Zoque.Forum
»
Kasa içindeki extra power kablosu
|
| Donanım/Hardware Donanım ile ilgili her türlü soru ya da karşılaştığınız probleme bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara/turkey
|
Kasa içindeki extra power kablosu
Slm. Benim öğrenmek istediğim kasa içinde cpu'ya 12 volt voltaj verenle aynı yapıda anakartın powerının yanına takılan bir kablo var. Anakarttada aynı giriş var. Bu kablo ne işe yarar takmadan bilgisayar çalışıyor takarsak ne faydası veya zararı olur. Teşekkurler.
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Kasa içindeki extra power kablosu
Eğer bahsettiğin kablo toplam 4 pine sahip bir kabloysa bunun takılı olması gerekir. Bu kablo yük altındayken işlemcinin ihtiyaç duyduğu ek enerji ihtiyacını karşılar. Eğer başka bir kablodan bahsediyorsan bir fotoğrafını çekip buraya koyarsan daha çok yardımcı olabilirim.
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Evet 4 pin kablodan bahsediyorum. Ama işlemcinin kablosu değil. Bu anakartın gücünü aldığı kablonun yanına takılıyor. Yani bende toplamda 2 adet 4 pin kablo var. Biri şu an işlemci için işlemcinin hemen yanındaki girişte takılı(zaten o olmadan bilgisayar açılmıyor), diğeride söylediğim gibi anakartın powerının yanında birleşik halde duruyor. Ben işlemciye fazla voltaj gider diye korktum o yüzden takmadım. Sanırım gerekli bir şey. Cevabınızı bekleyip öyle takacağım. İlginiz için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Fotoğraflar biraz kalitesiz ama iş görür sanırım. Bu arada taktım kabloyu
Fakat merakım daha önce bahsettiğiniz gibi cpunun istediği voltaj için mi bu kablo. Bu arada E8400 kullanıyorum. 3.6 overclocklu çalışıyor. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Bu kablo normalde anakarta takılan geniş sokete bağlı durur. Ayrılabilir olmasının sebebi güç kaynağınızın hem eski 20+4 pin ATX anakartlarla hem de yeni 24+4 pin anakartlarla uyumlu olamsından kaynaklanıyor. MUTLAKA takılı dursun çünkü anakartın stabil çalışması için gerekli
![]() Not: Hayır CPU için gerekli asıl kablo anakart üzerinde farklı bir yuvaya ayrıca takılan 4 pinli bağımsız kare soketli kablo. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!