Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kültür ve Sanat » Edebiyat » Kitap Tanıtım Sitesi ? Kitap Blog

Edebiyat Şiir, kitap, okuma önerileri; kendinize ait çalışmalara da yer verip sevdiğiniz kısa hikayeler üzerinde tartışabilirsiniz. İmza günleri, online okuma kaynakları, rastlanılan güzel yazılara, kritikleri ile birlikte bu bölüm içinde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 22.12.2004   #21 (permalink)
stalker

stalker's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Kitap Tanıtım Sitesi ? Kitap Blog

http://www.bookcrossing.org/

böyle birşey var, ben üyeyim ama Istanbul'dan hiç aktif üye olmadığı için olayın lezzetini kavrayamıyorum. Bu fikri uygularsınız belki?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.12.2004   #22 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
stalker tarafından gönderilen mesaj:
http://www.bookcrossing.org/

böyle birşey var, ben üyeyim ama Istanbul'dan hiç aktif üye olmadığı için olayın lezzetini kavrayamıyorum. Bu fikri uygularsınız belki?
bookcrossing tadı bence de iyi, şahsen bir adım sonrası için ona güzel olarak bakıyorum. Önce yeterli bir kitleye uğraşmak lazım yoksa daha aktif olmadan tümden güme gitmiş olur.

Ama bence de iyi fikir, ek olarak siteye bir kaç ufak şey daha ekliyorum. Şu an kim ne okuyor vs. gibi
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 22.12.2004   #23 (permalink)
La Haine

Yer: istanbul

biraz geç kalmışım konuya ama,
avcıtoplayıcı var..
Old 22.12.2004   #24 (permalink)
freeblue

freeblue's Avatar

Esasında yayınevlerine böyle bir konu çıtlatırsa üyelere bedava kitap gibi enteresan kampanyalar ayın yorumuna şu kitap gönderildi işte bestsellerler vs. gibi aksiyonlarda olabilir. Yazar tanıtımı ve roportaj gibi aksiyonlarda zamanla oluşturulabilir şu anda site açılmadan bi kitlenin onayını almış durumda sanırım bu arkadaşların yarısı tanıtıma destek verse başbakanlık bile konu üzerine eğilecektir. buna ilaveten çeşitli kuruluşların kitap al oku git getir gibi servisleri o tür servislere web üserinden bi çözüm sunularak olayın vıçığı cıkartılabilir. vs..
Old 22.12.2004   #25 (permalink)
maestro

Öncelikle gayet güzel bir fikir ve şu ana kadar güzel de ilerliyor tebrik ederim.

Yayınevlerine danışmadan önce sitenin belli bir zaman geçirip zoque dışından da gelen belli bir kitle oluşturmasını şiddetle öneriyorum. Bu tip anlaşmalarda çoğu kez projelerin önemsiz kaldığını ve kuruluşların hazır altyapı görmek istediğini biliyorum. Maalesef Türkiye henüz o derece girişim destekleyen bir ülke değil, o yüzden bu konu için adımların doğru atılması gerektiğini, özellikle heveslerin kırılmaması için, gerekli görüyorum.

Bookcrossing benim de burası için beklediğim bir olaydı, belli bir zaman geçince bu da yapılabilir çok da güzel olur.

Son olarak isim konusuna biraz takıldım. Tamam oku-yorum güzel bir kelime oyunu, burada da çılgın bir marka yaratmıyor içeriği ön plana çıkarıyoruz, ama bence 1 hafta uğraşıp siteye kimlik kazandıracak bir isim bulmak varken; ısrarla bitmek bilmeyen bu konuyu açıklayan cins isim furyasına katılmak yanlış bir seçim. İlla Google, Heyo, Zako gibi şeyler koymamız gerekmiyor, anlamlı kelimeler kullansak bile okumakla ilgili bu kadar direk isimlerden kaçınılmalı diye düşünüyorum.
maestro şu an çevrimdışı  
Old 26.12.2004   #26 (permalink)
maver

maver's Avatar

Yer: Istanbul
Görsel: 3

Bu tarz bir fikrin gelismesi icin cesitli okur kitlelerinden insanlara ihtiyac var, yorumlayan insanlarin yorumu neye göre olacak.. yorum yapacak kimseleri neye göre sececeksiniz.

Popüler kitaplari yorumlasaniz zaten kimseye faydasi olmaz sitenin.

Bunlar bence fikrin dogmasindan cok daha önemli seyler.

Benim kafamin almadigi birsey daha var; benim okudugum bir kitabi böyle bir siteye aktarmamin (yorumlamamin) bana (veya bir baskasina) ne gibi bir faydasi olacak. (dar bir yaklasim gibi görülebilir)

Bu seye benzedi biraz; sahaflari internete aktarma fikrine.. (bir zamanlar yapmayi dusundugumuz sey)

Old 27.12.2004   #27 (permalink)
enemy

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

Alıntı:
malina tarafından gönderilen mesaj:
Belki bu projeyi biraz daha geliştirmen iyi olabilir. Bizim devamını getirmediğimiz çalışmaları anlatayım.

