Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Elektronik İş Fikirleri » Web Tabanlı Destek Ürünü - Servis Tabanlı Paket Ürün

Elektronik İş Fikirleri Bu bölüm fark edilmiş bir potansiyeli hayata geçirilmek üzere adlandırılarak, tanımlanmasını sağlayan bölümdür. Özet ile bir iş fikrinin; adını, tanımını, amaçını, potansiyeli, muhtemel zorluklarına ait bilgiler tanımlanır.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 16.10.2007   #1 (permalink)
kuduk

Yer: Ankara
Web Tabanlı Destek Ürünü - Servis Tabanlı Paket Ürün

Ad: web Destek

Tanım: İnternet kullanıcılarının bir web sitesini ziyareti esnasında; web sitesinin amacına uygun olarak interaktif şekilde kullanıcılar ile site yönetimi arasında ilişki kurmayı sağlayan hizmet ve programdır.

Açıklama
Küçük, orta veya büyük ölçekli işletmelerin bir web sitesine ihtiyaç duyduğu bilinmekte. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler bu web sitelerinin nasıl kendilerine fayda sağlayacağı konusunda geçerli kuşkuya sahipler. Halen kobiler için web sitelerinin ticari bir araç (ya da pazar) olarak kullanıldığını söylemek oldukça güç. Kobilere ve ya işletmelere ait siteler üretilen ürün veya servisleri kullanıcılara sunuyorlar fakat bu sunum tek taraflı ve kullanıcının etkileşimine ancak web sitesinin tasarımı ile açık. Özellikle ülkemiz internet kullanıcısı profiline baktığımızda internet üzerinden alışverişlerde, web sitelerinin alışveriş sepetleri dolsa bile bunlar satış olarak sonlanmamakta. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve internet kullanıcısını öncelikle alım konusunda cesaretlendirmek, satış konusunda bilgilendirmek ve ürün konundaki sorularını cevaplamak üzere web sitelerinde bir chat modülü ile destek sağlanması öngörülmektedir. Bu sağlanacka destek her bir kullanıcı için özelleşmiş olacaktır. Destek hizmetinin profesyonel olarak sağlanması bu iş fikrinin içindedir.

Nasıl çalışır?
1. site sahibi sitesinde sağlanacak olan hizmet konusunda bilgilendirilir.
2. Bu hizmet site sahibinin sağlayacağı destek olabileceği gibi profesyonel olarak da bizzat da verilebilir.
3. Destek site sahibinden değil bizzat verilecek ise siteyi ziyaret eden müşterinin soracağı sorulara içeren bir form site sahibine doldurulur.
4. Bu form bizzat verilecek desteği sağlayacak çalışanlara uygun eğitim programı ile aktarılır.
5. Hizmet için aylık paket ücretlendirme yapılır.
6. Ücretlendirme ile site sahibine desteği sağlamak üzere hazırlanan kod bloğunu sitesinin uygun yerine yerleştirmesi belirtilir.
7. Aylık olarak sağlanan destek ve belirlenen ürünün içermiş olduğu analizler site sahibinin erişeceği web sayfasına aktarılır.

Motivasyon
web siteleri ile ticari iş akışı arasındaki delta: web siteleri ancak yetişmiş ve kararlı müşterilere yönelik bir pazarlama aracıdır.
İnternet kullanıcısı profili: Ülkemiz internet kullanıcısı yeniliğe açık genç bir kuşak tarafından temsil edilmektedir.
Sıcakkanlılık: Türk insanı mekanik etkileşimlerden çok bireysel tercihlerinin özelleşmiliğini dikkate alır.

Riskler
1. Pazarlama eksikliği: Servis esaslı bu hizmetin ciddi bir pazarlama stratejisi ile gerekirse doğrudan site sahiplerine sunulması gerekir.
2. Muğlak ürün tanımı: Muhtemelen ürün reklam ajanslarının pastasına uzanan bir sinek olarak algılanacaktır.

