Zoque.Forum
»
bilgisayar donanimi icin öneri istegi
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bilgisayar donanimi icin öneri istegi
İş yerinden ayrılıp serbest çalışmak istiyorum. Rekabet ortamında yanlız olmamdan kaynaklanacak zorlukları örtebilecek güçlü bir bilgisayarım olsun istiyorum.
after effects, combustion ve maya ile 3d çalışmalar ve görsel efektler için çabuk sonuca gidebileceğim aşağıdaki üç sistem den hangisinden hız bakımndan doğru performans alırım. 3000 ila 5000 lira arasında bütçem var. birincisi, Mac pro çift xeon 2,8 mhz işlemci, 8GB ram.... İkincisi HP xw8600 System 2 Quad Core Xeon Processors (2x Intel Xeon CPU X5460 @ 2,8GHz) 8GB RAM Quadro FX xxx Graphics card ... Üçüncü sistem Tyan Thunder N4250QE 4 işlemci takılanbilen board üzerine 4 adet AMD opteron 8000 serisi (her bir işlemci 800 dolar) |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: bilgisayar donanimi icin öneri istegi
Ben hiçbiri diyorum. Yapcağınız masaüstü sayılabilecek işlemleri bir sunucu bilgisayara yaptırmanızda mana göremiyorum. Ha eğer en az 10-15 dakikalık animasyonları çizdirecekseniz(render) evet işe yarayabilir ama onun dışında çift kanal DDR2 ya da DDR3 4GB RAM'li bir bilgisayar, RAID ile çalışan en az 2 bağımsız yüksek hız ve kapasiteli sbit disk ve yanlarına Core2Duo ya da Core2Quad ailesinden üst seviye bir işlemci işinizi görecektir diye tahmin ediyorum. Eğer kullancağınız programlar günümüz ekran kartlarının gelişmiş özelliklerini kullanabiliyorsa bunun yanına yine üst seviye bir ekran kartı da şart olur elbette.
|
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!