Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Dizüstünü-TV bağlantısı ile film izle(yeme)mek

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 05.10.2007   #1 (permalink)

metsatöll's Avatar

Yer: Tallinn
Görsel: 9
Dizüstünü-TV bağlantısı ile film izle(yeme)mek

Yeni bir TV aldım. VGA kablosu ile bağlantı kurabileceğim bir TV'yi özellikle seçtim. bilgisayar ile TV arasında bağlantıyı kurdum. Filmi bilgisayardan çalıştırmak için herşeyi hazır hale getidim.

Fakat filmi çalıştırdığımda, media player içerisinde filmin görünmesi gereken alan simsiyah, hiç bir görüntü yok. Bir film izlerken printscreen tusuna basarak resmi painte yapıstırdıgınızda nasıl windows film sahnesini kopyalayamıyorsa, tvde filmi aynı şekilde o alanı göstermiyor.

Bu sorunu daha önce aynı laptopu bir lcd monitöre bağladığımda yaşamıştım. Biraz kurcalayayım derken tüm görüntüyü kaybedip vazgeçmiştim.

Bu sorunu yaşayan veya nasıl çözebileceğimi bilen varmı?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 05.10.2007   #2 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
Re: Dizüstünü-TV bağlantısı ile film izle(yeme)mek

Baska bir player denedin mi? Sanirim bu Mediaplayer ozeldi.

Ek olarak iki monitor olarak mi tanittin yoksa mirror seklinde mi ? Iki monitorsa Media player i kapatip digerine goturup videoyu bastan acarsan calisabilir. Ikinci bsplayer gibi farkli bir player ile dene onun calisip calismadigini gor.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 05.10.2007   #3 (permalink)
mow

Yer: İzmir

overlay gördüğün bir yer varsa ayarlarda onu kapatmayı deneyebilirsin, yıllaar önce benzer bir problem yaşamıştım aklımda kalan şey bu kadar
mow şu an çevrimdışı  
Old 05.10.2007   #4 (permalink)

Yer: İstanbul
Görsel: 5

media player'ın ayarlarından donanım hızlandırmasını kapatarak deneyebilir misiniz bir de.
Old 05.10.2007   #5 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8

Genelde böyle durumlarda sistem televizyonu otomatik olarak ikincil monitör yerine koyar. Birincil monitörü televizyon, ikincili de lap-top ekranı yaparsanız video televizyonda görünür ancak normal ekranda görünmez.

Nvidia ve ATI markalı ekran kartlarının en yeni sürücülerinde bunlar için özel ayarlar da mevcut. Örneğin ATI'nin "sinema" modunda televizyona sadece video görüntüsünü aktarma gibi daha iyi ve gelişmiş seçenekler vardı. Sürücü ayarlarına bakmayı deneyebilirsiniz bunun için.

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı  
Old 05.10.2007   #6 (permalink)

metsatöll's Avatar

Yer: Tallinn
Görsel: 9

Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler

Alıntı:
BYK tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Genelde böyle durumlarda sistem televizyonu otomatik olarak ikincil monitör yerine koyar. Birincil monitörü televizyon, ikincili de lap-top ekranı yaparsanız video televizyonda görünür ancak normal ekranda görünmez.
Aynen dediğiniz gibi. Display seçeneklerinden TV ikincil monitör olarak görünüyordu, birincil olarak atadıktan sonra bilgisayar görüntüsünü TV'den almayı başardım. Yalnız görüntüyü TV den alınca, bu defa bilgisayar ekranı filmi göstermemeye başladı.

Dert ettiğimde yok hani. Nasılsa TV den izlemek istiyorum. Ama yine de sebebi hakkında ise ufak bir araştırma yaptıktan sonra, telif hakları ile karşılaştım. Telif hakları kapsamında koruma altında olan bir filmin birden fazla ekranda görüntülenemiyor(muş). Kesin bunun da bilmediğimiz bir arka kapısı vardır ya :)
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

laptop tv

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 12:34.