Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » Flash ActionScript tutorial çağrısı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 19.03.2004   #1 (permalink)

gravity's Avatar

Yer: izmir
Görsel: 1
Flash ActionScript tutorial çağrısı

Merhaba;

Son zamanlarda actionscript'te arpa boyu yol almamın da etkisiyle daha çok karşılaştığım bir olay var. Konu ASP veya PHP gibi çoğu kişinin ucundan köşesinden bildiği bir dil olunca türkçe forumlarda sorunlarımızı halledebiliyoruz. Hatta tutorial bulabiliyoruz sormamıza bile gerek kalmıyor bazen.

Ama konu ActionScript olunca malesef tek çare yabancı siteler oluyor. Çünkü tutorial zaten bir elin parmaklarını geçmez, soru soruyorum cevap gelmiyor vs. vs.

Yakın gelecekte flash'ın etkinliğinin daha da artacağını düşündüğüm için bu konuda bir hazırlığa başlayalım derim : Türkçe ActionScript tutorialları

Herhangi bir proje vs. de "olayı çözdüm abi" dediğiniz ilginç yöntemler veya ortak sorunlar için tutorial yazın. Soru cevaplar bazen çok ileri gidiyor ve tutorial seviyesine gelmiş post'lar arşivde kaynayıp gidiyor bunları toparlayalım. Hatta bilginiz yetmediyse ingilizceden çeviri yapın, flash gelişimi yabancı dile bağlı kalmasın...

Ben bir tane hazırlamaya başlıyorum : Dinamik resim ve yazı yükleme, dinamik değişken atama.

En azından 3-5 tane çıksın başlangıç olsun birçok bilgili insan var bu forumda hadi artık...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 19.03.2004   #2 (permalink)

Yer: İstanbul
Re: Flash ActionScript tutorial çağrısı

Selamlar,

Tutorial yazımı cidden zahmetli bir iştir bu yüzden genelde geliştiriciler yazmaktansa yapmayı tercih ederler.
Ancak ben tutorial kıvamındaki yazıların kaynayıp gittiğini düşünmüyorum. Bence doğru şekilde search edildiğinde güzel güzel bulunabilir aranılanlar.

Yine de tutorial yazımına niyetli iseniz elbette ki sizi sadece takdir ederim...

Saygılarımla,

İlker Eriş

May The Codes Be With U!!!
ilkereris şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 19.03.2004   #3 (permalink)

Yer: istanbul

Alıntı:
ilkereris tarafından gönderilen mesaj:
Selamlar,

Tutorial yazımı cidden zahmetli bir iştir bu yüzden genelde geliştiriciler yazmaktansa yapmayı tercih ederler.
Ancak ben tutorial kıvamındaki yazıların kaynayıp gittiğini düşünmüyorum. Bence doğru şekilde search edildiğinde güzel güzel bulunabilir aranılanlar.

Yine de tutorial yazımına niyetli iseniz elbette ki sizi sadece takdir ederim...

Saygılarımla,

İlker Eriş
doğru arama'yla bulduğun/bulduğumuz şeyler, tutorial ya da kaynak değil mi zaten?! bu kaynağı kendimiz üretelim düşüncesine, karşı çıkacak bir şey yok..

sağlam tutoriallar'ın, bilgi kaynağını kurumsallaştırıcı şeyler olduğunu düşünüyorum.. biriklim'in, "elle tutulur" göstergeleri olarak..

ayrıca, gerçekten doğru arama yapmak sistemetik düşünmek'le ulaşılacak bir nokta değil.. doğru arama yapmak için de, bilgi gerekir..{doğru arama konusu'nda bilgilendirici tutoriallar bile hazırlanabilir..}

Mesaj La Haine tarafından 19.03.2004 (20:01) yeniden düzenlendi. Açıklama: yazım hatası..
La Haine şu an çevrimdışı  
Old 20.03.2004   #4 (permalink)

gravity's Avatar

Neyse işte ben bir tane hazırlarım "sadece takdir etmekle" yetinmeyenler de belki 1-2 ekleme yapar...

Mesaj gravity tarafından 20.03.2004 (02:32) yeniden düzenlendi.
gravity şu an çevrimdışı  
Old 20.03.2004   #5 (permalink)

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul

Bilinen bir site ama hatirlamanin zamani sanirim http://www.flashdersleri.com gayet güzel site.
Tekerlegi yeniden, yeniden ve yine yeniden kesfetmenin geregi yok diye düsünüyorum.
Tutorial hazirlamak isteyen arkadaslarin öncelikle buradan baslamasini öneriyorum.
sifirdan baslayip 'benim' yada 'bizim sitemiz' olayindan kurtulup konusunda belli bir birikime ulasmis sitelere hareket etmeyi öneriyorum.
(sitede görülücegi üzre XML icin farkli bir arkadas tutorial hazirlamis ve ona link verilmis)

bu sekilde bahsi gecen kaybolma olayi ortadan kalkmis/azalmis olacagi gibi
"sistematik bilgi" ye ulasma ve o'nu gelistirme de daha kolaylasmis olur kanaatindeyim.

//burasi icin, post özelligini tasmis yazilar arsiv bölümüne tasiniyor(?)

daha önce'den sorulmus,ugrastirici ve bütün isi cevap verenden bekleyen, illaki flash'la yapmanin geregi olmadan daha basit yapilabilen seyler disinda
ne gibi sorularin cevapsiz kaldi ki bu forumda ?
emremer şu an çevrimdışı  
Old 20.03.2004   #6 (permalink)

serkan_'s Avatar

Yer: Ankara

@gravity'nin fikri kulaga hiçde kötü gelmiyor.Forumda Sunucu Tabanlı Prog. (server Side) başlıgı altında diger arkadaşlar tarafından yazılan ASP fonksiyonları yayınlanıyor.Bu bence çok iyi olmuştu, birkaç fonksiyondan öteye geçmedi ama devamının gelecegine inanıyorum.

