|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Mac Pro'ya geçmek mi, iyi bir iş istasyonu almak mı?
merhaba, flash animasyonları TV'ye adapte etmemi, color correction, video edit gibi işlemleri düzenli yapmamı gerektirecek bir projeye başlamak üzereyim.Ayrıca, vektörel 3d render, ufak tefek 3d animasyonlar üzerinde çalışmam gerekiyor. Şu anki PC donanımım fena değil, 2gb ram, 3,01Ghz pentium ama bu işlemlerde beni sürekli yarı yolda bırakıyor, fena bıktırdı ![]() Kısaca özetlediğim bu işleri yapacak bir iş istasyonu almayı düşünüyordum ama bir yandan da sağdan soldan Mac Pro'ya yönlendiriliyorum.Artık, donanımdı, formattı, hataydı, kilitlenmeydi, yıllardır tepe binen bu sıkıntılardan feci usandığımdan büyülü Mac dünyası beni kollarına çekiyor.Ne yapacağımı bilemiyorum kısacası, yönlendirilmeye ihtiyacım var ![]() Mac Pro alsam, sorunsuz, paşa paşa bu işleri yapabilir miyim, yoksa her türlü yine bir gün donanımdı, yazılımdı problemler başlayacak mı? Teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Re: Mac Pro'ya geçmek mi, iyi bir iş istasyonu almak mı?
Alıntı:
Bunun haricinde benim tavsiyem zaten Mac olurdu
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
guncel urunler icin: http://www.hp.com/sbso/busproducts-workstations.html |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Başta mace geçiş için çok heves etmiş ve uğraşmış olsam da bir türlü alıştığım düzenden kurtulamadım ve geçiş başarısızlıkla sonuçlandı (17" macbookpro dolap içinde uyuyor) MacPro doğal olarak notebook modelleri ile kıyaslanamaz. Tek tavsiyem eğer bu geçişi yapacaksanız kullandığınız yazılımların mutlaka Mac muadillerini bulun ve gerekmedikçe windowsu açmayın macte. Öteki türlü kopamıyor, ufacık bir sıkışmada hemen alıştığınız düzene geçmeye çalışıyorsunuz. (en azından ben böyleydim)
Maddi açıdan bir sıkıntı oluşturmuyorsa Mac bence doğru seçim. (monitör konusuna katılmıyorum. O parayla 2 hatta 3 tane 22" samsung monitör alabilirsiniz. Hem Samsung kalitesi, hem daha geniş alan, hem de görüntüyse görüntü) |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Maddi açıdan sıkıntı doğuracak tabi ama artık kaçamayacağım bir noktaya geldim sanıyorum, o kısma katlanacağız. Mac'lere çok yabancı olduğum için sorum saçma olacak belki ama gerçekten Mac'e geçince hiç (ama hiç) sorun yaşamayacak mıyım? Üretim hatası donanım problemlerinden bahsetmiyorum tabi. Büyük ihtimalle, Windows kurmam zaten, yan tarafta bir de pC olacak zaten masada. Harici hard diskler Mac ve PC için farklı değil umarım, USB'den mevcut disklerimi kullanabilecek miyim? Monitör olarak da mevcut LaCie electron19blueIV ile devam edeceğim.Bunda da bir sorun olacağını sanmam, bu hafta Aplle mağazasına gidip danışacağım zaten ama sizin tecrübeleriniz çok önemli şu an. http://estore.apple.com.tr/cgi-bin/W...grup_id=211130 şu sayfada ürünler var, stokta yok görünüyor ama bilmiyorum artık. MacProQuad-Core 3.0GHz var ortada, 512MB Bellekli ATI Radeon X1900 XT olanı.Yukarıda bahsettiğim, video ve 3d render işleri için, bu kadar parayı verdiğime değecek bir performans alabilir miyim sizce? Şimdiki halime göre görece bir iyileşmeden bahsetmiyorum, geçmiş tecrübeler görece bir iyileşmenin yetersiz olduğun defalarca gösterdi bana. 512mbRam, PII makinadan, 2gbRam PIII makinaya geçip de eve gelince kullanımda zerre fark görmemiş bir insanım.Yani yapacağım değişim, alacağım makina nefes alır gibi yapabilmeli o işlemleri, bilemiyorum ne kadar mümkün. Kafam karışık yani ![]() Selamlar, |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!