Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Dönence » Şebnem Ferah albümü hakkında

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 24.10.2001   #1 (permalink)
turkinterneti

Şebnem Ferah albümü hakkında

selam arkadaşlar.
şebnem ferah albümü alan varmı veya mp3leri dinleme şansı olan varmı.
ben burda hemen kısaca kendi düşüncemi aktarmak istedim.
sanırım şebnem ferah 1. albümünden sonra yeniden aynı çizgiye dönme kararı aldı.bencede gerekliydi çünkü ilk albümündeki o ağır tad o yumuşak ağrı bence mükemmeldi.
2. albümde acı günlerine yakın tarzda bir albüm hazırlayarak sanırım o günlerin acısını çıkardı.
ama son albümü gerçekten ilk albümüne yakın ama yinede tarz olarak biraz farklı.
belkide şebnem ferah gerçekten yurt dışında geçirdği zamanda çok ve boş vakit harcamayarak gerçekten kaliteli bir albümü imza attı.
biraz konuşmamda hatalar olabilir.ama tam bir şebnem ferah hayranı olunca insan ve onun hakkında konuşmaya gelince fazla da söz söylenmemesi gerekiyor ama bende bu kadar söyleyebiliyorum.
albümdeki en can alıcı şarkısı sigara ve aşk.
sözleri ve müzüğü kendisi yazmasıda albüme farklı bir hava katmış.
aslında bu albümü diğerlerinden ayıran en büyük özellik ilk albümdeki takım arkadaşları diyorum iskender paydaşın eksikliği.
ama ne olursa olsun hepimizi kaliteli bir albüm bekliyor buna emin olabilirsiniz.

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.10.2001   #2 (permalink)

Coach's Avatar

Yer: istanbul
Albümü ilk aldığım zaman büyük bir hayal kırıklığına uğradım diyebilirim.. Yaklaşık on - onbeş gün önce radyolarda gezinirken bir bayan sanatçı Yemen Türküsü'nü söylüyordu. Bu kim, bu kim derken yine o buğulu ses dedim kendimce. Şebnem Ferah'ın taaa.. kendisiydi.. O kadar etkilenmiştim ki hemen koştum kaseti aldım... ama malesef Yemen Türküsü'ne kasette yer verilmemiş. Tüm hevesim kursağımda kaldı.. Kısmet değilmiş.. Ama daha sonradan CD'de yemen türküsünün olduğunu öğrendim.. (Geç kalmıştım..)
Sebnem Ferah iki buçuk sene aradan sonra tekrar döndü.Albumun geri kalan parçaları mükemmel olmuş. PERDELER adlı şarkı iki farklı şekilde düzenlenmiş. Bu düzenlemelerden biri APOCALYPTICA 'ya ait. (Metallica şarkılarını çelloyla yorumlamalarıyla ünlenmiş finli grup )

En güzel şarkılar bence Sigara, Sil Baştan ve Perdeler.. ve tabiki Yemen Türküsü
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.10.2001   #3 (permalink)
turkinterneti

evet yemende haklısın

coach bende sana yemen türküsünde katılıyorum.gerçekten çok güzel yorumuyor.sanırım 1. kaseti çıktığında star da konuk olmuştu o zaman gitarı elinde şarkılar söylüyordu o deri kıyafeti üzerinde ve o zaman yemen türküsünü söylemişti.ve bende o zaman mest oldum.

sanırım 4. albümü turk sanat müziği olur biliyosun bu konuda deneyimi var ustalarla muzeyyan senar ile çok iyi bir çalışma yapmışlardır.tabiki ummak kalıyor.

Old 26.10.2001   #4 (permalink)

Stranger's Avatar

Yer: istanbul-sakarya
bence...

bence bu album biraz aceleye gelmis "gunaydın sevgilim ve "sil baştan" digerlerine gore daha kotu olmus..Perderler,Korkarak Yasıyorsan,Sigara guzel olmuş diyebilirim ama album kapağı cok kotu olmus...Biraz amatorce geldi bana...fotograf seçimi daha iyi olabilirdi..
Stranger şu an çevrimdışı  
Old 26.10.2001   #5 (permalink)

Coach's Avatar

"Albüm aceleye gelmiş" fikrine katılmıyorum.. Tam tersine özene bözene hazırlanmış bir albüm. Kapak tasarımına gelince belki öntaraftaki resim için haklı olabilirsin ama tasarım çok güzel olmuş, iltifatı fazlasıyla hakediyor.
"Günaydın Sevgilim" şarkısına ben de ısınamadım. Ama kötü bir şarkı değil. Belki bizden kaynaklanıyor ama "Sil Baştan" için aynı şeyleri düşünmüyorum. Tabii zevkler tartışılmaz...
"sil baştan başlamak gerek bazen, hayatı sıfırlamak"
Alıntı:
sanırım 1. kaseti çıktığında star da konuk olmuştu o zaman gitarı elinde şarkılar söylüyordu o deri kıyafeti üzerinde ve o zaman yemen türküsünü söylemişti.ve bende o zaman mest oldum.
O zamanlar Şebnem Ferah pek dikkatimi çekmiyordu. Ama o programı hatırlıyorum. Bence biraz acemilik vardı üzerinde. Belki de canlı yayın olduğundan kötü söylemişti. Diye düşünüyorum. Şimdi de onun acısını son albümde fazlasıyla çıkartmış.
Old 27.10.2001   #6 (permalink)

pixage's Avatar

Görsel: 3
küçük bir ekleme (yemen türküsü hakkında)

Gerçektende Yemen türküsünü şu ana kadar şebnem ferah gibi güzel yorumluyan biri ile karşılaşmadım (insan birine hayran olunca böyle gözleri kör oluveriyor ) Ama onun kadar kötü yorumlayanınıda görmemiştim. Bu olay yanlış hatırlamıyorsam ikinici albümünün çıktığı ilk ay içerisinde bir dönemde okan bayülgenin zaga programına konuk olduğu gece gerçekleşmişti. Gripten daha yeni kurtulmuştu ve genelde tercih ettiği şekilde en sevdiği türkü olan yemen türküsünü yorumlamaya çalıştı. Sonuç berbattı ben bu şebnem ferah olamaz demiştim ve ogünden beri şebnem ferahtan yemen türküsünün stüdyo kaydını bekliyordum. Ve sonuç mükemmel.
Albümde genel anlamda çok iyi ve daha önceki iki albüme göre arka plandaki asların (iskender paydaş ve tarkan gözübüyük) değişmiş olduğu önemli biçimde hissediliyor. Ve son olarak Perdeler(apocalyptica vers.) son derece başarılı ama sanki parça şebnemin değilde apocaliypticanımış gibi ...
(Dimi ortak )
pixage şu an çevrimdışı  
Old 28.03.2002   #7 (permalink)
Şeßoist

Şeßnem Ferah Rulz...

Old 27.06.2002   #8 (permalink)

Yer: Ankara
Çok güzel olmuş albüm özellikle Perdeler-2 yorumu cok iyi
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

hakkinda , albumu , ferah , s ebnem

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 06:51.