İlk düşüncemiz kendi aramızda kitap değişimi yapacağımız ödünç kitap sistemiydi. Zaten birbirini tanıyan insanlar söz konusuydu. 1-2 haftada bir belli semtlere gidip kitap götürecek bir eleman da vardı. Dar bir grup içinde devam etti, kitapları takip için yaptığım site taslağını bile nete koymadım.

Diğer proje ise kitap tanıtımlarını yazmak (bir anlamda reklamını yapmak) için yayınevlerinden bedava kitap almaktı. Bunu biraz yaptık da, ama esas ilgilenen arkadaş askere gidince ara verildi.

Şimdi sen bunların tümünü birleştiren bir şey yapabilirsin. Kitap tanıtımı yapanların bir kısmı, okuyacakları kitaplara para vermemiş olurlar, üyelerden uygun olanları da bundan yararlanabilir, hatta bu kitaplar belli süre sonra ihtiyacı olan okullara gönderilebilir.
Merhaba,

Odunc kitap degis tokusu yapan, kitapdostu.org diye bir site vardi(Waybackmachine) 5000 kadar uye vardi kapanmadan once, cokta guzel alisverisler yasaniyordu.

Ikincisi; Kitaplarin yorumlari degilde, daha cok arka kapaktaki kisa tanitimlari(@malinanin dedigi gibi) yazilirsa, daha faydali olur. Ancak, kitabiyat.com ve kitapalemi.com'da bu konuda odukca basarililar(bence) -ki kitap alacagim zaman sikca bakarim-

Ucuncusu; Bana kalirsa, herhangi bir yayinevine boyle bir sistem verilerek, onlarin bu isle ilgilenmeleri daha iyi olur. Tecrube ile sabittir, "Icerik konusunda yardim edelim" diyerek, bir sure sonra sikilan yada, boyle seyleri hic yapmayan kisilerle karsilastim. Bu sebeple diyorum ki; Marifet boyle bir siteyi yapmak degil, guncel tutabilmektir.

Not: Lutfen yanlis anlasilmasin. Hic kimseye dokundurma yapmak istemedim. Sadece, "icerik saglamak" ciddi bir is. Ozellikle kitap konusund icerik saglayacak kisilerin, daha bir kitap kurdu olmalari gerekmektedir. Yoksa 100 kitap ile boyle bir site acmanin hicbir mantigi yoktur bence. Kullanim, altyapi, tasarim, kullanislik ne kadar iyi olursa olsun, edebi sitelerde asil amac istisnasiz, guclu ve kaliteli icerik. Ben boyle dusunuyorum, farkli dusunenler icin birsey diyemem ama, @malina'nin dedigi gibi olacaksa, "yardim ederim" diyen herkes 1,5,10 degil, 200-300 kitap ve tanitimini ekleyecekse, 3000-4000 kitap tanitimli, iyi bir site lazimdir, is yapardir.
Old 27.12.2004   #28 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Konu ilginç bir noktaya gelmiş birincisi;

Kitapların popüler olup olmaması umrumda değil, eğer sitedeki bir yazar o kitabı okuyorsa daha önceden 1 milyo kişide yorumlamış olsa da bence bir daha yorumlamasında bir sorun yok, kilit nokta gerçek okuyucunun gerçekten vakit harcayıp okuduğu eseri gerçek bir dille anlatması.

yoksa fragman gösterip sinema eleştirisi yapan müzik kanallarında tuhaf programlar gibi olam niyeti yok.

İkinci olarak yayınevleri ile hiç bir ilişkiyi girme gibi bir düşünce de yok, olursa güzel olur ama gereksizdir. Biz kitap okuyacağız ve okudğumuz hakkında fikrimizi yazacağız. Yayınevi içerik üretse falan olmaz, çünkü saçma içerik ürettiklerini herkes biliyor. Ancak şöyle bir illişki olabilir ki yayınevi kitap desteği verir, sponsor olur vs. Sitede de reklamı olur yada her kitabın satın alması sayfası olur ve o yayınevi/site vs. ye gider gibi.

Üçüncüsü 100 kitap bence süper bir oran, Sonuçta bir referans sitesi yapma niyeti yok, gelecek adamın da fikrinin şu olmasını bekliyorum ve o fikre istinaden bunu öne sürdüm. "Acaba ne okusam, veya piyasada neler var ? vs." , Şunu omuyacağım ama nasıl acaba sorusuna cevap bulsa harika olur ama bu inanılmaz bir arşiv demek bu belki zamanla olacak olsa da şuna buna girişmek veya iddia etmek saçma olur.

Şahsen kitap arkası okumak istesem Amazon.com u açmam yeter binlerce kitabın arkası hatta içi var, bir de üstüne müşteri yorumları var.

