Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » flash ve veritabanı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 03.12.2003   #11 (permalink)

gravity's Avatar

Yer: izmir
Görsel: 1

@scriptMan sanırım dosya mx2004 formatında çünkü açamadım. mx formatında kaydedebilir misin? teşekkürler...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 03.12.2003   #12 (permalink)

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 19
Ah evet haklısın, işte düzenlenmiş hali. Ancak flash MX formatlı oldugu için bazı bileşenleri apar topar değiştirdim. Sen sonra kendine göre düzenlersin
Ekli Dosyalar (Kullanmadan önce virüs taramasından geçiriniz)
Dosya Uzantısı: zip flashtest.zip (70.0 KB, 33 defa görüntülendi)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 04.12.2003   #13 (permalink)

Yer: eskişehir
teşekkürler scriptman dosyayı indirdim evde inceliycem...
karikare şu an çevrimdışı  
Old 07.05.2007   #14 (permalink)

Re: flash ve veritabanı

Merhaba,

Falshla yapmak istediğim bir animasyon var. aşağıdaki linkte görünen animasyona benzer bişi olacak;
http://www.thebookofanswers.com/original_ans.html
ama orada gif yapılmış kitap ben her farklı soru açıldığında kitap kapağı da açılsın görsel olarak zenginlik olsun istiyorum. ayrıca random olarak gelecek yazıları da SQL den çağırmak istiyorum. araştırıdğımda örnekler hep PHP ile yapılmış ama ben ASP kullanıyorum.

Konuyla ilgili yardımcı olur musunuz? flash içinde veri tabanı bağlantısı nasıl yapabilirim? ama flash veri tabanı dosyasını içine yüklesin istemiyorum o zaman dosya büyüyecektir. dışarıdan çağırsın ve sahnede göstersin gibi bişi olmalı.

bahsettiğim örneği başka bir yolla da yapılabiliyorsa sadece ASP sayfasına yazılacak kod ve bunu flash a atmak gibi bilemiyorum. ilginirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim
she_Sebnem şu an çevrimdışı  
Old 08.05.2007   #15 (permalink)

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Merhaba yukarıda Scriptman basit bir örnek yazmış, fakat bu tarz bir quiz yaparken sunucu taraflı program kullanmak lazım yanıtları diğer türlü güvenli bir şekilde kontrol ettiremeyiz.

Eğer herhangi bir sunucu taraflı program kurmadan "offline" bir sistemde çalıştırmayı düşünüyorsanız şu şekilde yapılabilir:

1. XML formatında soruları oluşturursunuz.
2. Sonra XML'in içeriğini bir şekilde gizlemelisin. Ben daha önce offline deneme yapmadım ama encryptiion / decryption olayı için sana flash XML Compressor öneririm. Aslında bir XML sıkıştırma olayı bu yerden tasarruf için ama birisi XML içeriğine baktığı zaman anlaşılmasın diye.
3. Sıkıştırılmış XML dökümanını almak için yine aynı linkteki örneği kullanabilirsin. Böylece en büyük sorunun çözülmüş oluyor.
4. XML içinse şöyle ufak bir örnek yazabilirim:
PHP Code:
<quiz id="001" name="Karışık test">
    <
item>
        <
question>Hangisi doğrudur<question>
        <
options rightAnswer="3">
            <
option>%10 ihtimalle bu doğru</option>
            <
option>%20 ihtimalle bu doğru</option>
            <
option>%25 ihtimalle bu doğru</option>
            <
option>%45 ihtimalle bu doğru</option>
        </
options>
    <
item>

<
item>
        <
question>Hangisi yanlıştır<question>
        <
options rightAnswer="2">
            <
option>%10 ihtimalle bu yanlış</option>
            <
option>%20 ihtimalle bu yanlış</option>
            <
option>%25 ihtimalle bu yanlış</option>
            <
option>%45 ihtimalle bu yanlış</option>
        </
options>
    <
item>
</
quiz
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 08.05.2007   #16 (permalink)

Merhaba,

ilgine teşekkür ederim fakat benim ASP ile yapmam gerekiyor.

ayrıca yapmak istediğim şey bir kuiz değil konu başlığı flash ve veritabanı olduğu için buraya yazdım benim sitediğim flash içine rastlantısal olarak veri getiren ve belli aralıklarla değişen bir flash uygulaması.
she_Sebnem şu an çevrimdışı  
Old 09.05.2007   #17 (permalink)

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Selam she_Sebnem,

ben yukarıda arkadaşların yazdığı soruya yani sunucu taraflı kod kullanmadan bir yöntem için yardımcı olmaya çalışmıştım, sizin yazınızın altına gelince yanlış anlaşılma oldu sanırım.

ASP ile yapmak istediğiniz sistem ise daha farklı olacaktır yine bir veritabanından yazacağınız sunucu taraflı bir kod ile bu ekilde oluşturulmuş bir XML dostası çağırtabilirsiniz; fakat dikkat:
Madem sunucu taraflı programlama kullanıyoruz ozaman soru ID leri ve cevap ID lerini test sonunda yine bir sunucu taraflı kod ile veritabanındaki doğru yanıtlarla kontrol ettirmeniz gerekecektir.

Çok detaylı bir açıklama değil gerçi ama işin ana hattı şu:
- parseQuiz.ASP kodu veritabanından çektiği bilgilerle XML oluşturur (yukarıda verdiğim örnekteki gibi birşey / cevaplarını içerisinde barındırmayan bir şekilde)
- flash içerisinde XML yüklenir ve quiz oluşturulur
- yanıtlar testin sonunda ya da her defasında sunucuya cevapları göndererek kontrol ettirilir ve kullanıcıya bilgi geri döner.

bir örneğini yapmıştık yarışma olarak site içinde hadibil adlı oyun,şuradan isterseniz bir göz atabilirsiniz.
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 16.06.2007   #18 (permalink)

Yer: elazığ

Kişisel Bilgisayarda çalışmak için APACHE2TRIAD komple çözümdür. MySQL'den POSTGRE'ye herşey var. bilgisayar açılışında arkaplanda otomatik olarak açılır. Sana da klasörleri ilgili yerlerden çalıştırmak kalır. program kurulumda gerekli tüm şifreleri ve isimleri senden isteyip ayarları yapıor. Şiddetle tavsiye ederim.
delerium şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

veritabani , flash

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 04:02.