Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Donanım/Hardware » Hp Pavilion Yükseltmek

Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.06.2008   #1 (permalink)
tuncau

tuncau's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
Hp Pavilion Yükseltmek

Merhaba,

Elimde bir adet HP Pavilion dv4000 bilgisayar var. Kendisi bir dv4289EA. Dizüstü bilgisayarlarda yükseltme (upgrade) nasıl yapılır bir fikrim yok, ama artık birşeyler yapmak istiyorum. Zira kendisi ile aramda duygusal bir bağ oluştu. Onu atmak istemiyorum. Yükseltme Nasıl yapılır? Nerede yapılır?

Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

tunca
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 07.06.2008   #2 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü
Re: Hp Pavilion Yükseltmek

Hdd ve Ram dışında birşey yükseltebileceğini düşünmüyorum. Zira ben de aynı dertten muzdaribim.
Maksimum 2 GB Ram olayı kötü bir olay. Yetmeyebiliyor bazen

HDD ni 7200 RPM lik bir hdd yapabilirsen ciddi bir performans artışı olacaktır. Fakat, piyasada 7200 IDE (PATA) 2.5 inch hdd yok. Bulabilirsen ve bana da bildirirsen çok güzel olur. Umarım hdd si SATA 'dır. Eğer sata ise, 7200 RPM lik hdd bulabilirsin kolayca.

Ram konusuna gelince dilediğin her yerden ram alabilirsin. Ben alırken 1 GB 'lik tek modüllerin bayi fiyatı 40 USD civarındaydı. Ram fiyatları şuan yerlerde sürünüyor. Son kullanıcı fiyatı 26,02 USD + KDV 'miş. (Bknz : http://www.hepsiburada.com/productde...ductid=bd81598)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.06.2008   #3 (permalink)
MGoktas

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17

Eski bir bilgisayara yapılan yatırımlar maalesef boşa yapılan harcamalar oluyor. Bence hiç masraf etmeyin derim, kullanabildiğiniz kadar daha kullanın ve yenisini alma yoluna bakın.
Gereksiz aldığım parçalar ve eklentiler yerine, makineyi zamanında satmış olsaydım, harcadığım parça parası ve makinenin parasıyla bile yenisini alabilirdim zamanında. Artık geçti, yaptığım ram, hd, kablo, şu, bu masrafları da yanıma kaldı.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Old 07.06.2008   #4 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Alıntı:
MGoktas tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Eski bir bilgisayara yapılan yatırımlar maalesef boşa yapılan harcamalar oluyor. Bence hiç masraf etmeyin derim, kullanabildiğiniz kadar daha kullanın ve yenisini alma yoluna bakın.
Gereksiz aldığım parçalar ve eklentiler yerine, makineyi zamanında satmış olsaydım, harcadığım parça parası ve makinenin parasıyla bile yenisini alabilirdim zamanında. Artık geçti, yaptığım ram, hd, kablo, şu, bu masrafları da yanıma kaldı.
Eski bilgisayarlar için bahsettiği konu geçerli olabilir. Çünkü 512 DDR ram, 1024 DDR2 den pahalı
Fakat, @tuncau 'nun makinası o kadar da eski bir makina değil.
Old 08.06.2008   #5 (permalink)
tuncau

tuncau's Avatar

Peki bu işlemler en güvenli şekilde nerede yaptırılır? Garantisi falan olacak şekilde?
Old 08.06.2008   #6 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Alıntı:
tuncau tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Peki bu işlemler en güvenli şekilde nerede yaptırılır? Garantisi falan olacak şekilde?
Elimden 8-10 tane notebook geçti tamamının hdd ve ram lerini kendim değiştirdim. Eliniz tornavida tutuyor, nereyi açmanız gerektiğini biliyor ve neyi nereye takacağınızı biliyorsanız garanti de herhangi bir problem çıkmaz.

Ne ASUS 'ta, ne ACER 'da, ne de PACKARD BELL 'de kendi değiştirdiğim ram veya hdd den ötürü garanti herhangi problem çıkarmadı.

