|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul***Antalya
|
Flash içerisinde html sayfa görüntülemek?
Dün gece bir arkadaşla yaptığımız proje hakkında tartışırken şöyle bir soru geldi !! Bu sayfayı senin yaptığın flash sayfa (SWF) içerisinde gösterebilirmiyiz?...Yani Kare şeklinde bir SWF düşünün ve ortasındada bağımsız çalışan HTML sayfa. (kenarları flashları flashlı frame olarak düşünmeyin). Ben içinden çıkamadım bi fikri olan varsa ve yazarsa çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
@heady'nin belirttiği gibi;
Actionscript ile HTML text kullanımı sadece metin biçimleme ( <A> <B> <font COLOR> <font FACE> <font SIZE> <I> <P> <U>) tagleri ile sınırlı. Dolayısı ile bunların ötesinde HTML kullanımı mümkün değil. Ancak FlashMX2004 (actionscript 2.0) ile bu sınırın CSS desteği ile biraz daha genişletildiğini duymuştum. Kullanan ,inceleyen veya bilen varsa bizi bilgilendirir sanırım. Kolay gelsin.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Bunu şöyle yapıyoruz. Benim denediğim, bir textbox açılır. Dynamic text seçilir. <> işareti seçilir. Böylece textbox olur basit bir browser.
Değer atama yapabilmek için bizhtm adlı bir textbox ta Actionscriptte bizhtm= ' ' bizhtm = bizhtm + '<a href="index.ASP?hsayfa=tarihce.ASP"> • Tarihçe ' + '</a>' bizhtm = bizhtm + '<a href="index.ASP?hsayfa=sembol.ASP"> • Sembolümüz ' + '</a>' bizhtm = bizhtm + '<a href="index.ASP?hsayfa=yonetimkurulu.ASP"> • gibi kullanabilirsiniz . flash Mx 2004 Helpine göre desteklenen komutlar: The following HTML tags are supported in text fields: a, b, font color, font face, font size, i, p, and u. The following HTML attributes are supported in text fields: leftmargin, rightmargin, align, indent, and leading.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ümit iyidir tabi,
benim de hayatımı inanılmaz kolaylaştıracak bir gelişme olur dediğin hatta 2 yıla yakın bir süredir hadi artık diyip duruyorum... ama o dediğin olduğu anda Explorer vb tarayıcılar çöpe gidecektir, flash çok güçlü biçimde geliştirilmeye devam ediyor ama birileri de bir yerler de dur diyecektir, Microsoftun Macromedia'yı veya sadece flash'ı satın almaya çalıştığı söylentileri de 1 yılı geçkin bir süredir ortalıkta.. temel neden de bu gibi geliştirmelere çok müsait olması... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Re: Flash içerisinde html sayfa görüntülemek?
Alıntı:
Bu konu benim de çok ilgimi çekti. Daha fazla bilgisi olan ve paylaşan olursa, sevinirim. (birden heyecanlandım benden başka deneyen de varmış, ben yapamıyordum o ayrı, yapabilen adına mutlu oldum )
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Flash içerisinde html sayfa görüntülemek?
Transparan SWF Macintosh'ta sorun çıkarıyor. Yani transparan gibi bir tepki vermiyor. Macintosh'ta transparan SWF alttaki imajın görünmesini engelliyor.
Sebebini bilmediğim bir sorun daha oldu: (ie6'da denendi) bazı browserlarda (artık o browserların derdi nedir bilemiyorum) transparan SWF altında kalan (SWF içindeki objesiz alanlardan bahsediyorum) HTML linklere erişilemiyor. Bir iki gün "niye ben ya? niye benn!" diye mızıldamıştım
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!