru oldugunu goruyorsunuz...
Text edıtor olarak textmate isini gorecektir, parali ama bayagi gelismi.
Old 05.06.2007   #10 (permalink)
cok_yasa_kamil

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

aslında yeni nesil (intel'li olan) Mac'ler bence avantajlı. abim imac aldı, 3100 ytl miydi neydi. hem Mac kullanıyor, hem de PC. ki PC'nin performansı çoğu yeni bilgisayardan iyi (ekran kartı hariç ).
sözün özü, 1500 ytl verip Mac, 1500 ytl de pc alamayacağımızı varsayarsak 3000 ytl'ye 2 bilgisayar sahibi olmuş oluyoruz. olmuyor muyuz?
Yanıt

Etiketler
mac , kullanmak , istermiydiniz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql