|
|
#1 (permalink) |
|
Dizüstünü-TV bağlantısı ile film izle(yeme)mek
Yeni bir TV aldım. VGA kablosu ile bağlantı kurabileceğim bir TV'yi özellikle seçtim. bilgisayar ile TV arasında bağlantıyı kurdum. Filmi bilgisayardan çalıştırmak için herşeyi hazır hale getidim. Fakat filmi çalıştırdığımda, media player içerisinde filmin görünmesi gereken alan simsiyah, hiç bir görüntü yok. Bir film izlerken printscreen tusuna basarak resmi painte yapıstırdıgınızda nasıl windows film sahnesini kopyalayamıyorsa, tvde filmi aynı şekilde o alanı göstermiyor. Bu sorunu daha önce aynı laptopu bir lcd monitöre bağladığımda yaşamıştım. Biraz kurcalayayım derken tüm görüntüyü kaybedip vazgeçmiştim. Bu sorunu yaşayan veya nasıl çözebileceğimi bilen varmı? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Dizüstünü-TV bağlantısı ile film izle(yeme)mek
Baska bir player denedin mi? Sanirim bu Mediaplayer ozeldi.
Ek olarak iki monitor olarak mi tanittin yoksa mirror seklinde mi ? Iki monitorsa Media player i kapatip digerine goturup videoyu bastan acarsan calisabilir. Ikinci bsplayer gibi farkli bir player ile dene onun calisip calismadigini gor.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
overlay gördüğün bir yer varsa ayarlarda onu kapatmayı deneyebilirsin, yıllaar önce benzer bir problem yaşamıştım aklımda kalan şey bu kadar
|
|
|
#4 (permalink) |
|
media player'ın ayarlarından donanım hızlandırmasını kapatarak deneyebilir misiniz bir de.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Genelde böyle durumlarda sistem televizyonu otomatik olarak ikincil monitör yerine koyar. Birincil monitörü televizyon, ikincili de lap-top ekranı yaparsanız video televizyonda görünür ancak normal ekranda görünmez.
Nvidia ve ATI markalı ekran kartlarının en yeni sürücülerinde bunlar için özel ayarlar da mevcut. Örneğin ATI'nin "sinema" modunda televizyona sadece video görüntüsünü aktarma gibi daha iyi ve gelişmiş seçenekler vardı. Sürücü ayarlarına bakmayı deneyebilirsiniz bunun için. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler
Alıntı:
Dert ettiğimde yok hani. Nasılsa TV den izlemek istiyorum. Ama yine de sebebi hakkında ise ufak bir araştırma yaptıktan sonra, telif hakları ile karşılaştım. Telif hakları kapsamında koruma altında olan bir filmin birden fazla ekranda görüntülenemiyor(muş). Kesin bunun da bilmediğimiz bir arka kapısı vardır ya :) |
||
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!