|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Flash & DB konusunda fikrinize ihtiyacım var
Merhabalar. Gene ben gene DB ve flash Şimdi şöyle bi durum var. Yarım yamalak birşeyler yaptım. Poker oyunu için, kişinin kredisini DB den çekiyorum işleme sokuyorum oyunuyor ve kazanıyor yada kaybediyor o sonucuda DB ye tekrar yazıyorum herşey güzel başardım bu işi derken kendi kendime bug arıyordum ve buldum. Kredisi 300 ken adam ctrl+n ile aynı sayfayı açtığında ve oynamaya devam ettiğinde durumlar karışıyor. Oynadı ve kredisi 100 e kadar düştü diyelim. Hemen bi önceki browser dan da(kredisi 300 olarak hazırda bekleyen browser) bir oyun çeviriyor ve o browser daki son veri yazılıyor DB ye. Bunun çözümü sizce ne olabilir. Nasıl kapanır bu açık. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Flash & DB konusunda fikrinize ihtiyacım var
Fikir = Session'da oyun'un anda oynanıp oynanmadığını kontrol etmek için bir değişken oluştur.. eğer bu değişkenin değeri open ise, oyunu başlatamasın..
İşlermi, çalışırmı emin değilim ama sadece bir fikir olarak beyan edeyim dedim..
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Biraz açmanız mümkünmü.
www.makaimedia.com da poker oynarken çakallık yapıp yeni browser açarsak bi el sonra 2 browser daki verilerde değişiyor(coin durumunuz) ve aynı oluyor. Hatta sanırım yeni açılan poker aktif olmuyor. Bu işlem sadece session la mı yapılıyor. Tam olarak canlandıramıyorum kafamda onun için bir daha sorayım dedim. Sitemde session kullanıyorum ama bu durumda nasıl kullanacağımı kestiremiyorum. Yani flashtan nasıl bir şey yollayacağım PHP dosyama ve PHP dosyasında bu yakaladığım değişkeni nasıl kullanmam lazım ki 2 browser da da oynanmasın. Sanırım tam ifade edemedim. Sorunu ifade etmekte çözmekle paralel sanırım İçim rahat etmiyor, biraz daha örnekleyerek açıklamaya çalışayım. Her oyun sonunda kişinin kredisini PHP ye yolluyorum ve PHP SQL e yazıyor. Ve tekrar oyun başlıyor. Şimdi ben kişinin kredisini yollarken yanında birde session için bir şeymi yollamam gerekiyor. Biraz daha kod larla yada basit bir örnekle anlatmanız mümkünmü. Sanırım sağ lop ta sorun var basmadı kafam .
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Selamlar,
Anladığım kadarı ile bir pencerede oynanan poker oyununa aynı kişi tarafından ikinci bir pencereden müdahale sorun çıkartıyor. Bu durumda bir security code kullanabilirsiniz. SWF ilk çalıştığında SWF tarafından random olarak oluşturulur ve db deki ilgili alana hemen kaydı yapılır. LogOut olmadan da alandan kayıt silinmez ve tüm bilgiler bu kod ile beraber yollanır. PHP sayfaları security code olmadan işlem yapmazlar. Böylece yeni bir pencere açıldığında yeni bir security code oluşturulur ve geçerli bir kod olmadığından PHP sayfalarını çalıştırmaz. Saygılarımla, İlker Eriş
|
|
|
#7 (permalink) |
|
swfdeki start butonu (eğer varsa) kendisinin bulunduğu PHP ye bir data yollar (xx.PHP?start=true gibi) bu datayı okuyan PHP dosyası bir session içerisine true ya da olumlu bir değer atar. Daha sonra yeni bir sayfa açıldığında PHP session değerini kontrol eder ve boş değilse (ya da istenilen değer değilse) flash movie' yi göstermeden yeni pencereyi kapatır.
![]() Bana daha pratik gibi geldi security code' la flm uğraşmak yerine
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!