Fakat, bu işlemleri yaparken cihaza zarar vermemelisiniz. Kısaca garanti şartlarına uymanız lazım. Bununla beraber notebook larda ram ve hdd yuvaları genelde kolay açılabilen yerlerdir (bir çoğunun arkasından ne olduğu bile yazıyor.)

Yine de kendinize güvenmiyorsanız. Güvenilir bir donanımcıya taktırabilirsiniz. Ram veya HDD için servise götürürseniz hem paranıza yazık hem de kaybedeceğiniz zamana
Old 09.06.2008   #7 (permalink)
tuncau

tuncau's Avatar

@fatihunal, bahsettiğim gibi bilgisayarımla aramda duygusal bir bağ olduğu için kendisine zarar vermekten korkarım. fakat bu bahsettiğin şeyleri yapabileceğime inanıyorum, az çok donanım tecrübeme güveniyorum.

buraya kadar ki ilgine çok teşekkür ederim. belli ki bir kaç soru daha kaldırabilecek bilgi/birikime sahipsin

1) Artan fan sesini ne yapabiliriz?

2) Orijinal DVD'yi bile tam ekran izlerken duraksamalar/dalgalanmalar yaşamaya başladım, sebebi ne olabilir?

3) Bana ram ve HDD tavsiye edebilir misin?

şimdiye kadar ki ve bundan sonraki ilgin için teşekkür ederim.
Old 09.06.2008   #8 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Alıntı:
tuncau tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
@fatihunal, bahsettiğim gibi bilgisayarımla aramda duygusal bir bağ olduğu için kendisine zarar vermekten korkarım. fakat bu bahsettiğin şeyleri yapabileceğime inanıyorum, az çok donanım tecrübeme güveniyorum.

buraya kadar ki ilgine çok teşekkür ederim. belli ki bir kaç soru daha kaldırabilecek bilgi/birikime sahipsin

1) Artan fan sesini ne yapabiliriz?

2) Orijinal DVD'yi bile tam ekran izlerken duraksamalar/dalgalanmalar yaşamaya başladım, sebebi ne olabilir?

3) Bana ram ve HDD tavsiye edebilir misin?

şimdiye kadar ki ve bundan sonraki ilgin için teşekkür ederim.
1-) Hiç fan problemim olmadı. Ancak, Bios güncellemesi ile önemli ölçüde giderilen birkaç fan problemli ASUS ve ACER notebooka denk geldim.

2-) Codec veya ekran kartı driver 'i ile ilgili olabilir. (Emin değilim. Sadece tahmin.)

3-) Ram Kingston, HDD olarak ta Western Digital tavsiye edebilirim. Samsung, Hitachi, IBM 'e kıyasla WD 'ler gerçekten çok performanslı çalışıyor. Fakat, dediğim gibi HDD IDE ise piyasada 7200 RPM HDD ler maalesef yok.
Old 09.06.2008   #9 (permalink)
tuncau

tuncau's Avatar

Merhaba,

Tekrar teşekkür ederim.

Fan ve görüntü sorunu ile ilgili HP Teknik Destek Birimi'nden gelen yanıtı aşağı yapıştırıyorum, aynı sorunla karşılaşanlara yardımcı olabilir.

Alıntı:
Isınma sorunu nedeniyle ekran kartınızın performansinda medya uygulamalarinda bir düşüş meydana gelebilmektedir. Bilgisayarınızın fan çıkışlarinin kapanmadiğina emin olunuz. Önemli bilgilerinizin yedeğini aldiktan sonra SP34600 Bios güncellemesini gerçekleştirebilirsiniz. Bios güncelleştirmesi sirasinda; adaptör fişi ve batarya dışındaki bütün kablo bağlantılarını (usb ve diğerleri dahil) çıkartınız. Bütün açık uygulamar kapalı iken (kablosuz yada internet bağlantıları dahil), antivirüs programinizi kapatiniz. Kablosuz ağ düğmesini pasif hale getiriniz. Bu dosyayı çalıştırıp yönergeleri takip ederek bios güncelleme işlemini tamamlayınız. İşlem sirasinda bilgisayari kapatmayiniz.
Yanıt

Etiketler
dv4000 , hp , pavilion , upgrade , yukseltme

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:07.