Yegane konunun güncellik ve içerik olduğu konusunda bende hemfikirim zaten bu yüzden kafamdaki şeyler gerçekçi. 30 kişi gibi bir oran + Herkes ayda en az bir kitap hakkında yazsın ki herkesin ayda bir kitap bitirdiğini varsaymamız hiç uçuk değil bir çoğumuzun en az 3 kitap bitirdiğine eminim. Dolayısıyla hergün yeni bir kitap yazısı çıksa süper, daha ne isteyelim. Bunun yanın kitap okuyan insanların kendi blogları gibi bir kaç ufak siteyi ekstradan canlı tutabilecek aparatıda yerleştiriyorum.

kitap takası konusu çok önemli benim de çok eskiden beridir aklımda olan bir olay, buda başlatılabilir ancak belli bir vakitten sonra girilebilecek bir olay olduğunu düşünüyorum. En azından ziyaret tanınma ve belli bir üye sayısından sonra ek bir hareket tadında.

Alıntı:
Benim kafamin almadigi birsey daha var; benim okudugum bir kitabi böyle bir siteye aktarmamin (yorumlamamin) bana (veya bir baskasina) ne gibi bir faydasi olacak. (dar bir yaklasim gibi görülebilir)
hakikaten dar bir yaklaşım, biğrincisi kendini ifade bir çok anlamda, ikincisi başkası açısından kitabın yeri konumu belki de anlatmak istenenler ve anlananlar, üçüncüsü ve esası "şimdi ne okusam" sorusunun cevabı ek olarak teknik kitaplarda olacalar ki bunlar da direk bu kitap vaadettiğini yerine geitriyor mu sorusunun cevabı. Ben her zaman %70 olarak eş dost önerisi ile kitap okurum, sevdiğim ve kültürünü bildiğim adamların kendi okuduğu ve önerdiği kitaplar.

Bu şekilde okuyup da beğenmediğim çok az kitap var onun harici atarak deneme yaparım, Kızıl Nehirler ilk çıktığından tamamen tesadüfi elime geçmişti inanılmaz bir şans, bunun yanında sesler, mor, kara ev küllen boktan kitaplardı ve tamamen benim için vakit kaybıydı diyebilirim.

Bu olayı da bu site ile bir noktada çözümleyeceğiz.

Bu konuda çok açık olduğu belli herkes bu dertten müzdaripmiş site ileride genişleyebilir ama realistik olmak çok mantıklı, herkes işinde gücünde, bunun sadece keyif işi olmasını istiyorum.

Alıntı:
200-300 kitap ve tanitimini ekleyecekse
herkesten böyle bir şey beklemek imkansız bence, herşeyden öte bir kişinin günde bir kitaptan fazla yazı yazabileceğini sanmıyorum (bir kitap yorumlamak gerçekten çok zor iş, sitede zaten bu iyi kitaptır kesin okuyun yazmayacağız) bir kişinin 300 kitap yorumlaması demek kişinin daha öcneden yorumlamaya değer 300 kitap okuması + bir yıl boyunca günde 4 sa. measiden bu iş ile uğraşması gerekiyor.

çok uzun oldu...

Son not : Bu aralar e-maillarıma bakamıyorum, konu ile ilgili de maillar var cevaplayamadıklarımm kusuruma bakmasın.

İkinci not : Logoyu hazırladım, @holydreamer ın destekleri ile bir dizi isim bulduk, 5 tane kadar domain ismini aldım, ASP Programlama ve db tasarımına da başlandı.
Old 27.12.2004   #29 (permalink)
sahip

sahip's Avatar

Yer: istanbul

var ya supersin ...
harika bir iş olacak bu site bana öyle geliyor.
sahip şu an çevrimdışı  
Old 27.12.2004   #30 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Yarım kalmış 2 ciddi roman çalışmam var. İnanın birini yazmam 3 yılımı aldı, diğerini yazmam ise 1986 dan beri sürdüğüne göre ve bitmediğine göre bu iş çok emek istiyor.

Dolayısı ile bir kitabı eleştirmekte emek istiyor. Bakın Ulysess bir kaç yıl öncesine kadar Türkçe'ye çevrilemiyordu. Çünkü öyle yüklü bir kitap ki babayiğit olmak lazım. Nevzat ERKMEN çevirisi ile ödül de aldı. Kitabın yaptığı göndermeler yüzünden ciltler yazıldı. Eğer dolu bir gözle okumamışsanız, altyapınız yoksa bu kitap ne ifade eder?

Üstelik herkes farklı bir yorumla yeniden yaratır kitabı. Kitap okuyucuların kafasında yaşanır. Benzer bir tartışmayı Kelebek Etkisi filminde yaşamıştık.

Dolayısı ile en keyifli işlerimden biri aynı kitabı okumuş bir başkasıyla kitabı konuşmaktır. Karşımdakinin yorumları benim için aynı dağa bakıp resim yapan şiir okuyan hatta ağlayan insanla sıkılan insanın duyguları kadar ilginçtir. Kitap sırtları ticari, kitap eleştirilerinin pek çoğu ya çok züppece ya çok abartılı oluyor.

Ferruh devam diyorum, elini çabuk tut. Dan 1 olmak istiyorum.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
blog , sitesi , tanitim , kitap

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda