|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Şiir Nasıl Yazılır?
Eğer ilham nerede geliyor belli olmuyor, yolda, otobüste, arabada, uyurken, yemek yerken, vs. derseniz, yanınızda daima bir not defteri ve bir kalem gezdirmenizde fayda var, tartışma almış yürümüş, ben ilk mesajlara yönelik yazdım bunu.
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Şiir Yazmak...
Hiç öyle -Hadi şiir yazayım bugün- dediğim olmamıştır. Aklıma bir şeyler gelmeli önce. Durduk yere yani..
Genelde balkonda son sigaramı içerken gelir aklıma şiir yazmak. Sonra odama girip bir iki ufak cümleyi notpad'e yazarım. Gerisi de gelir zaten. Olmadık yerlerde aklıma gelenler ise Nokia tutar hafızasında. [Connecting people edecek de karşıdaki arkadaş artık kapsama ve mide kaldırma alanı dışında...]
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Siir, durun bir ilham gelsin yazip geleyim tarzi birsey degildir.
Siir'i siz degil, sizin ruh haliniz yazar.Bir de yazdiginiz hersey siir olmasa da, bir yerden oyle siritir ki siz bazi cumleleri dizdiginizde, dusunemeyeceginiz kadar guzel bir siir cikar.Ornegin dilediginizce bir duz yazi yazin.Kafiye, devrik cumle vs.farketmez.Sonra bunu alin ve icinden siir cikarmayi deneyin kucuk eklentilerle, yazabildiginizi goreceksiniz.
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
öncelikle edebi bir eser yaratmak için çok iyi türkçe bilmeniz gerekiyor. ben yaklaşık 9 senedir yazıyorum fakat kendimi iyi bulmuyorum.
ilham genelde gece uyumadan önce düşünürken bir anda beynime satır satır geliyor. senin gibi erteliyorum fakat hakikat onu o anda kaleme almaktır. çünkü erteleyip yazmaya karar verdiğimde kulağıma satırları fısıldayan peri ne yazık ki olmuyor. yazacağın konu aklında oluyor şüphesiz lakin cümleler o geceki gibi büyülü olmuyor. bilgisayarın başında asla yazı yazamam (ben düz yazı yazıyorum, şiirden hiç anlamam hiç de yazmadım, okumam da...). bir kadeh şarap, bir sigara, bir sezen aksu; o anda perim de muhakkak yanımda olur...
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Bir kısımına katılıyorum
çok uzun zaman önce vapurda bir şairle tanıştım.."şiir yazmak rüya görmek gibidir" dedi ve "kimseye sen yanlış rüya görmüşsün diyemeyiz" diye bitirdi..
şiir şöyle yazılır böyle yazılır demeyelim..insanların rüyalarını ellemeyelim..
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Guzel bir uyak sozlugum(soz yayinlari) var aciyorum , seciyorum, basini da atiyorum bi suru siir yaziyorum.. Okuyorum cope atiyorum.
Ama bazen gece yarisi elim kagit kalem ariyor yaziyorum, yaziyorum, siir mi baska birsey mi bilmem ama sabah kalktigimda genelde hicbir sey anlamiyorum yazdiklarimdan. Bir iki hafta icinde bazi anlamlar olusmaya basliyor. Hissedemedigim icin anlamaya calisyorum herhalde yazdigim andakileri. Baktim olmayacak ayni cope atiyorum yazdiklarimi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!