|
|
#1 (permalink) |
|
Projector yükleme süresi ve standartlaştırma
Selamlar; Directorda yaptığım bir proje cd'ye kopyalandığında 15 saniyeden 45 saniyeye kadar yükleme süresi oluşuyor. Harddiskten 3-4 saniyede açılan bir uygulamanın cd'de bu kadar yavaşlamasının nedenini çözemedim. Üstelik daha önceden aynı yöntemlerle yaptığım çok daha yüklü ve büyük projeler bu cd'den daha hızlı açılıyor... Hadi yavaş açılsın ama açılsın dedik, müşteriden bazı bilgisayarlarda (ki bu bilgisayarların tüm komponentleri var ve performansları iyi) açılmadığı konusunda şikayet geldi. Tabi bu bilgisayarların başında müşterimin kendi bilgisayarı var ![]() Bu CD'den okuyamama konusunda cd-writer veya cd'nin bir hatası olabilir mi? Gerçi tüm cd'leri benim bilgisayardımda okuyor.... Cd writer'da yepyeni bir plextor. Hızlı açılma konusunda Macromedia sitesindeki önerileri yaptım fakat tüm kazandığım 1 veya 2 saniye. Onun dışında her bilgisayarda çalışma garantisini (tabiki makul konfig. sahibi makinalar) nasıl sağlıyorsunuz biraz fikir alabilir miyim? Biraz da acil cevap alabilir miyim :P Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Projector yükleme süresi ve standartlaştırma
Slm gravity,
Başın büyük bir dertte sanırım, anlatacaklarımı yaptınm mı bilmiyorum! bir dene istersen, Cd'nin hızlı açılması için aslında daha çalışmanın başında iyi bir düzenleme gerekiyor, castleri,external yüklenecek director movileri,resimleri falan filan... - İlk öncelikle umarım harici castlerle çalışmışsındır benim yöntemin ana moviemin hızlı açılması için internal castimi olabildigince yükün dışında bırakmak ve asıl yükü harici bir veya iki castte tutmak,ayrıca scripleride harici bir castte tutmak. -Çalışmanın büyüklüğüne göre en az iki veya daha fazla movie kullanıyorum ana movieden diger movilere geçiş saglıyorum yani bütün yükü bir tane movie'ye yüklemek dosyayı çok şişiriyor. - Splash bir sayfa yaratıp diger sayfaya geçişi saglayabilirsin bu cd takıldıgında sayfanın hemen açılmasını saglar, yani şöyle anlatayım; yeni bir director dosyası açıp burada ilk frame'e ana sayfana link verirsin modify-movie-xtras daki gereksiz bütün xtraları silersin hatta genelde hepsidir çünkü burada xtraya ihtiyaç yok ve kaydettikten sonra sadece bu dosyayı seçerek projector oluşturursun oluştururken player'ı Compressed yaparsın ve elinde minnacık bir projector dosyası olur ve açılma süresi 1-2 sn olur. - Xtraları harici olarak cd'nin içinde tutuyorsan çalışma dosyandaki xtraları silerek gereksiz bir yükü ortadan kaldırırsın, harici olarak tutmuyorsan bile bazen çalışma dosyana eklenen gereksiz xtralar olur kullanmadıgın onları temizleyebilirsin bu büyük bir yükü ortadan kaldırır. - Küçük bir püf noktası herhangi bir edit programıyla oluşturduğun mesela 300*300 px boyutundaki resim dosyasına yükleniyor gibi birşeyler yazıp BMP olarak kaydedip cd'nin ana klasörüne koyarsan (burada en önemli nokta bu BMP dosyasının projector'ünle aynı isimde olması) projectorüne tıkladıgında ilk önce bu yükleniyor yazısı görünür ve cd açılır. - Eger çok resim kullanıyorsan ve resim boyutları biraz büyükse ne bliyim ürünler sayfası gibi birşey varsa resimleri cd içinden external yüklemek en iyisidir. - Castelere ön yükleme yapabilirsin. Ama bana göre senin sorunun ana dosyanın boyutunun çok yüklü olması ve tabiki projectorününde buna baglı olarak biraz şişik olması, Aklıma gelenler bunlar... tabiki bu çok complike birşey, bir cdnin sorunsuz çalışabilmesi için herşeyi çok iyi ayarlamak gerekiyor. Umarım Sorunu Halledersin Kolay Gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Serkan zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkürler fakat malesef çalışma sistemlerimiz tamamen aynıymış. Yani ilk açılan movie "loader" şeklinde ve sadece müziği başlatıp ana movie'ye geçiyor (müziği kaldırıp denedim birşey farketmedi). Her bölüm için ayrı movie kullanıyorum ve movie'lere özel olmayan tüm dosya ve scriptler ayrı external cast'lerde duruyor. Ana movie sadece 1mb.
Help dosyalarında compressed movie'lerin açılma süresinin daha uzun olduğu yazıyor decompress işlemi yüzünden. İki türlü de denedim bir fark yok... Son seçenek cd writer mı kalıyor yoksa?... |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Selam,
Dosya eğer tek exe dosyası ise bunu ben de yaşadım... Önce tüm dosyayı okumaya çalışıyor, bu arada kullanıcı da çok bekliyor. Hatta bilgisayarı yavaş olanlar, "bu açılmıyo" gibi şeyler de diyorlar. Cast leri ayrı tutmak çözüm olabilir.Bir de ikinci bir konu var. Bildiğim kadarıyla CDR'lar, okuyucunun hızı ne kadar yüksek olursa olsun, yazıldıkları süratle okunuyorlar. Yani bir cdyi 2x yazdığında yavaş çalışması gayet normal. Kaliteli bir cd ile 40x yazmayı dene. Bakalım fark olacak mı? Sevgiler |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Valla bunları yaptıysan geriye pek birşey kalmıyor, seninde dedigin gibi geriye sadece Cd Writer kalıyor.
Bence işi tekrar yazdırıp hatta başka bir Writer la ve düşük hızda yazdırmak daha mantıklı ve birkaç makinede test etmek... Haa bide Xtraları gözden kaçırma çünkü bunlarda çok kasar Cd'yi ... |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
serkan'ın söylediği doğru... aynı problemle ben de flashta karşılaştım flashla içinde mpegler de bulunan birkaç cd yaptım (400-500 MB)... sonra bunları cd ye 40 hızda yazdırdım ve notebooklarla bazı bilgisayarlar açmadı daha sonra başka bir writer da 8 hızla yazdırınca hepsinde açıldı...
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Dediğim gibi benim exe dosyası sadece 1 Mb. Xtraları kaldırıp deneyeceğim ama projector'daki standart xtra'ları hep kullanırdım, ilk defa bu yavaşlama meydana geldi.
O kadar para verdiğim Plextor cd yazıcımın hatalı olması ihtimali acaip canımı sıkıyor. Cd'leri 16x hızda yazdım (aletin o cd'ler için önerdiği hız da 20x'di zaten)... Acaba no-name cd'lerde bir sorun mu vardı?... Hani bilirsiniz üzeri baskısız isimsiz 100'lük Cd'ler, üzerlerine sticker basmak için.... Cd writer'ı bugün başka bir cd writer'la birlikte denicem, firmware upgrade de yaptım bakalım yazarım sonucunu... Teşekkürler |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!