|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Mersin/TR
|
preloading de sorun!
Merhabalar arkadaşlar yaptığım flash animasyonunun başına bir loading kısmı yaptım fakat dosyayı nete gönderdiğimde o kısmın çıkmadığını ve Explorer ın loading kısmı görünmeden ana dosyayı yükleyip açtığını gördüm yani ana sahne ile loading sahnesini beraber görüyo bunu düzeltmek için ne yapabilirim şimdiden teşekkürler.!
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: preloading de sorun!
yok abi okadarını anlardım 56 k ile bağlanıyorum dosyada 90 kb zaten direk dosyayı yükleyip belleğe ondan sonra şıp diye açıyo!
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ank
|
hangi sürümü kullanıyorsun?
ve preloading'de hangi methodu kullanıyorsun? hangi player açıyor bu da önemli... mx2004'de ifFrameIsLoaded'i bulamadım ben. flash5'de oyle yapardım ama mx2004'de full as ile yapıyorum..
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
flash mx kullanıyorum iki sahne yarattım birinciye bazı kodlarla ikinciyi load etmesini sağladım ama olmadı işte percentage olarak yapmıyorum sadece ilk sahnede bi movie var ve ana sahne yüklenince açılmasını istiyorum ama olmuyo r direk beyaz ekran sora yüklenince şak diye açılıyo yani loading yazısı falan çıkmıyo..!
kodlar şöle ilk sahneye yazılıyor doğrumu bilmiyorum... ifFrameLoaded ("Scene 2", 1) { gotoAndStop("Scene 2", 1); }
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
scene 2'deki framelerin en sonuncusunu referans almalısınız. yoksa birinci frame yüklendiğinde animasyona hemen başlar. goto and stop scene 2,1 dediğinizde ikinci sahnenin başına gider. Preloader'ı ayrı bir scene olarak birinci sıraya alıp bir deneyin. goto döngüsü önyükleme işleminin devam etmesi için kullanılıyor. Niye scene2'ye referans verdiğinizi anlamadım ama diyelim ki tüm animasyon tek scene'de o zaman ben sizin yerinizde olsam iki scene'li bir animasyon hazırlardım. Scene1'e preloader döngüsünü scene2'ye de hazırladığım animasyonu koyardım. Diyelim ki hazırladığım animasyon scene2'de 200 frame'den oluşuyor; o zaman önyükleme scripti şöyle olur:
ifFrameLoaded ("Scene 2", 200) { gotoAndPlay("Scene 1", 1); } gotoAndPlay döngüsü 2. sahnedeki 200 frame'in yüklenmesinden sonra devre dışı kalır.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Heady ben anlatamadım galiba zaten animasyon 2 scene den oluşuyor dediğin gibi birincide loader var ikinci ana sahne açıkcası bu bi site çalışması ikinca sahnenin yani scene 2 nin sadece 1 frame i var onun için 200 flan yazmadım 1 yazmıştım ama olmadı işte sorun hala var!!!
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Benim ki sadece bir örnekti. Yaptığın çalışmayı görmeden anlatımın biraz havada kalıyor. Aklıma gelen 1 frame'lik movie'nin birinci frame'deki bir movie clip olduğu ama böyle anlatmaya çalışınca mesajlaşma uzuyor
Birinci frame'de bir movie clip varsa basit preloading scripti frame üzerine çalıştığı için işlemiyor. Eğer böyle bir durum varsa o zaman yukarıda bahsettiğimiz önyükleme scripti işlemez.
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
Eğer loop yaptıysan, yani atıyorum 5. frame'e de bir geri dönüş kodu yazdıysan sorun yok ama bunu da post yazarken belirtirsen daha kolay yardımcı olabiliriz. flash Scene2'nin ilk frame'ini yüklese bile eğer bu frame'de bir uzun movie clip vs. varsa bunun yüklemesini tamamlamadan scene2'ye geçebilir... Altta örnek bir kod var bunu loader'da loop yapacak şekilde koyarsan sorun kalmaz Kod:
percent = Math.round(Number(_framesloaded) * 100 / Number(_totalframes));
if (Number(_framesloaded)>=Number(_totalframes)) {
gotoAndPlay("anasayfa", 1);
} else {
gotoAndPlay(2);
}
@Heady -- yazdığın yöntem tam çözüm değil çünkü flash'ın lineer bir yükleme yöntemi kullandığını sanmıyorum. Yani 1. kareden 200. kareye doğru yüklemiyor. Bu durumda yükleme tam bitmeden 200. kareyi yüklerse (bunu denedim genellikle böyle oluyor) sahneyi başlatıyor kesik kesik seyrediyorsun. En temizi toplam frame sayısına göre hesaplama yaptırmak ![]() Kolay gelsin. Mesaj gravity tarafından 16.02.2004 (10:21) yeniden düzenlendi. |
||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler sorunumu çözdüm sanırım!!!
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!