Bizde burada kendi kullandıgımız, işimizi kolaylaştıran ActionScript kodlarını ve çeşitli sitelerden bulup kullandıgımız, türkçeleştirdigimiz tutarialleri yayınlayabiliriz.Tutarial yazmak tabiiki kolay bir iş degil ama ne kolay ki!.

Bazen aradıgımız bilgiye ulaşmamız saatlerimizi alabiliyor ama ActionScript ve Tutarials başlıgı altında toplayacagımız tutariallar, işimizi kolaylaştıran ActionScript kodları ve fonksiyonları herkesin katkısıyla geniş bir arşive dönüşebilir ve kolay ulaşılabilir bir kaynak olabilir kanaatindeyim.
serkan_ şu an çevrimdışı  
Old 20.03.2004   #7 (permalink)

Yer: İstanbul

Selamlar,

Arkadaşlar o zaman benim size çok daha mantıklı bi teklifim var...
Lazoidi aynı sitenin adminleri olduğumuz için çok yakınen tanırım. Kesinlikle kar amacı gütmeyen bu işi sadece ve sadece yardım ve hobi olarak yapıyor dolayısı ile www.flashdersleri.com sitesi aslında tüm flash kullanıcılarının sitesi olarak da görülebilir sadece ilgilenen kişi lazoid o kadar.

O halde madem tutorial yazmak ve yayımlamak istiyorsunuz. Yazdıklarınızı Lazoide yollayın o site altından yayımlansın. Böylelikle insanlar aradıklarını daha rahat bulurlar. Hem lazoid de tutorialleri yazanlar ile ilgili ayrıntılı bilgiyi ders içerisine koyma konusunda kesinlikle sorun çıkartmayacaktır.

Sadece takdir etmekle kalmak zorunda da değilim. Ben elimden geldiğince forumlarda cevap yazan birisiyim ama tutorial hazırlamak zaman isteyen bir iş. Cevap yazmak çalışmamı etkilemiyor. Aralarda boş zamanlarımda yazabiliyorum. Ama ben evde bile flash ile uğraşan bi adamım ve zaman sıkıntısı var bu aralar. Eskiden bunlar dert olmazdı boş zaman çoktu ama artık değil.

Beni yargılarken bunları da göz önünde bulundurun. Yine de kitlesel bi hareket olursa gaza gelip ben de bi kaç bir şey yazabilirim.

Saygılarımla,

İlker Eriş

Not: İlle de kendimize ait özerk bi alanımız olsun istiyosanız domain ve hosting konularında da destek verebilirim.

May The Codes Be With U!!!
ilkereris şu an çevrimdışı  
Old 20.03.2004   #8 (permalink)

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul

Lazoid'le bir tanisikligim yok, kazara bir yerlerde konustu isemde hatirlamiyorum ama sitesinde anlatilan konular kendi icinde gayet guzel islenmis (gerekli linkler ve gerekli dosyalar hemen el atinda)

@ilker→ ...domain ve hosting konularında da destek verebilirim.

hosting tamam ama domain olayina ben sahsen karsiyim. domain ancak hem Lazoid'in hemde Zoque'in ayni anda karsi cikmasi ile gerekli bence.. yeni site yeni bi bilgi bölünmesinden baska bir ise yaramayacaktir.

bir hareket olacaksa burdan baslayabilir kanaatindeyim. Yada PHP/XML uygulamalari daha cok merak edilen ve ise yarayacak seyler olur sanirim.

Mesaj emremer tarafından 20.03.2004 (12:40) yeniden düzenlendi.
emremer şu an çevrimdışı  
Old 20.03.2004   #9 (permalink)

pixage's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 3

Aslında uzun süredir.. flash ve Action script kullanımı konusunda tutorialler yapıp foruma eklemeyi düşünüyordum ama üşengeçliğimden olsa gerek bir türlü yapamamıştım..

Şimdi @gravity'nin bu çağrısı sayesinde Macline'daki yazılarımdan bir tanesini buraya uygun bir tutorial modunda [Tutorial & Yazı] Flash MX ile Saat ve Tarih Göstergesi adresine ekledim.. Ve fırsat buldukça bu çağrıya kulak vererek Daha gelişmiş AS uygulamaları için tutorialler hazırlamaya çalışacağım. Bilgimizi kendi dilimizle ne kadar paylaşırsak o kadar çok bilgimiz olur kanaatindeyim..
pixage şu an çevrimdışı  
Old 20.03.2004   #10 (permalink)

gravity's Avatar

Ayrı site yapmaktır domaindir hosting vs. bunlara gerek yok zaten bilginin bölünmesi değil birleşmesi konusunda birşeyler yapılsın demiştim bu konu nereden çıktı anlamadım...

Alıntı:
emremer tarafından gönderilen mesaj:
... ne gibi sorularin cevapsiz kaldi ki bu forumda ?
son yazdığım iki soru da cevapsız kaldı ve saatlerce uğraşıp Google gruplarından çözüm buldum. İngilizce bilmesem daha da uğraşacaktım herhalde.

Alıntı:
emremer tarafından gönderilen mesaj:
burasi icin, post özelligini tasmis yazilar arsiv bölümüne tasiniyor(?)
böyle bir şeyi başka bölümlerde gördüm ama flash bölümünde rastlamadım benim mi gözümden kaçıyor?..

Herneyse sonuç olarak nerede toplanacaksa ve nerede tek bir kaynağa dönüşecekse oraya yollarım bu forumlar olur başka bir yer olur önemli değil.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

cagrisi , tutorial , actionscript , flash

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son