|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Random hareket
Merhabalar sizlerden akıl almam gerekiyor. Bi başlama noktası söylermisiniz. Sorunum şu Küçük bir yarış yapmak istiyorum at yarışı gibi birşey olacak bu. 6 tane hayvan yarışacak. Start a basıldığında her seferinde farklı biri yarışı kazanacak. Bunun için neler yapmam gerekiyor çok genel bir soru olduğunun farkındayım. Ama bu tarzda birşey yapılması için neler lazım biraz ışık verirmisiniz. (flash ile animasyon bazında çalıştım hiç AS ye girmedim. PHP ve MySQL ile daha sonra bu flash ı bağlayacağım onda da sorunlarım var tabi ama öncelikle bu flashı nasıl yapabilirim ilk sorunum) |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Random hareket
Çok kabaca bilgi vereceğim devamını kendin getirmek zorundasın,
www.flashkit.com dan da yardım alabilirsin her zaman ![]() Kabaca, alt alta 4 çizgi üzerinde gitmesini istediğin 4 nokta olarak ele alalım atları, bu noktalara belli zaman periyodlarında 1'den atıyorum 10'a kadar random sayı çektirip bunları noktaların x değerlerine ekleterek atların (pardon noktaların) ilerlemesini ve tabi bazılarının daha hızı gitmesini sağlayabilirsin. olayı kompleksleştirmek için parametrelerle eklenen değerleri kontrol ettirip, hep aynı atın kazanmasını engeller, her zaman kasa kazanır hale getirebilirsin : P ama bu iş orta ve üstü bir flash bilgisi ister ona göre... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Baya yüzeysel olmuş
ama yinede teşekkürler. Flashkit ten bir horse racing fla sı buldum. Onu inceleyeceğim. Sanırım sizin dediğiniz mantıkla yapılmış oda. Umarım kendi istediğim şekle sokabilirim onu.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Böyle şeyler için Google flash gruplarını tavsiye ediyorum. Şimdiye kadar hemen tüm sorunlarımı orayı okuyarak çözdüm devasa bir database oluştu 3-4 yılda...
Söylediğin şeyi zaten daha derine inerek açıklamak için programın kendisini yazmak lazım @yunus n'apsın Söylediklerine ek olarak her atın ayrı bir movieclip içinde olması gerektiğini ve atların değil aslında movieclip'lerin hareket ettirilebileceğini söyleyebilirim... Sen en iyisi bulduğun kodu incele, takıldığın kısımları sor daha kolay yardımcı oluruz. Bu arada random olaylara bilgisayarların akılları pek ermez. Karışık kodlar ile rastgelelik biraz daha artırılabilir ama basit programlarda sanki pek "random" değilmiş gibi görünebilir. Yani demek istediğim 10 yarışın 5 tanesini aynı at kazanırsa şaşırma
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Başka bir sorum daha var deneyimlerinizden yararlanmama izin veriniz
. Bu diğeri gibi genel değil Örnek ile açıklamam daha kolay olacak sanırım. Poker oyununa her kullanıcı kendi kredisi ne kadarsa okadarla başlayacak. Atıyorum 100 ile daha sonra ortaya kendince bir pot sürecek ve kagıtlar açılacak vs vs elimde bir fla var ve kendime göre düzenledim. Poker sorunsuz çalışıyor şu anda ama MySQL ve PHP ile nasıl bir yol izlemeliyim onu tam kestiremiyorum. Sanki her oyun adamın kredisini SQL dan çekmek ve yazmak daha sonra o el sonunda tekrar yeni bakiyesini SQL ye yazmak performans kaybı olacakmış gibi geliyor bana. Sizce ne yapmalıyım.Yoksa başka bir yol yok mu. Dipteki Not: Yok at yarışı yok poker deyip duruyorum kumarhane sitesi açmıyorum Herşey yasal eğlencelik gerçek para vs yok. Zaten yarım yamalak bilgimlede böyle birşeye girmem. Hani merak eden olursa diye yazdım bu bilgiyi.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Şans oyunları, herhangi bir programlama diline girmek için en çekici ve kolay öğrenilir yöntemlerdendir, açıklamana gerek yok