Benzer Ürünler
http://live-chat-support-software-re...enreviews.com/

Paylaşım: Bu iş fikri yazar aittir. Yakın zamanda bu forum içinde "Fikir Geliştirme Ateşleyicisi" altında gerçekleştirici ve katılımcı talebine açılacaktır.
kuduk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.10.2007   #2 (permalink)
aspcibertan

Yer: KOCAELİ
Re: Web Tabanlı Destek Ürünü - Servis Tabanlı Paket Ürün

küçük ve orta kobileri hedeflemeniz mantıklı fakat dediğiniz gibi web sitelerine uzak duruyorlar. küçük ve orta kobileri nasıl çekmeyi planlıyorsunuz?
aspcibertan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.10.2007   #3 (permalink)
kuduk

Alıntı:
aspcibertan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
küçük ve orta kobileri hedeflemeniz mantıklı fakat dediğiniz gibi web sitelerine uzak duruyorlar. küçük ve orta kobileri nasıl çekmeyi planlıyorsunuz?
web sitesi var olanların hedef kitle olacağını öngörüyorum. henüz web sitesi olmayıp böyle bir ihtiyacın oluşturulması daha sistematik bir pazarlama sürecini gerektirecektir. Bu nedenle var ola web sitelerinin bu ürün ile desteklenmesi amaçlanmaktadır.

fakat sorunuzu (kobilere web siteleri nasıl pazarlanır?) bir başlıkta konu ederseniz daha ayrıntılı bir çalışmayı o başlığa ekleyebilirim.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 16.10.2007   #4 (permalink)
aspcibertan

Yer: KOCAELİ

yalnız web sitesi olanlar ya masrafa ne gerek var yahu diyerek uzak durabilir diye düşünüyorum. tipik küçük&orta işletme birkaç sene önce çalıştığım bir bilgisayar firması için sistem yazıp böyle bir tepki almıştım

ücretsiz deneme sürümü(belli bir süre full kullanım) verebilmeniz iyi bir uygulama olmasını sağlar diye düşünüyorum.

iyi çalışmalar.
aspcibertan şu an çevrimdışı  
Old 16.10.2007   #5 (permalink)
kuduk

Alıntı:
aspcibertan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
yalnız web sitesi olanlar ya masrafa ne gerek var yahu diyerek uzak durabilir diye düşünüyorum. tipik küçük&orta işletme birkaç sene önce çalıştığım bir bilgisayar firması için sistem yazıp böyle bir tepki almıştım

ücretsiz deneme sürümü(belli bir süre full kullanım) verebilmeniz iyi bir uygulama olmasını sağlar diye düşünüyorum.

iyi çalışmalar.

katkınız icin teşekkürler. bahsetmi,ş olduğunuz husus halihazırda riskler kısmında tanımlanmıştır.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 17.10.2007   #6 (permalink)
FikretAkın

FikretAkın's Avatar

Yer: İstanbul

Güzel proje ancak firmalar' dan ucuza kapatmaya çalışanlar olabilir. Eklentisiz 600$' dan aşşagı bir rakam sektörü baltalama' ya yeticektir.
Old 03.11.2007   #7 (permalink)
absconder

absconder's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
FikretAkın tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Güzel proje ancak firmalar' dan ucuza kapatmaya çalışanlar olabilir. Eklentisiz 600$' dan aşşagı bir rakam sektörü baltalama' ya yeticektir.
merakımı bağışlayın, ama 600 $'a nasıl ulaştığınızı öğrenmem mümkün mü?
Old 03.11.2007   #8 (permalink)
FikretAkın

FikretAkın's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
absconder tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
merakımı bağışlayın, ama 600 $'a nasıl ulaştığınızı öğrenmem mümkün mü?
600$ derken web tasarımı ve kodlama açısından dedim.
mesela ben bir hastaneye ve kalite şirketine sadece kodlama için 600$ dedim. Çünkü katıldıgıım toplantı ve davetlerde hep 500$ dan aşşagı web sitesi yapan firmalardan şikayetçi olundu ve setktörün baltalanması demektir denildi. Ben de freelance olarak iş yaptıgım dan bana baglı olan ajanslara fiyatımı en az 600$ olarak verdim.
600$ ı nasılmı hakediyorum:
  • Yönetim paneli var
  • Her sayfaya farklı bir tasarım giydirebilme özelligi
  • site içi arama
  • sitemap, Google ile tam optimizasyon, ve digerleri

Umarım açıklayıcı olmuştur..
Yanıt

Etiketler
is fikri , web destek

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 01:31.