|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Flash Banner?? Expandable
Herkese selam, NTVMSNBC adresinde ve benzeri çok yerde kullanılmaya başlayan genişleyen flash bannerları hakkında bilgiye ihtiyacım var.... Bu adreste random gelen bannerlardan mesela Panasonic bannerı 468x60 iken over da aşağıya doğru uzuyor. (F5 yapınca 2-3 seferde bir geliyor) Bu bannerlar standard boyutta yapılan dosyanın over'ına HTML div yazdırarak mı yapılıyor. tam tekniğini çözemedim.... Şimdiden teşekkürler.... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
http://rebelif.com/temp/acilan_banner.html
bu adrese bir tane örnek hazirladim. mantik olarakta ; genis boyutlarda bir flash (örn: 468 x 200) icine banner buyuklugunde bir buton bu butonun over kismina da reklamin acilmis hali HTML de flashi transparan yapmak gerekiyor: <param name=wmode value=transparent> ve <embed src="ld_acilan_banner.SWF" wmode=transparent ... yapmak gerekiyor birde dikkat edilmesi geren birsey: butonun over ina yerlesek movi nin ilk frame i banneri tasmamasi gerek http://rebelif.com/temp/emre_acilan_banner_v1.zip burda da gerekli kaynak dosyalar var.
Z:web 2.0 As Flowers E-kart Düşünüyorum Öyleyse e-Varim Emre Murat Tatar Duyarlı Gençlik TR Mesaj emremer tarafından 26.03.2004 (05:56) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
http://forum.zoque.net/showthread.ph...4850#post64850
burda da random gelmesi icin gerekenleri yazmistim
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
mac icin bir sey diyemecegim ancak bu
http://www.macromedia.com/support/fl...ents/wmode.htm adreste nelere destek verdiklerini söylüyor hem mac hem de netscape 7.0 / ie 5 alti, kullanan birisinin transparan görme sansi yok. (hilesi falan yoksa) peki bu kullanici ne yapacak? transparan görmeyecek. ![]() ama yazilarin üstü tamamen kapali sekilde acilmis halini görebilir. kayma olayi tamemen layerlardan kaynaklanan bir sey flahla bagintisi yok (simdi yeniden baktim ntvmsnbc'deki de o sekilde.. acilmis hali, üzerini kapatiyor. üstelik sen de transparan diye bisi istememissin , sadece acilmasi olayini sormussun . olay : uste gelecek layer in icine acilan bir flash koymak ve bunun Y koordinatini bannerin ust siniri ile esitlemek) son olarak "layer varsa; browserlar arasi sorun herzaman var olabilir". Bu durumda isletim sistemi ve browser a göre ayri sayfalar hazirlanabilir /madem cok fazla kesime hitap eden büyük bir proje.. bunun getirecegi ektra sayfa yüküne katlanmak gerek diye düsünüyorum
Z:web 2.0 As Flowers E-kart Düşünüyorum Öyleyse e-Varim Emre Murat Tatar Duyarlı Gençlik TR Mesaj emremer tarafından 28.05.2003 (16:40) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
..benim yaptigim örnekte o sekilde idi.. flash icinden div leri kontrol ediyordu.. ama baska yere verme olayi farkli bir durum
himm..
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Re: Flash Banner?? Expandable
Farklı bir şeyler soran bir arkadaşın sorusu üzerine, yeniden kontrol ederken farkketim. Kullanım açısından hatalı bir banner örneği duruyormuş burda uzun süredir. (mouse 468x60 lık alandan çıkar çıkmaz açılşmış kısmı yok oluyor bannerin.)
doğru hali ekte.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
Re: Flash Banner?? Expandable
bu tür bannerlardan oldum olası hoşlanmamışımdır çünkü eğer yaptığınız bu banner HTML deki herhangi bir link/button un üzerine geliyorsa, o link/button firefoxta işlevsiz kalır. operada ve linux altındaki tarayıcılarda da sayfanın görüntülenmesinde çok ciddiği sorunlar yaratabilmektedir ayrıca
ama böyle bir banner kullanmakta ısrarcıysanız,HTML de 2. ci bir layer oluşturup flash animasyonunu maksimum boyutu ile yerleştirirsiniz ve HTML den transparan olmasını sağlarsınız. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!