![]() Soruna gelince: MySQL bilgim sıfır, PHP bilmem ama flash ile dinamik veri yazdırma ve okuma işlemi için bunlara pek gerek yok. Tek yapman gereken bir text dosyasına değişkenlerini yazmak ve loadVariables komutu ile txt dosyasındaki değişkenleri ve karşılık gelen değerleri okutmak... txt dosyasındaki değişkenler aşağıdaki örnek formatında yazılıyor, aralarında boşluk yok, değişkenleri ayırmak için ampersand ("&") kullanıyorsun. Dosyayı boş bir movieclip içine yüklüyorsun (loadVariables) Belirli bir değişkeni txt dosyasından seçmek için eval() veya array() fonksiyonlarını kullanabilirsin. örneğin değişkenlerin data1=416&data2=155 ... vs şeklinde ve txt dosyanı mc'ye yükledin; Kod:
x=2
deger=eval("data"+x);
trace(deger) // bu komut sana data2 değeri olan 155'i verir...
Çok karışık yazdım ve büyük ihtimal bir yerde takılacaksın ama böylesi pratik yapmak için daha iyi Kaldığın yerde sor devam ederiz...Biliyormusun şu yazdıklarımı Google gruplarında ve AS dictionary'de yeni buldum. Yani text dosyası okutmayı ve değişkenleri ekrana yazdırmayı biliyordum ama içinden dinamik değişken seçmeyi bir türlü yapamadım günlerdir kafayı yiyorum. Daha iki dakika oldu işi çözeli... Senin önüne hazır çorba valla hiç adil olmadı ![]() Bunun hakkında bir tutorial hazırlasam başkalarının da işine yarar mı, yoksa biz zaten biliyorduk mu dersiniz?... (sorum herkese) Kolay gele |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
şimdi ya da sonra mutlaka yarar, flash tutorials gibi bir arşiv'e gidebiliriz diye düşünüyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
İngilizcem yeterli olmadığı için flash ı deneme yanılmalarla öğrenmeye çalışıyorum (3.0 dan beri kullanıyorum) halen bi arpa boyu yol almadım. Komutlar işin içine girince deneme yapılamıyor ama sizin vermiş olduğunuz 3 komutu kurcalayacağım. Yüzlerce komut yerine işimize yarayacak komutları çalışmak güzel bir başlangıç oluyor teşekkürler. Vermiş olduğun örnekte txt değilde sanırım verileri direk PHP de bulup çekecem. Yani flash ta PHP yada txt olması okar önemli olmayacaktır diye düşünüyorum. Bakalım. Gelişmeleri yazarım burayada.
Tutorials konusuna gelince vallaha zamanınız varsa ufaktan bir arşiv olayına girilmesi benim gibi bir çok kişinin çok işine yarayacaktır. İlla adım adım anlatılması yada fla koyulması gerekmiyor. Siz bize kapıyı gösterin biz içeri girmek için elimizden geleni yaparız. Yani bu işe gerçekten gönül vermiş olanlar. İmza : Bilgiye aç toplumun genel sözcüsü
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
flash ile MySQL bağlantısı kurulabiliyor ama nasıl yapıldığı hakkında bilgim yok malesef. İngilizceyi kendi çapımda iyi bilmeme rağmen as dictionary'de bazen zorlanıyorum, ingilizce gerçekten belirleyici birşey, özellikle bu tarz işlerde.
Tutorialı haftaya falan hazırlayacağım, elimdeki projeyi bitirene kadar daha oturmuş bilgi sahibi olurum zaten onu bekliyorum. @hoze bence türkçe flashMX kitabı alarak daha rahat ilerleyebilirsin. ActionScript ağırlıklı bir kitap varmı bilmiyorum ama faydası olacağına inanıyorum. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!